Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

gtibi

Szervusztok!

Kérdezném - mennyire gyártóspecifikus AC szervó vezérlése, konkrétan: van Yamaha vezérlőm, ezzel összeköthetem Bautz, vagy Omron motorjaimat, természetesen a megfelelő teljesítmény határok figyelembevételével, vagy szigorúan azonos gyártó termékeit kell használnom?

smalla

Szerintem az enkóder protokollja ami az érdekes, hogy mivel kommunikál. Azt a vezérlésnek ismernie kell. Egyes (főleg a modernebb) vezérlők nem hajlandóak más gyártmányú enkóderrel együtt dolgozni, még ha ugyanazt a nyelvet beszélik is. Ezért először mindenképpen kipróbálnám, hogy megy-e a kettő együtt, mielőtt megveszem.
Az erősáramú rész eltérései szoftveresen kompenzálhatóak lennének.

gtibi

Köszönöm, akkor először adatlap, és teszt.

ifpm5uv3

Sziasztok. Kínai golyós orsó, vagy trapéz menet az értelmesebb választás egy low cost cnc-nél? X-Y 300-300mm.
Köszönöm.

000000000

Mi az a "low cost cnc".?

Magyarul nem tudod?

kaqkk007

30x30 as méretnél teljesen jó a trapéz orsó egy olcsó cnc be

Hanks

Még egy alacsony költségvetésű cnc-nél is a golyós orsó az értelmesebb választás, de mivel nem tudjuk hogy milyen anyagból, és milyen kivitelezéssel, illetve milyen feladatra készül a gép, így csak a golyós orsó javasolható.

Hanks

Danibá! Egyértelműen low cost-ot lehet vele marni! [#nyes]

ifpm5uv3

Egy hozzászólásban válaszolok mindenkinek.

Igazad van, nyugodtan írhattam volna magyarul is. Low cost = alacsony költségvetés.

Fém vázra epítenék, sbr12-es sínekkel.

Azt értem, hogy a golyós orsó mindig jobb, de vajon a kinai olcsó orsók adnak e többet, egy trapézmenetes szárnál. Árban így is több mint a trapézmenetes szár, de elég sok video található youtube-on ahol szidják ezeket.

000000000

g89ketty

000000000

Ha van választási lehetőséged, golyós orsót válassz.
Ha jobbat akarsz biztosan, akkor a Klavio Kft től rendelj. Hosszabb távon jobban jársz, mint Kínából, olcsót.

ifpm5uv3

Sajnos a minöségi golyós orsók 10x annyiba kerülnek mint például az alin megtalálhatók, és nem fér bele a költségvetésbe.  (500mm hosszú 16x5 ös orsó anyával 20€) trapézmenetes szár anyával itt szlovákián kb 10€/500mm anyával. Csak attól félek a kinai terméknek nagyobb lessz a kottyanása, mind egy mezei trapéznak.

ifpm5uv3

Na ez tetszik, köszönöm szépen.