Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

MoparMan

akkor azt már tengelynek hívjuk és nem menetes betétnek [#vigyor]

D.Laci

Azért tengelynek sem nevezném. [#vigyor]

designr

Valaki meg tudná mondani mi a neve ennek a fajta tengelykialakításnak?És esetleg azt hogy ilyen tengelyre ellendarabot,tengelykapcsolót hol lehet beszerezni?

Szalai György

svager

Ez valami hidraulikus tengelykötés szerintem,SAE B vagy SAE BB keress.
De ha jól látom akkor ez csak 9 bordás a SAE/B még 13 [#rolleyes]

Esetleg ezek között

TROMF22

Nem látható pontosan, de mintha a bordák oldallapja nem sík lenne.
Hidraulikus szivattyúknál, motoroknál gyakori.
Ez esetben evolvens profilú bordázat lehet.
(Zanwelle DIN 5480)

designr

Köszönöm mindenkinek az infót..
Azt gondoltam hogy bordástengely,de azt hittem valami speciális..
A képre a neten bukkantam,hirtelen rákérdeztem hátha valaki rendelt már ilyet.
De most műhelybe lefényképeztem az enyémet,ez egy excenterrel kottymentesithető Atlanta csigahajtómű tengelye..
A közeli képen tényleg látszik hogy valószínúleg evolvens fogú.
Nagy testvérét is szétszedtem ami ugyanilyen tengelyű..de kb 30-as átmérő,ott is hasonló a fog.Ennek megvan a kuplungja is.
Jó is hogy megnéztem,igy tisztán látszik hogy repedt a kuplung hüvely két oldalon..
El sem tudom képzelni hogy sikerült ezt az edzett vastagfalú perselyt eltörni..vagyis dehogynem..
Egy 11kw-os szervó volt rajta eredetileg,az nem kellett nekem a gazda meg nem túl szakszerűen leszerelte..
Kicsit gyökölve hegeszteni érdemes,vagy esztergáljak rá egy szoritóperselyt,mivel nincs végigrepedve,ugyis max 1.5kw megy rá kibirja?
Lustaságot legyőzve kerestem rólla doksit,szépen leirja hogy DIN 5480
Érdekes  ,hogy pozicióhajtásban volt,de a kuplungpersely nincs rászoritva,csak rádugva..odabizzák a preciz megmunkálásra a pontosságot..

designr

Amúgy szerintem pár autóbontóshoz beviszem,ha nem találok ilyen perselyt akkor pedig egyszerű esztergált simafalú persely megy rá,szerintem elég lesz ha megcsinálom szorithatóra..

ifpm5uv3

Üdv!
Cnc vezérlö programok (mach3, uccnc, linuxcnc) müködnek LPT bövítö kártyával? Vagy van valami olcsó usb-s vezérlö amit érdemes megvenni?
Linuxcnc mennyire kezelhetö? Mach 3-mat próbáltam és tetszik is, viszont elég drága a szoftver, és ha jól tudom a crack-elt változatok képesek meghülyülni.

remrendes

Ha van affinitasod a tanulasra, akkor az alatta futo oprendszer miatt talan a legjobb a LinuxCNC. En a Mach-ert nem adnek penzt, akkor mar inkabb magyar csapatot tamogatnam. Ok adnak ala hardvert is ha kell.

ifpm5uv3

Tegnap próbálgattam egy live pendrive-al. Szerintem a LinuxCNC lessz a befutó.
Nem is tudtam, hogy az UCCNC magyar fejlesztés.

uhf57gbx7

Sziasztok !
Segítségre lenne szükségem !
Van egy 230/ háromfázisú 1,5 kw os frekiváltom de nem tudom a pontos bekötését és a beállítását .Remélem valaki ismeri ezt a típust és tud segíteni . (Schneider ATV28L/u29M )

Révész Richárd

Attól, hogy 3 helyre is beírod nem fogsz hamarabb segítséget kapni.
Max felbosszantod a társaságot.
A Frekiváltós topikban írd le mi a pontos kérdésed.
Ott megválaszolom.
[#wave]

Szalai György

Én meg pont ott jelöltem törlésre neki, gondolván, hogy inkább itt a kérdése helye.
(Unalmas is volna egyformának lenni.)

Révész Richárd