Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ywathzay

Így sem megy. Most kipróbáltam amikor "direktben" vezérlő nélkül egy kondenzátor segítségével megforgatják a léptetőt. Na így ahogy áramot kapott egyből felmelegedett a motor, de meg sem nyekkent. A tekercspárokat kimértem.  Talán a léptető a rossz? Még használva nem volt. Mi nyír ki egy léptetőt?

kaqkk007

Egy fotót feltehetnél a "konfigurációról" hátha könnyebben észrevennénk a hibát .

ywathzay

A megadott módon volt minden bekötve, szétszedtem. Majd valahonnan kerítek egy másik léptetőt, és azzal is kipróbálom.

2mvset7bs

Sziasztok!

Van egy 3,5w-os kíni lézerem ami a mai estéig jól működött (kb 1 üzemórát). Nem rég készült el az egész lézer gravírozó és ismerkedek mit ,hogy lehet vágni. Arduinos a rendszer és Laser GRBL-el adom ki a gcodokat. A probléma akkor kezdődött amikor a lézer erejéhez azt írtam 260. Innentől kezdve használhatatlanul gyenge a lézer ereje. Mit sikerült így elállítanom, esetleg tönkretettem a lézert?

üdv: Tamás

kart emg

Szia!

A youtube videó kapcsolási rajzán lemaradt a motormeghajtó tápellátása, ami a tápegységről megy, az összeállítás képén viszont már ott van. Elemi hiba, de hátha...

Üdv.

ywathzay

Azt bekötöttem, de a motor csak berregett, a tengely "rezgett" akár a háromfázisú mint amikor nincs meg minden fázis.

Varga László

Keresek kis 200mm×200mm-es T-nútos acélöntvény vagy acél asztalt!

sastas

Ezt a léptető akkor szokta csinálni, hogyha az egyik tekercsvég fel van cserélve. A léptető hibáját ki tudod zárni, hogyha összefogod az egyik tekercspárt és érzed a lépéseket(fékez a motor), szétszeded, majd a másik tekercspárral is érzed, akkor a léptetőd nagy bizonyossággal állíthatóan jó.

Szalai György

Ha kimérted a tekercsvégeket és a tekercsek ellenállása kellően egyforma, akkor valószínűleg nincs tekercshiba.
Ha nem forgott 50Hz-ről segédfázis kondenzátorral sem, akkor valószínűleg nem a vezérlő hibája miatt nem forog.
Ha az egyik tekercs végeit már megfordítottad és mégsem forgott, akkor valószínűleg nem hibás motorbekötés hiba van.
Szerintem így már csak a motor mágneses köre marad hibalehetőségnek.
Pl: A tengelyen elfordult a forgórész vastestének fele. (Láttunk már itt olyat, amin szétesett a lemezelés.)

fn47xk7ei

Biztos igazad lehet .. itt mifelénk meg (Miskolc környékén ) a léptető motorok  tekercsvégeit felcserélve a forgás irány változik meg .[#nemtudom]

fn47xk7ei

Mondjuk  az igaz , hogy totál hülye vagyok az elektronikához ... de én elsőre kikötném az "enable" vezetéket . Miért ... azt nem tudom de egy próbát megérne  szerintem .[#nemtudom]

fn47xk7ei

No meg tetéztem a hülyeségem elektronikában , hogy a motoros láncfűrészemen pár évvel ezelőtt elvágtam a piros színű vezetéket majd ezt megfejelve a kéket is . Volt értelme vajon ? ( Persze csak "egy hangszórós" kérdés .).. hogy legyen miről csevegni .[#duma])

Szalai György

Csak nem a kapaszkodónak az elektromos fűtése volt, mint az enyémben?

gtibi

Szervusztok!

Segítségre szorulok, kitartó guglizás után sem találok adatlapot az alábbi 5 fázisú léptető driverhez, Sanyo Denki Step Syn 103H7522 léptető motort működtet.

Minden segítséget köszönök.
GT

Szedlay Pál

Szerintetek melyik a kevésbé zavarérzékeny az 1Vpr vagy az EnDat22? A linearis encoder kimenet 1Vpr a kért bemenet viszont EnDat22. Van egy konverter. A kérdés, az encoderhez rakjam közelebb vagy a bemenethez.