Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

xgn8p4wk5

Üdv. 500 mm hosszú 50es köracélt átmérőjű ék, de beremeg. Meg van támasztva, próbáltam 2 csúcs között is, de úgyis berezonál. Mitől lehet?

vadember

Rossz a késed. Ha egy kicsit már kopott a főorsó csapágyad akkor könnyen összejön a remegés. Ilyen mdb. hosszal, nekem is csak ilyen lapkákkal forgácsolva nem remeg be az anyag. Ezek valahogy élesebbek és talán a súrlódásuk is kisebb lehet, mint a karbid lapkáknak. Ráadásul sokkal éltartóbbak.
Lapka
Vagy pedig futóbábbal esztergálsz. De az gondolom nincs neked.

3z3fhyubr

Ha van rá pénzem és erős hobbista vagyok, melyik gépet éri meg jobban megvenni. Később Cnc vé alakitás a cél. Érve ellenérvek jöhetnek.

Csuhás

Rengeteg dolog okozhatja, nem jó elhelyezési szögű kés, nem jó forgácsolási sebesség, kotyogós gép, nem megfelelő hűtés, inhomogén anyag stb. Magam nagyon éles gyorsacéllal minimális lekerekítéssel, tengelyre merőleges éllel, nagyon rövid kilógású, végig alátámasztott késsel emulzióval kenve próbálnám meg. Szükség esetén álló vagy mozgó bábbal kell támasztani.

9pk59nuy

Azért nem mindegy,hogy melyik gép milyen állapotú, és mennyiért adják. Azonos állapot és ár esetén nyilvánvaló, hogy az egyetemes a jobb. A kínai új állapotában jó, de meg kell barátkozni vele. A képen látható kínai a kategóriájának a legegyszerűbbje, mert nincs rajta motoros orsóemelés.

Nekem is van ilyen kínai gépem, (zx7040) de azon van motoros orsóemelés.

Cnc átalakítást könnyebb a kínai gépen kivitelezni. A baloldali szerszámgép magasabb kategóriájú mint a jobb oldalon látható fúró-maró gép.

3z3fhyubr

Milyen minőséget képviselnek ezek a kínai gépek. Amúgy hmb 45 és 100 munka óra van benne és 580e.

remrendes

A WMW 860kg, a HBM pedig 580kg. Tehat elobbi kozel masfelszer nehezebb. Egy nagyobb fogasnal, az nem biztos, hogy hatrany. Az alkatresz utanpotlas viszont talan az utobbi mellett szol.

3z3fhyubr

A nagyobb fogas az mit is takar ? 3-5mm ?

3z3fhyubr

Pontosság és megbízhatóság ?? Van e különbség ?

3z3fhyubr

Pontosság és megbízhatóság ?? Van e különbség ?

vadember

Kép alapján szerinted mit lehet mondani egy használt gép pontosságáról? De ne legyenek kétségeid, egy 30-40 éves gépet nem csak a sarokban tartották dísznek.
Egyébként a régi gép sokkal robosztusabb kialakítású. Ha nincs szétkopva akkor jobb vétel mint az új.
Ha pedig ilyeneket kérdezel, hogy "mi számít nagyobb fogásnak , 4-5 mm" , akkor hidd el, hogy nem a gépek korlátai fognak neked számítani.
Jobb, ha viszel magaddal valakit a vásárláskor aki használt már marógépet, és tudja, hogy hol kell megrángatni.

3z3fhyubr

Köszönöm szépen, azért tisztában vagyok a fogás mélységgel használtam már maró gépet. Tehát a nagy bazi tömeg itt a nagy barátunk lesz :D

3z3fhyubr

Ha cnc lesz belőle egyszer akkor ilyenre is képes.

c2nsu773m

Segítség kellene!
Hogyan kell ezt bekötni, hogy ne melegedjen?
100V trafó van...

wkbgzy80t

Üdv!

Valaki el tudná nekem röviden magyarázni, hogy mit jelent a "hőmérő zsákos" szonda és milyen gyakorlati jelentősége van?

Köszi!