Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

gaben

Sziasztok,

tegnap óta küzdök lányom laptopjával (Win 10 oprendszer), mert nem akar WI-FI-re csatlakozni.
Nem új a drága 2 éves és eddig nem volt vele probléma.
Millió dolgot kipróbáltam már a netről is, de semmi eredmény.
A diagnosztika szerint: "a WI-FI nem rendelkezik érvényes ip konfigurációval"

Van ezen kívül még pár laptop, aminek semmi gondja nincsen a helyi hálózattal.
Az utóbbi pár hétben történt pár változás a hálózatban, az emeletre betettem egy WI-FI új router-t, egy Synology NAS-t illetve egy 5 porots switch-et is a helyhiány megoldása végett.
Mindent sikerült pillanatok alatt beüzemelni, ezekkel nincs is gondom.
Viszont ezzel a Win 10-es laptoppal nem jutok dűlőre.

ui: ma megjött kisebbik lányomnak is a szülinapi laptopja, amit be is üzemeltem és ez nem akad össze a rendszerrel, szintén Win 10 oprendszer van rajta.
Azt olvastam valahol, hogy egy Win 10-es frissítés is okozhatja ezt a problémát.

köszi ha tud valaki segíteni, Gábor

MoparMan

A win10 szereti frissítgetni a drivereket, ha akarod ha nem. Futottam már hasonlóba, hogy frissítés után nem akart működni a wifi vagy a hálózati kártya.
Első próbaként a gyártó honlapjáról tölts le egy friss drivert hozzá.

MoparMan

ja és még valami.

mivel routert cseréltél, elképzelhető, hogy nem azonos a jelszó a régivel, vagy akár a titkosítás (WPA/AES/TKIP és társai). így előállhat az, hogy a korábban tárolt jelszó a gépen nem passzol a jelenlegivel (tételezzük fel, hogy az SSID maradt a régi).
Zarándokolj el a hálózati és megosztási központba, az ismert hálózatok kezelésénél távolítsd el a korábbi otthoni wifi profilját

gaben

Köszi a tippeket, elvileg a driver is ok, illetve a profilt is újraraktam már. Semmi eredmény. :(

kart emg

Úgy hiszem, hogy valós. Ált. iskola végém az egyik tanár azt javasolta, hogy menjek buszsofőrnek, mert nyugodt vagyok.
Még biztos fogunk eszmét cserélni a fórumon [#eljen].

Üdv.

s4sryue

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni hogy egy vezérlésbe beiktatott breakout panellel-amiket már elég olcsón(2.000ft)lehet kapni,lehet-e step-dir sebesség limit?st-v2

zozo

Nincs limit, nincs optó.

designr

All the signals are opto-isolated

zozo

Hmmm... én nem találtam optót, csak a bemeneteken láttam.
Majd újra megnézem és bocs, ha félrevezettem valakit.

s4sryue

Csak a manualban olvasott mach3ban kernel speed :25.000hz
Na ez kettőzött meg.Lásd 4. fejezet.breakout board

guliver83

Csak a bemeneten van opto!
Én is használok ilyen kártyát!

remrendes

A mentett halozatok kozul torolted?
Fix IP-vel probaltad?
Van eleg hely a DHCP-ben?

gaben

Töröltem igen, fix IP-vel nem próbáltam, annyira nem kenem-vágom ezt a részét.

smalla

bekrepált a wifi kártya a laptopban ?
megbolondult a network stack a windowsban?
Ha dróton sem megy, van egy varázsparancs, amitől lehet megjavul, pl ha valamilyen víruskergető hányt bele a windows network stackjébe: adminként kiadva a következő parancsot: netsh winsock reset

gaben

Szia,

rengeteg féle parancsot kipróbáltam már a cmd.exe-be írva, de semmi eredmény.
A hálózatokhoz úgy tűnik csatlakozik, de internet elérhetőség nem lesz belőle.
A diagnosztika lefuttatása után a szokásos szöveg: A WIFI nem rendelkezik érvényes IP konfigurációval.
Ez természetesen igaz az ethernet kábellel történő kapcsolatra is.