Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

guliver83

Ha esetleg FIX ip-re van állítva akkor azt kellene visszaállítani.

guliver83

Start menü, futtatás, beírod: cmd -> a megjelnő listában jobb klikk, futtatás rendszergazdaként.

A parancssorba beírod:

ipconfig /release

majd ipconfig /renew

gaben

Köszi, ezeken mind túl vagyok már.
Valszeg marad a win10 újrahúzása.
Legalábbis ezt az infót kaptam, másnál is csak ez vált be.

zozo

Ilyenkor legjobb egy CD-s vagy pendrive-os live linux, aztán rögtön kiderül, hogy hardware vagy software hiba van. :)

Mielőtt törölsz mindent,
a router IP címét beírva, be tudsz lépni a routerre. Meg kéne nézni, hogy az látja-e a gépedet. Amúgy is elkerülhetetlen egy új routerbe való belépés, mert ha nem állítod át a jelszót, akkor minden szomszédod a tiédet használja.

A router logjában látod, hogy milyen MAC addressről léptek be, ha valamelyik nem a tiéd, akkor a szomszéd volt.
Le is lehet tiltani a gépet pont a MAC address alapján.
Az is lehet, hogy a windowsos géped le van tiltva, mert pl. a routerben csak 2 vagy 3 gép engedélyezett. Ilyenkor fel kell szabadítani és IP tartományt is megnézni, meddig van engedélyezve. Ha csak 3 gépnek oszt ki, akkor a tiéd feketelistás szintén.
Szóval nem rögtön windowst kéne telepíteni, lehet, hogy ugyanez lesz a vége.
Win-ben ha jól emlékszem ipconfig és getmac mutatja a hálózati hardware címeket. Nincs sajna win-em most kéznél, de kijavít majd valaki, ha nem jó.

zozo

Windowsban is hasonlót kell látnod, mint én a linuxomban.

Ez az ipconfig (linuxban ifconfig) kimenete:

wlan0: flags=4163<UP,BROADCAST,RUNNING,MULTICAST>  mtu 1500
        inet 192.168.0.7  netmask 255.255.255.0  broadcast 192.168.0.255
        inet6 fe80::362d:bd68:730e:acc8  prefixlen 64  scopeid 0x20<link>
        ether 8c:70:5a:73:ec:54  txqueuelen 1000  (Ethernet)
        RX packets 32558  bytes 24110134 (24.1 MB)
        RX errors 0  dropped 0  overruns 0  frame 0
        TX packets 26022  bytes 4805681 (4.8 MB)
        TX errors 0  dropped 0 overruns 0  carrier 0  collisions 0

Ebből ez a sor a MAC address:
ether 8c:70:5a:73:ec:54

s4sryue

Sziasztok!
Azon tanakodom hogy y tengelyre 1-vagy 2 motort volna célszerű tenni.Ha 1 motort raknék akkor bordásszíjas áthajtással,vagy 2 motort ,akkor mindkét tengelyre.Ha 2 motort akkor lenne-e elcsúszás,vagy tudnának huzamosabb ideig szinkronban mozogni?!Na de akkor használhatnám-e a breakout 1 kimenetét 2 szervómeghajtóra??
please help me!

izbeki

Szia,
Nekem két motorral van megoldva, idáig még nem volt gond vele, bár már két éve tervezem, hogy összekötöm bordásszíjjal( az csak biztosabb).
Idáig még nem hibázott, bár én max. alut marok, nagy erőknek nincs kitéve.
Amúgy egy kimenet tud két vezérlőt is hajtani.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

VViktor

Sziasztok.Olyan gondom akadt,hogy kellene nekem egy hidraulikus nyomásszabályzó szelep,ami a beállított feletti plusz nyomást elengedi. Ennek mi a neve? Vagy hogy keressek rá? Olyan 200 bár körüli nyomáshoz kell.

fn47xk7ei

Hidraulika nyomáshatároló - erre már dobál ki megoldásokat és ajánlatokat is a google .

VViktor

Köszönöm,ezt nem tudtam ;)

gaben

Sziasztok,

a probléma megoldódott kb 15 perc alatt, "magától".
Csak annyit kellett tennem, hogy a Win10-et visszaállítottam alapállapotba a fájlok megtartásával.

köszi mindenkinek a segítséget, valszeg egy korábbi frissítés cseszhette szét a beállításokat

s4sryue

Köszi a választ!Én is így gondolom.Vagy 2 motorral[#nemtudom]?

fn47xk7ei

Nemrégen volt itt olyan vitatéma , hogy "egyenértékű-e" . Most én is hasonlót kérdeznék . Adott a plazmavágó gép számítógépe amin nincs PS/2 csatlakozási lehetőség . A plazmavágónak erős zavaró hatása van és az USB-s csatlakozású egér nem működik vágás közben .Ajánlották a PS/2 csatlakozóval rendelkező egér használatát mondva , hogy az a külső zavarokra kevésbé érzékeny . Mivel a gépemen nincs ilyen csatlakozó vajon egy USB2.0-PS/2 átalakító használata vajon megoldás e számomra - azaz ennek használata egyenértékű-e a csak alaplapi csatlakozás használatával ?[#nemtudom]

s7manbs8

Nem igen egyenérétkű. mert ott is USB-n meg addig, hacsak nem olyan adapter, hogy semmi hosszon nem megy szinte az USB része talán, hanem rögtön átalakítja és onnan a hagyományos vezetéken megy.

gaben

Múlt héten voltam egy szakmai továbbképzésen és a modern világ használta eszközök, villamos hálózatra gyakorolt negatív hatásairól illetve annak megvédéséről volt szó.
Konkrétabban a hálózatra kapcsolt, nem lineáris elemek (frekiváltók, kapcsolóüzemű tápok, stb.) zavaró felharmonikusairól.
Az aktív hálózati szűrők használata lassan elkerülhetetlen lesz.

Akit mélyebben érdekel, elküldöm mélben a .pdf anyagát.