Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

imike

Üdv .

Fe - Ko, Type J Thermocouple Így érdemes keresni .

Imike

jani300

fpd0kbd4

Szia!

14mm belsővel, hollanderekkel a végén,70cm hosszban van ilyen csövem,12mm belsővel egyik végén hollanderrel van egy 130cm-es,(vákuumszivattyúknál szoktam ilyenekkel találkozni) ha megfelelhet lefényképezem,és elküldöm privátban.

kisssandor

Baj van. Átköltöztettem a marógépem, és most nem működik. X mérőrendszer hibát jelez. Régi gép, még külön van a vezérlőszekrény a géptől. Szállítás közben lehet, hogy megfeszült az x mérőléc vezetéke és megszakadt. Ha ez a baj, akkor cserélhető ez a vezeték (heidenhain LS403)?

zozo

Köszönöm neked is a felajánlott segítséget, de most első körben már rendeltem vastagfalú szilikoncsövet. 240 C fokot írnak rá, mint hőtűrés. Teflon közdarabbal megy majd a kipufogó csonkra, aztán meglátom, hogy bírja.

Ha nem válik be, akkor jön a következő lépés, a Gebo cső és társai :)

vjanos

Lehet amatőr kérdés, de sima lágy rézcső nem felel meg a célnak?
Sima a fala, lehet hajtogatni, több méretben beszerezhető, a hőt bírja...

zozo

Persze, jó lehetne, csak jobban örülnék, ha a szilikoncső beválna.
Az aggregátor egy kis odúba van betéve, tankoláshoz ki kell fordítani kb. 30 fokot, majd vissza. Szerencsésebb a rugalmasabb kötés emiatt.

Rabb Ferenc

Tudom, ne akadékoskodjak állandóan. De a kis odúban nagyon hamar nagyon meleg lesz ha beindítod a brümmögőt, és az nem mindennek jó...

zozo

De, de, akadékoskodj, mert lehet van amibe én sem gondolok bele elég alaposan.

Eddigi teszt során fél óra után semmi meleg nem volt a motor körül, a ventilátora tolja elég jól a levegőt.
Ezen felbuzdulva terveztem olyan "labirintus" hangcsillapító falat, ami a levegőt engedi átáramolni, viszont nem akadályozza.

A lényege, hogy lépésálló hungarocellre, akarok tojástartó forma hangelnyelő szivacsot ragasztani, és ezeket a lapokat úgy elhelyezni, hogy cikk-cakkban kelljen a levegőnek áramolni ki és be is. Tudom persze, hogy a levegő viszi éppen a hangot, de hátha a szivacsos falnak ütközve a hang kiesik belőle :) és csak a levegő jön-megy át :)

Valószínűleg lesz pár próbálkozásom a falak elhelyezésével.

zip0ji0se

Sziasztok!
Igaz nem cnc, de kéne egy kis segítség. Adott ez a motor amit 230V üzemeltetnék. Kapott üzemi és indító kondit párhuzamosan és nyomógombbal. Az üzemi 80mF/450V az indító 160-200mF/330V. Terhelés nélkül simán indult és folyamatosan ment, de terhelés hatására, csak kerregett az egész. Utána megint terhelés nélkül, majd pár perc múlva elposszant az indító kondi.
Szóval mit rontottam el, vagy kicsik voltak a kondik? Számolás útján 20% veszteséggel 104 mF jött ki. Az ököl szabály szerint még nagyobb érték jött ki.
Amiket rákötöttem azt javasolták kezdésnek, de ezek szerint valami kevés volt. Ja előtte deltába kötöttem a motort.
Ebben kéne egy kis tanács az adatok és a bekötés a mellékelt képeken látszik.
Üdv:
Henrik

jani300

Mit hajtana a motor ?
Kicsit nagy ez egyfázisra szerintem .
15 kW is indul nálam trükkösen , de az csak a 3 fázist csinálja .
Csillagban könnyebben indulna ,és utána kapcsolható deltába .

simarex

Vegyél egy egyfázisú betáplálású frekvenciaváltót, minden problémád megoldódik![#nemtudom]

simarex

jani300

Alapból ,igen !
Persze van egy 10 kva es autótrafó előtte (230-400).
Saját megoldás ,most már tudom a Pityesz félét ,de akkor még net sem volt mikor ez készült .
Pöccre indul üresen , ha meg nem akkor röpül minden ,az is előfordul azért néha :)
Olcsók már az egyfázisú motorok is ,csak az nekem gépre nem jó .
Azért kezdtem avval mit is hajtana .

zip0ji0se

Köszi a gyors válaszokat. Egy vastagsági gyalugépet hajtana, vagyis csak a gyalutengelyt. Igaz el is cserélném egy 230-ra 2,2 kW-re, de még nem találtam lehetőséget.