Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Nem volt szerencsém a programokkal. Az egyis Vista, vagy újabbat akar. A másik meg 64 bites Windowst.

000000000

"Az egyis Vista"

Az egyik Vista ...

gtibi

Igaz, itt azt írja:
Support for Windows XP ended on April 8, 2014. Wireshark 1.10 is the last release that supports it.

elméletileg innen letölthető:Wiresark 1.10

000000000

Köszönöm szépen.
Holnap próbálkozom vele.
Letöltöttem, meg elindítottam, de valamiért reklamál, de legalább már elindult.

000000000

Kár volt "csomózni, szakácskönyvezni", jobb  lett volna CSAK szakmai alapon értelmezni, amit írtam.
Segítek picit a szakmai megértésben.

A kutya nem szólt volna a laza kerekítés miatt, ha nem fogtávolságról beszélünk. Ugyanis az evolvens profilú elemi fogaskeréknek az alámetszési tétel kapcsán a minimális fogszáma 17, de ugye vannak 100 fogszám felettiek is. Sok kicsi sokra megy, mondja a népi bölcselet, ez itt is igaz.

Példaként az egyszerű fejszámolhatóság miatt vegyünk egy 100 fogú 1 modulos kereket. Fogasléc/fogaskerék kapcsolat esetén egy fordulat alatt a te és haverjaid szakmaiatlan kerekítése alapján 100*3.14=314 mm az elmozdulás.

Na de a VALÓSÁG az 314.16 körül van. Értem én, hogy a te CNC világodban 314 mm-es elmozdulásnál ~0.2 mm hiba nem számít, de ezt azzal tetőzni, hogy téves előitélet kapcsán gúnyolódsz, poénkodsz velem ez kettős hiba. [#ejnye1][#conf]

További, tény alapú szép napot kívánok![#integet2]

PSoft

"Na de a VALÓSÁG az 314.16 körül van"

Körül van????[#wow1]
Ami körül van, az már majdnem gatyamadzag.
Azért csak majdnem, mert az meg...körül is, meg belül is van.

Sajnos, most sem a "VALÓSÁG"-ot írtad!:(
Ha már kötöd az ebet a karóhoz, ennél, Tőled, sokkal pontosabb számot vártam volna.
No de nem baj, talán majd...legközelebb.

További, "tény alapú" szép napot kívánok Neked is![#wave]

000000000

A Pi megközelítőleg pontos értéke. 3, 1415926535 8979323846 2643383279 5028841971 6939937510 5820974944 5923078164 ...

Általános iskolai számtan alapján ennek a számnak a 100-szorosát ha két tizedesjegyre kerekítjük, az 314.16
A "körüli" jelzőm pedig arra utal, hogy nem egyenlő, csak kerekítés, hiszen a Pi egy irracionális szám, és a tizedes tört alakja végtelen.

Nem olyan nehéz ám ez a fentiek alapján, ha a VALÓSÁGOT akarnád megérteni. De te ehelyett görcsösen megint kettős hibát vétesz, szakmait, és emberit. Te dolgot, hogy viselkedsz ezen a Fórumon a kis buborékodban, lehetőséged lett volna egy "bocs"-al elintézned a hibáidat. Szerintem sokkal jöbban jöttél volna ki belőle a hallgatag Fórum sokaság előtt.

Téma részemről lezárva, aki akarta, annak már a legelső 39306-os mondatom is érthető és remélhetőleg hasznos megjegyzés volt, miért nem egyenlő a Pi 3.14-el különös tekintettel a fogtávolság számításkor.

PSoft

Te magad írtad lentebb @zozo-nak:

"Jó lett volna az "=" jel helyett "~="-t használni..."
Akkor most, hogy is van?

A mondókám többi része egy idézet Tőled, köszönöm hogy megfogalmaztad helyettem, én se tudtam volna lényegre törőbben.[#worship]

"Nem olyan nehéz ám ez a fentiek alapján, ha a VALÓSÁGOT akarnád megérteni. De te ehelyett görcsösen megint kettős hibát vétesz, szakmait, és emberit. Te dolgot, hogy viselkedsz ezen a Fórumon a kis buborékodban, lehetőséged lett volna egy "bocs"-al elintézned a hibáidat. Szerintem sokkal jöbban jöttél volna ki belőle a hallgatag Fórum sokaság előtt."

Részemről is itt a pont, mert még a végén...rám támad a "hallgatag Fórum sokaság".[#wave]

s7manbs8

The data tell us that the radius of the quark is smaller than 43 billion-billionths of a centimetre (0.43 x 10−16 cm).

g89ketty

Aki hibát vét az pontos![#pias]

smalla

Sziasztok, gépbeállítási ötletet, javaslatot kérek.

Van nekem egy hajtott szerszámos esztergám, aminek a hajtott szerszámának "magasságát" szeretném beállítani, mérni.

Az van, hogy a 90 fokos hajtott szerszám nem sugár irányban megy bele az anyagba, hanem van kb 1mm-es eltérés a munkadarab tengelye és a hajtott szerszám tengelye között.

Na ezt a kitérést hogyan lehet precízen lemérni? (hogy tudjam korrigálni) Van erre valami berendezés? eljárás?

Köszönöm

designr

Esztergálsz egy átmérőt,és mivel hajtott szerszám a homlokfelületbe marsz egy tetszőleges vízszintes nútot..
A nútod alsó és felső széle nem egyforma távolságra lesz az esztergált átmérőtől..a központod eltérése pontosan a különbség fele..
De ez csak egy módszer..

smalla

Ez egy jó megoldás a végellenőrzésre. De amíg a csavarok nincsenek meghúzva, a gép összerakva, hogy állítható legyen a szerkezet. Valami órás megoldás esetleg?

Gondolkozom már egy ideje, s nem tudom, hogyan tudnám mérni órával. Egyáltalán, hogy mi lenne alkalmas erre. Vagy mi kellene még hozzá.

persze, ha nincs más akkor ez lesz, de ez azt jelenti, hogy 4x5x szét kell bontsam a gépet, míg sikerül jól beállítani. Vagy többször.

designr

Ha az eszterga tokmányba befogsz(esztergálsz) egy 50-es átmérőt..
A hajtott szerszám befogóba(patronba) egy 10mm-es szépen futó köranyagot(esztergakés,tüske..stb)
Ha ezt betekered igy álló helyzetben a központig ,csak rá kell mérned az esztergált palást és a töske távolságára tegyük föl egy tolómérő mélységmérőjével..
Ha nem pont 20mm akkor az eltérés felével emeled vagy süllyeszted a hajtott szerszámot.
De az 50-es és 10-es átmérő távolságát egy indikátor órával is meg tudod mérni,ha van egy mozgatható szán még amire felteszed..

ecp4rs0md

Van a fórumon valaki aki esetleg laptopokkal foglakozik?? Lenne egy Dell Inspiron 3521-es laptopom és keresek hozzá alaplapot, mert a kisfiam leöntötte és elégett. Segítséget pü-ben várok. Köszönöm!