Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Járnod kellene a találkozókra, régebben...ott lehet ilyeneket élőben látni.

s7manbs8

Majd egyszer én is megyek, aztán olyat mutatok, hogy hajdehajj. :)

svejk

"Ismétlés a tudás anyja.
Tehát 3 fázisra tekercselt aszinkron motort szakszerűen, tartósan, terhelhetően NEM járathatsz torz 2 fázissal, amit a kondenzátoros játék eredményez."

Szerencsére a kategorikus kijelentésedet a ruszki KAMA szivattyúk sem ismerik, így vígan dolgoznak a kertvégekben már vagy 30 éve rendületlenül. :)

De ezen felül is nagyon sok motor készül így, többek közt megkönnyítve a forgás irányváltását.

000000000

Mesélj még nekünk....[#vigyor2]
Milyen típusú motor is van ezekben a csodálatos "Kama" szivattyúkban?

PSoft

Úgy bizony!

Ugyanúgy nem ismerik a "Robsy-szabályt", pl. a '60-as, '70-es évek magyar keverőtárcsás(HAJDU) mosógép motorjai(IMI) sem.
Mind-mind, 3 fázisú, szimmetrikus tekercseléssel készültek.
De, számtalan példát tudnék még mondani, pl. az itteni régi 'öregek által is jól ismert:) NDK-s "villanyírógépek" hajtómotorjai, régi mozigépek hajtó,és hűtőventilátor motorjai...stb,stb.

Valószínű, az lehet a titok nyitja, hogy...
A régi öregek nemes egyszerűséggel nem mondták meg annak a nyomorult háromfázisú, szimmetrikus tekercseléssel készült motornak, hogy...
Most pedig barátom, jól át fogunk baszni!
Kapsz egy kondenzátort, vagy ellenállást, szépen bekötünk "kettőhúszra", aztán...teszed a dolgodat, hajtod a masinát amit rád bíztunk, egészen az idők végezetéig.

simarex

Annó azt tanultam az iskolában van egyfázisó motor (főfázis ill segédfázis)
Vagy 3fázisú motor 3 szimmetrikus tekercsel.Ez a mai napig nem változott meg.

svejk

A mese nem az én asztalom, nem sok hazugságon kaphattál még...
Ha kíváncsi vagy rá vegyél egyet és tapasztald meg magad. [#crazya]

(Egyébként 3x200 V-ra tekert aszinkron 50 uF üzemivel.)

Te a kuckódból írod a fizika megdönthetetlen tételeit, és kizárod a valóságot.

Mi meg a gyakorlatból merítjük a tapasztalatainkat és megpróbáljuk a fizika törvényeivel összeegyeztetni, ami többé kevésbé sikerül is.

simarex

Egy fázisú frekiváltó meg lök a hálózatra semmilyen áramcsúcsokat, ellentétben a direkt indítással szemben!
és nem olyan drága 30-40e ft-ért is kapható

simarex

bocs kimaradt nem lök ......

B.Zoltán

Mint érdekességet említem meg, itt van előttem éppen egy tesla B4 magnó külső forgórészes motor, de ez volt a B 42 stb-be is.
Három fázisú tekercselése van csillagba kötve, 120V 2uF az indító kondija.
Minek kellett oda 3f motort tenni máig nem jöttem rá.
Az tényleg nem látott soha 3 fázist, hacsak előtte nem valami más berendezésben üzemelt 3 fázisról.

000000000

Nagyszerű.
Mekkora P vehető ebből a motorból, ha tényleg kap 3 fázist, és mekkora, ha kondenzátorral hajtod 1 fázisról? Azonos szerinted a kettő adat?

Írtam én olyat, hogy egy klaszikus fáromfázisú motor nem fog forogni kondenzátoros játék kapcsán 1 fázisról?

A szakszerűség, a tartósan kivehető P a fő kérdés!

000000000

Elképesztő a szöveged!!!
Ugyebár a megjegyzésem a 39432-es bejegyzés fotóval is ábrázolt motorjához szólt, amit kondenzátorral, egy fázisról próbált meg működtetni szaffibetti.

Mi is az azonos az általad emlegetett mosógép motor és a 39432 motor között?

Annyi biztos, hogy mindkettőt áram hajtja![#nyes][#conf]

Bele kellene már nyogodnod neked is abba a ténybe, hogy:
NEM lehetséges 1 fázisú betápból és egy kondenzátorral szabályos 3 fázit előállítani.
Mint a neve is mutatja, már pedig egy 3 fázisú klasszikus aszinkron motor ideális esetben sajnálatos módon 3 fázisú hálózatot igényel.

Minden más a mesék birodalmába tartozik, és rosszindulatú kiforgatása a szakszerűségnek, szavaimnak egyesek "Robsy fóbiájának" a jegyében.[#nemtudom]

000000000

... hálózatot, vagy betáplálást ...

PSoft

Lehet, hogy Neked elképesztő a "szöveg", de én...TÉNYEKET írtam!
Tudom, hogy Neked nem nagyon tetsző, de a gyakorlati életből hozott pár valós példával.

"Mi is az azonos az általad emlegetett mosógép motor és a 39432 motor között?"

Pusztán csak annyi, hogy mindegyik háromfázisú, szimmetrikus tekercseléssel készült.
Jahh, a mosógépet is egy fázisról üzemeltette a Juli néni,és a [39432] képén látható motort is egy fázisról szeretné üzemeltetni @szaffibetti.

"Bele kellene már nyogodnod neked is abba a ténybe, hogy:
NEM lehetséges 1 fázisú betápból és egy kondenzátorral szabályos 3 fázit előállítani."

Légyszíves, segíts!
Hol írtam én hogy lehet?

Az én vázolt tényeimmel szemben Te, már megint ködösítesz,és a rosszt kened órák óta.
(mostmár, megint úgy néz ki, hogy próbálod a Te fejedről, másokéra )

A "Robsy fóbia"-ról...
Te magad tehetsz róla, ha van egyáltalán ilyen.
Azon is Te magad tudsz segíteni,(ha akarsz) hogy ez elmúljon.
(nem lesz könnyű dolgod)

Gratulálok, most is hozod a formádat![#eljen]

svejk

Még egyszer idézlek:

"Ismétlés a tudás anyja.
Tehát 3 fázisra tekercselt aszinkron motort szakszerűen, tartósan, terhelhetően NEM járathatsz torz 2 fázissal, amit a kondenzátoros játék eredményez."

Mi a fenti két mondat, ha nem egy kategorikus kijelentés.
Erre írtam amit írtam...

Hidd el mi iskolázatlanok majdnem mindig értjük Te mit akarsz mondani, de Te véletlen sem AKAROD érteni a mi mondatainkat.
Pedig mindenkinek könnyebb lenne...