Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Vágjál THC nélkül 4 mm magasra állítva kb 30 mm hosszon - addigra stabilizálódik az ív és közben a THC egység kijelzőjén láthatod az aktuális ívfeszültséget ami kiindulási alapnak jó de persze nem végleges . Úgyis a vágás minősége alapján döntesz majd . Azaz páthuzamos próbavágásokat kell végezned különböző vastagságú anyag, áram , sebesség ,THC ívfeszültség beállításokkal és akkor tudod meg a legjobb beállítást . Jó pár kg anyagot el kell pazarolni . Azt lehet tudni milyen gyártmányú THC-t használsz ?

dosalaszlo

Köszönöm a segítséged.
Megyek is és küzdök vele :-)
A THC a Proma Contact THC 150-es.

fn47xk7ei

A Proma-t nem ismerem pontosabban nem láttam közelről működés közben .

dosalaszlo

Köszönöm még egyszer a segítséged.  [#worship]
Én kb. 200 mm hosszú egyenes "vonalakat" készítettem 8, 15, 20 és 30 mm vastag lemezekben.
Így tökéletesen sikerült beállítani a THC-t a vágás szélességét és az átfújás idejét is.

Üdv
László

fn47xk7ei

A "30 mm-ert " csak az első THC feszültség vizuális ellenőrzésre javasoltam . Igen , a párhuzamos próbavágások legalább a kb. 200 mm hosszúak a mérvadók .De örülök ha tényleg úgy érzed , hogy sikerült segítenem .

6rk75uezn

Sziasztok.
Szalagcsiszoló tulajdonosaktól kérdezném hogy azt a bizonyos 1 db kereket (nálam a meghajtó lesz) azt mennyire kell hordósra késziteni?
60mm széles a kerék.
Egy oldalon hasonló szélességű kerék esetén 3mm-es domborúságot ir,én ezt soknak talállom.
Köszönöm válaszaitokat.

6rk75uezn

Hopsz a kép lemaradt.

zozo

Ne sokalld, átmérőben 3 mm az egyik oldalon csak 1,5 mm domborúságot jelent. Annyi kell.
Majd Aknai Gabi megmondja a tutit, ha kevesebb is elég, de ha vacakul van ragasztva a lap, (oldala nincs vonalban) akkor jobb a domborúbb görgő.

zozo

Ja és a szabadonfutó, állítható görgő a domború, a hajtott pedig egyenes.

6rk75uezn

Köszönöm szépen!
Akkor a hajtó kereket egyeneste csinálom és a feszitő lesz a hordós.

Szalai György

Van itthon két darab gyári, asztalosipari szalagcsiszolóról bontott gurigám. Megmértem őket gyorsan.
Szélesség: 90 mm Átmérők: 160/158 mm Anyaga: alumínium öntvény.
Szélesség: 80 mm Átmérők: 125/123 mm Anyaga: vas öntvény.
Szemre hordósabbnak néz ki, mint amilyen.

gaben

Sziasztok,

megnéztem a rajzaimat mert 1mm rémlett, de ott is 3mm van az átmérőben.
De ahogy Zozo is írja, ez az állítógörgőre vonatkozik, de gond nélkül alkalmazható a meghajtónál is.

hordós görgő

zozo

A faipari szalagcsiszolóknál is minden tárcsa domború volt, igaz ott "vasalófával" simították rá a deszkára, ami kiegyenesítette a szalag ívét. No meg amúgyis nagy volt a tengelytávolság.

Rövid szalagok esetében talán szerencsésebb, ha csak egy görgő hordós, nem nyújtja annyira a szalag közepét.

6rk75uezn

Köszi szépen nektek Zozó,Gábor és György nekd is a mérést.
Megtörtént a hordósra esztergálás a nagy meghajtókeréken.
Adtam neki 3mm-t.
Köszönöm mégegyszer! [#worship]

uph5fcryd

Kedves Fórum lakók,
segítséget szeretnék kérni! Lehet, hogy nagyon triviális amit kérdezek, de sajnos nem találtam a megoldást --- pedig biztos van .
Az alább mellékelt képen látható szerkezethez hasonló a gépem amit építek.
Azaz van egy pozícionálható tengely, egy forgató( A) és van egy marómotor ami tud mozogni e tengely mentén(X), ill. távolodni, vagy közeledni e tengelyhez(Y).
Ezt a tengely kiosztást nem találom sehol, milyen szoftver alkalmas rá,  hogy lekezelje így az adott formát? Aspire Vectricet ill. a Fusiont használtam eddig de itt nem lelem a lehetőségét ennek. Csak olyannal találkoztam ami 4 tengelyes X Y Z és A.
Bármilyen kicsi utalást, segédletet előre köszönök!