Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

dtb

Keresd meg a vezérlő chip dokumentációját, abban megtalálod a lábkiosztást, és ez alapján már lehet méricskélni, hogy melyik láb hova van kivezetve.

sastas

Na így másnap megnézve mit írtamn valóban hülyeség, máshogy gondoltam akkor, de úgy is hülyeség. A megnézéseket nem feltétlenül vetem el ennek ellenére [#nemtudom]

gtibi

Próbáltam, sajnos nem hozott eredményt, a kontroller "Janome JDR9901 9949 K02" feliratára nincs találat. Egyenlőre úgy tűnik, a vezérlővel együtt le kell cserélnem a drivereket és motorokat is, pedig jól működnek, de szeretném átalakítani UCCNC, v. arduino vezérlésre, mert ennek a vezérlőnek a G kód értelmezőjét nem tudom megszerezni.

dtb

"mert ennek a vezérlőnek a G kód értelmezőjét nem tudom megszerezni."
...na ezt gondold át még egyszer!?

gtibi

Bocs, Gerber akart lenni, ez egy JR2400 (Janome) robot, amihez létezik JR C-Point nevű szoft, és JR G-Layout, ami tud importálni dxf, gerber, stb fájlokat. Mechanikailag, és elektromosan is mostanra sikerült életre keltenem, kézi vezérlőről tökéletesen működik, PCB, és kis kék lézer gravírozónak szeretném használni.

zozo

Megint az eszetekre, ötleteitekre lenne szükség :)

50 ccm-es négyütemű aggregátor motor kipufogó csonkjára kéne kitalálni valami rugalmas csövet, hogy ki/el lehessen vezetni a füstöt.
14-16 mm belső átmérőjű csőről van szó, akár egy méteres darab is jó lenne, csak az alucsőhöz való rugalmas bekötésre kellene.

Utána néztem, de szilikoncsövet 200 C-ig kapni ilyen átmérőben, emelt hőfokút nem gyártanak ebben a méretben.
A 200 C (fok) pedig határesetnek tűnik... (emelt fordulaton 170-180 fokot mértem, de terhelésen kicsit jobban pörög a motor)

Létezhet valami (fém)gégecső szerűség ilyen méretben?
-Vagy mit tudnátok esetleg javasolni a feladatra?

Ha valakinek van valami "kincse" ilyen célra, csak zavarjon nyugodtan. [#kacsint]

PSoft

Létezik, villanyos fém gégecső is hasonló méretben.
Alu is, horganyzott is, inox is.

De épp ma láttam, kb. 40-es saválló csőszakaszokba épített be a szaki, kb. 100 mm hosszú harmonikákat. Biztos létezik abból is több méret.

A villanyosat, holnap meg tudom nézni...mi van készleten.:)

zozo

Jól hangzik, de úgy emlékszem, azok átengedik a levegőt...mint a zuhanyfej gégecsöve, -vagy tévedek?
Van nekem is ajtókra való hajtogatható kábelvédő, de az műanyag betétes.

g89ketty

Gáz bekötéshez van "harmonika cső". Neked inkább 3/4-es lenne a jó. Jó szórakozást, üdv.[#pias]

zozo

...és tényleg!  -Szép sárga műanyag bevonatos hernyócső..-na majd azt is megnézem közelebbről. Köszi neked is.

PSoft

Nem tévedsz, ezek szalagból készült csövek, mint a tusolóé.

De...Sándor már leírta a tutit![#eljen]

svager

Ha nem akarod, hogy szétégjen..
esetleg ez

zozo

Ez olyasmi mint a gáz bekötőcső, csak ruha nélkül. Köszi!
Lehet, érdemesebb hosszabb darabot betenni belőle, mert sztem nagyon jó hangtompító is lehet a hurkák miatt :)

Ezért is frankó ez a fórum, egy órája még csak azt tudtam, mit kellene megoldani, aztán mennyi jó ötlet jött rövid idő alatt! Köszönet érte.

szf

Tudok segíteni, hogy hollander kerüljön a "Gebo" csöved végére, hogy szerelhetővé váljon.

MoparMan

egyes autókban az EGR-hez használnak ilyen csövet az EGR és a kipufogócsonk között.

hátha van megfelelő készen is