Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

A Kínai golyósorsónak nem a kottyanás szokott a problémája lenni, hanem a márkáshoz képest sokkal rövidebb élettartam.

A trapéznak nagy a súrlódási vesztesége, és még jobban kopik.
Minden következményről nincs kedvem regényt írni, most.
De, már látom, meg van a kialakult elképzelésed. Csak megerősítést vársz hozzá. Azt, tőlem, nem kapod meg. Ahhoz túl sok tapasztalatom van.

000000000

Gyártás is más Linearitás pontatlanan a mángorlás mait gyorsan készülnek kánibban reszelő simán viszi az orsó gördülő felületét nem csapágy keménységű mind a köszörült társai!

000000000

Itt is vehetsz bontottat jó állapotban márkásabb ki kell fogni
újra fűzheted ha kis holtjátékkal bir ha nem tetszik a kinai én vetem már aliról egy 12x5 nincs holtjáték és még lineáris is maga 650mm én!

VighLajos

Kelepeisz Lajos

Szép estét!

Tudnátok segíteni, ha van egy fúrom aminek le tudom mérni a kúpos végét amire a tokmány megy, arra hogy tudok a neten tokmányt keresni, a csatolt linken van egy olyan hogy B16 ez a kúp méretére utalhat? Tokmány

Csuhás

Úgy tudom ezek a kúpok egy morse 2 kúp részei. A B16 az a vékonyabbik vége, míg a b18 a vastagabb. Egyébként a szám nagyjából az adott kúpszakasz nagyobbik átmérőjét adja.

000000000

Így van. A B16 a kúp méretét jelöli.

000000000

Itt van a mérettáblázat.

VViktor

Sziasztok,ismét kellene egy kis segítség :) Szert tettem egy ilyen szelepre ,csak sajnos hiába bújom a netet a google nem a   barátom :( Hogy kell bekötni? Melyik ezen a bejövő ág,és melyik a kimenő? Köszönöm előre is.

svager

"P" a nyomás oldal, tehát a bemeneti csatlakozó

Kelepeisz Lajos

Köszönöm Danibá és Csuhás, így már teljesen világos.[#eljen][#kacsint]

fxhxeu5z4

Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy CNC marógép problémájával kapcsolatban.

Mi okozhatja azt a problémát, hogy felveszek és null pontot aztán az asztalt x irányban mozgatom többször negatív és pozitív irányba is szoftveres végállásig aztán visszatérnék null pontra, 3D taszterral mérve nem ugyan oda tér vissza hanem mindig pozitív irányba eltolódik. Úgy tűnik hogy inkrementálisan adódik hozzá mindig ugyan abba az irányba az eltérés.

Szerintetek lehet -e ez a motor hibája, illetve a motor vezérlésé vagy valamilyen mechanikai probléma van?
Yaskawa motorról van szó, az asztalt pedig golyósorsó mozgatja.

Köszönettel,

dezsoe

Szia!

Első körben negáld a step jelet. Vezérlő függő, hogy a step jel felfutó vagy lefutó élénél vizsgálja a dir változását. Ha ennyire következetes, akkor nem valószínű, hogy lépést veszt, csak nem jókor vált irányt, még egyet a rossz irányba lép.

nwmewgze

Sziasztok!
Régen volt egy egyszerű netes oldal hol áttételt lehetett számolni(Bordás kerékhez)!Azt hiszem valami orosz oldal!
Valaki ha ismeri vagy tud hasonló oldal-programot elfogadnám a segítségét :D

Köszönöm!

fxhxeu5z4

Elképzelhető, hogy a szíj okozna ilyen jelenséget?