Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Kelepeisz Lajos

Szia zozo!

Akkor ha a képen a legelső sort nézem ahol az mn:1,5 ez akkor egy 4,71mm fogosztású léc?

Köszönöm.

zozo

Hát én kinagyítva is csak bolharosszokat látok, de ha az mn a modult jelenti, akkor igen, 4,71 a fogtávolság.

Ha nem vagy biztos, hogy mn a modul, akkor küldd a linket.

Kelepeisz Lajos

000000000

Jó lett volna az "=" jel helyett "~="-t használni, hiszen a Pi nem egyenlő 3.14-el. Így Lajos se írt volna hamis dolgot (4.71).

gtibi

Szia!

Gyors osztás számítás - modulból:Fogaskerék kalkulátor

000000000

Az egyik gépemen akkor is "fogy az internet", ha nem használom.

Van valami lehetőség a naplózásra? legalább kiderülne, hogy hol a probléma. mert hogy nem jöttem rá.
Most a gyógymód a "format c:" lesz, de jó lenne valami elegánsabb megoldás.

Lenne esetleg néhány tipp a megoldásra?
Köszi!

MoparMan

gtibi

Wireshark, hálózati csomagok ellenőrzésére.

leírás:Wiresark pdf

zozo

Ja, írhattam volna pontosabb Pi értéket, de nem fért volna el a szerveren [#kacsint]

Legközelebb 3,14 helyett egyszerűen π -t használok majd és akkor már majdnem jó lesz az egyenlőség jel.

000000000

000000000

PSoft

Megint megtaláltad a csomót![#eljen]

MoparMan

Fogadni mernék, hogy ha esetleg főz szakácskönyvből, akkor ír egy levelet a szerzőnek, hogy definiálja egzaktul a "csipetnyi só"-t bármilyen szabványos SI mértékegységben [#vigyor][#vigyor]

PSoft

Szerintem...saját szakácskönyve van.[#nyes]

konvoid

Üdv!
mn  = normál modul
Mivel itt melléklet alapján ferde fogazatról van szó ez az érték
a fogra merőleges távolság. A tengely irányú osztásnál bejön a ferdeségiszög is.
A lényeg hogy a modul vagy a normál modul és a ferdeségi szög megegyezzen a kapcsolódó kerekeknél.