Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

dezsoe

Én nem tudtam eldönteni, hogy béna vagy frekiváltó, úgyhogy az elektronikában jelöltem törlésre. :)

uhf57gbx7

Örülők hogy ez a legnagyobb problémátok hogy innen törlöm onnan törlöm majd utána nézek máshol !

Szalai György

Ha jól emlékszem, csak akkor törlődik, ha legalább tízen jelölik törlésre.
A több topicban feltett kérdések úgy látszik többeket bosszantanak.
Engem biztosan.

uhf57gbx7

Csak azt nem értem mi bosszant ebben hogy több helyen megkérdeztem ? Igaz választ egyik helyről sem kaptam .Bármelyik oldalon megkérdezhettem volna mivel valamilyen szinten mindegyik helyre passzol .És ez csak egy kérdés volt !Béna vagyok nem értek hozzá ,elektronika ,frekiváltó .

horcsab

Hogy egy picit előrébb legyél. A google a barátod.[#kacsint]
Itt egy link amin letöltheted a leírását. Igaz angolul van, de minden egyértelmű. Ha nincs elektronikában tapasztalatod, akkor javaslom, hogy inkább bízd szakemberre. Ha a nagyfeszültésgű oldalon elkötsz valami, akkor garantáltan tönkremegy a frekiváltó.

Itt a link: ATV28

Révész Richárd

Nem érzem úgy, hogy goromba módon írtam volna.
Nem szokás mindenhova beírni egy problémát, más fórumokon az admin helyből törli az ilyet.
Azt is leírtam, hogy ha megírod a konkrét problémát, akkor megválaszolom, ja és a végén integettem is.
Ez nem egy " forródrót" amin azonnal jön a segítség.
Még mindíg áll az ajánlatom, ha leírod pontosan mit nem értesz akkor megválaszolom.

ANTAL GÁBOR

Tudjátok mi ez ( nap mint nap szembesülök vele )  Egyszóval  LUSTASÁG . Meg van a pdf  le lehet tölteni ,olvasgatni , ha valakinek nem megy az angol akkor a google fordítóval fordítgatni ... De ennél sokkal egyszerűbb ide ( nulla regisztrácóval)beírni és majd valaki segít......

A minap a volt munkahelyemre hívtak vissza   ( többen tudják hogy hol dolgoztam ) hogy nem boldogulnak egy Omron frekiváltóval . Pedig van vagy 4 angolul is jól értő de lusta mérnök
  Én elvállaltam 20 e Ft / óráért .  Bele is  mentek ..30 perc múlva működött de 3 órát számlázok .  Ha nekik megéri ???? [#kacsint][#kacsint]

s7manbs8

Ezek még a stopper órát sem tudják kezelni ? :)

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!

Kellene egy kis segítség mert már megőrülök. Vannak ezek a fogas lécek, a fog távolságot 2 féle képen adja meg "modulban" és "fogosztásban", a fog osztás oké, de modulban mit ad meg mit jelent? [#conf]

gaben

Szia Lajos,

a lényeg, hogy mindkét esetben (fogasléc és fogaskerék) azonos modulszámot válassz.
Képen olvasható a számítás része. [#wave]

Kelepeisz Lajos

Szia Gábor!

Eddig nem is tudtam ilyen értékekre is figyelni kell a fogasléceknél, esetleg arra van valami infó hogy egyes alkalmazásokhoz, hogy válaszon az ember fogasléc fogosztást?

Köszönöm Gábor!

gaben

Tudom, hogy hülyén hangzik és nem sokra mész vele, de az alkalmazás dönti el, hogy milyen fog és modulszámot válasszon az ember. [#vigyor]

Egyetlen példát tudok felhozni, amikor a mágneses fúrógépállványomat csináltam. Mind a fogaskeréknél, mind a kör fogaslécnél az M2-őt választottam, mert 20mm-es átmérőben csak ez passzolt a lineáris körtengelyekhez.
Minden cuccot a Powerbelt-től rendeltem, itt könnyen össze tudtam vadászni a szükséges alkatrészeket a feladathoz.

Kelepeisz Lajos

Köszönöm az infót![#kacsint][#eljen]

ANTAL GÁBOR

Első közelítésben  ( a fogalaktényezőt konstansnak tételezve)  adott szigmájú anyag esetén a modul és a fogszélesség szorzata arányos az átvitt  kerületi erővel .   Kútfúrónál 3-4 modult alkalmazok 40-30mm szélességen . Neked  szerintem a Gábor által alkalmazott 2 modul is elég lesz

Durván egy 2 es modulú 30 szélességű kerék  = 3 modul 20 szélességű kerék
.Gépelemek könyvben bőven találsz méretezést .

zozo

" a fog távolságot 2 féle képen adja meg "modulban" és "fogosztásban", a fog osztás oké, de modulban mit ad meg mit jelent? "

Kérdésedre válaszolva:
A  fogtávolságot megadhatják mm-ben, például 3,14 mm
Megadhatják úgy, hogy 1 modulos osztású fogasléc.

Mit jelent?
A fogtávolság a fogaslécen = (modul * 3,14)
 vagyis 1 modulos fogaslécnek 1*3,14 mm az osztása.

A fogmagasság pedig a fogaslécen normal fogazás esetén (2,2*modul)

Tehát ha meg kell határozni a fogasléc modulját, akkor a fentiek méréséből kiderül.

Még egy hasznos adat, a fogaskerék egy fordulatára eső elmozdulás a fogaslécen:
(modul * z (fogszám) * 3,14  )