Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

g89ketty

Egy pözsó kipuff csőből mentett flexi közdarabom van, ha az segít szólj! Az 40-50 mm körüli. [#wave]

Szalai György

Nem azt keresed amt a csövesek kompenzátornak hivnak?
(Vagy esetleg axiál kompenzátornak, vagy hullámlemez kompenzátornak.)

zozo

Ezt én is gondoltam, hogy a fűtésszerelő haverommal nyomatok rá kötőhollandit. Köszi, de meg tudom helyben oldani.
A kipufogó csonkra meg esztergálok teflonból menetes közdarabot.

Többieknek is köszi.

zozo

Hasonlót, de fél, max. 3/4 collos 1 méteres rugalmas kötés lesz, hogy ne kelljen mm pontosan lehelyezni az aggregátort, hanem hozzá lehessen húzni a cső végét. Ez a Gebo bőven enged majd 10-20-30 mm-t odahúzni, mivel lesz benne egy kb. 400 mm-es rádiusz. Hollandival egy tefloncsonkra ráhúzom, aztán hadd szóljon.

Rabb Ferenc

Egy ismerősöm is hasonló (vagy pont ilyen) megoldással akarta kivezetni a kipufogógázt. Nem jött össze :(

A 3/4-es cső is akkora fojtást okozott, hogy a füst dőlt minden mikroszkopikus résen belőle és erősen lefogta a motor teljesítményét is. A bordás cső különösen nagy áramlási ellenállást okoz a nagy sebességű gázoknak. De legalább tényleg csendes lett - csak büdös.

zozo

Ejjj...legalább reggelig hagytál volna örülni...[#nyes]

Akkor megpróbálok minél rövidebb hurkás részt hagyni, mondjuk  6-700 mm-t, a további két és fél méter pedig alucső lesz.
(vagy mint Svejk mondotta volt, -gumislag az jól bevált az erdőben is :)  )

MoparMan

zozo

Köszi, igen valamelyik modellezős boltnak talán van is. (Sajnos már eléggé kihaltak,mondom ezt modellezőként)

Pont ezt a kft-t kérdeztem meg emailban, de azt válaszolták, hogy a pár métert nem gyártanak le emelt hőfokú csőből, raktáron meg nincs, ehhez közeli méret sem.

Persze ettől még jó az ötleted, holnap végigböngészem a modellboltokat, hátha lesz valamelyiknek. Kösz.

ANTAL GÁBOR

Katonai aggregátoroknál tartozék volt a cső ( Kismotor és gépgyár HAB  generátorai ).
 Volt nekem de valószínű kidobtam . Majd megnézem a padláson

zozo

Köszönöm Gábor és Monori, az igazság, hogy azért túlságosan nem akarnám felbővíteni az átmérőt. A kipufogó csonk belső átmérője 12 mm, ebben még van egy szikrafogó rézháló dugó is, gyakorlatilag mintha 8 mm-es átmérőn pufogna ki.

Úgy gondolom, egy 15-20 mm-es csőben még nem torlódna fel a füst 2és fél méter hosszban, ezért maradnék ezen átmérő körül. A szervizekben az autó diagnosztikánál húznak rá olyan 60-as körüli csövet a kipufogókra, de hát az 30-50 szer ekkora motorokhoz van [#kacsint]

000000000

Ha a szűrőt beállítod, találsz kedvedre valót is.

Egyszer én is belefutottam ebbe a problémába. Én innen vettem akkor flexi csövet.

jani300

Ma ebéd után ellátogattam a méhbe , mellette ebédelünk szinte .
Találtam egy jó egyméteres saválló hermónika csövet , 25 körüli külső ármérővel . Meg még ezt azt :)

jani300

Guberáltam ma Elrest 7440 ... típusú hőmérséklet szabályzót .
Az érzékelő valami FEKO típusú lehetett , erre nem nagyon van találat . Csak annyi hogy megszűnt .
Mond ez valakinek valamit ?
Esetleg  J vagy K típusú érzékelővel próbáljam ?

fisrcxuk3

Valóban húznak  rá csövet  a szervizekben , de ott elszívás is van!