Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

000000000

Úr Isten! Ezen megy egyáltalán az XP?! Ez nagyon kevés!!! Minimum 600 MHz-es Pentium kell egy 25KHz-es Kerneren futtatot, szerény 3D-hez (Mach3-nak), de inkább 1GHz és 512MB RAM.

svejk

Hogyne menne,128M rammal feltelepszik ,utána a felét ki is veheted :)
Én sokáig egy 366-as notin futtattam 196 RAM-mal, a 25khz-es mach-et..
Ma már nem tenném...
Meg az is igaz, hogy egy asztali gép mindig gyengébb mint egy azonos sebességű noti.

000000000

"Meg az is igaz, hogy egy asztali gép mindig gyengébb mint egy azonos sebességű noti. "

Na ezt a mondatodat kicsit megmagyarázhatnád! Szerintem meg pont fordítva.

svejk

Megmagyarázni nem tudom, de alapestben a gyakorlat sokszor ezt mutatta. Régebbi notokra gondolok, az újakat nem ismerem, a 150 ezer alatti biztos huladék a maiak közül is.
Valószínűleg az alaplap sokat számít...

keri

Nekem 300-as celeronon 128M rammal is megy XP és Mach3
a titka az hogy SP1-et szabad csak rátenni, az SP2 belassítja....modjuk így sem gyors, de a célnak megfelel.

keri

Abból a szempontból igaz, hogy a régi notikat ami még mindig működik, azokat jó minőségű és összeillő alkatrészekből rakták össze, és ez érződik a sebességen. Valamint a régi HDD-k esetén a 2,5-es HDD-k valóban gyorsabbak voltak mint az asztali gépekben lévő 3,5-es, és a HDD sebessége erősen befolyásolja a sebességét a gépnek.

Nekem az asztali gépem is 1 kategóriával gyorsabb mint ami a számokból következne, mivel ügyelek arra hogy összehangolt rendszerem legyen.

SquirrelTech

386, 486-os gépre is telepíettek és futtattak rajta már XP-t (16-20 MB RAM mellett). Igaz ilyenkor üresjáratban is 80-100% lehet a CPU használat.
A felesleges (vagy annak vélt) szolgáltatások nagy részét ki lehet kapcsolni XP-n, de lehet fabrikálni olyan telepítőt, aminek a segítségével már eleve fel sem telepít ilyeneket. Még akár a hálózatkezelés nagyrésze is kiiktatható... :)
Mindez persze játéknak elmegy, de ha vezérel vele az ember, akkor tán nem árt, ha erőforrás tartalék is van a háttérben...

000000000

Nekem pont fordítottak ez irányú tapasztalataim. A Notik az erős energia gazdálkodás és a méretek miatt lasabb rendszerbuszt, lassabb fordulatú 2.5"-os winyót, gagyibb videókártyát (ha egyáltalán kártyát és nem valami szutyok integrált vackot) használnak. Az aztali gépem egy 3000-es Athlon, a notim egy 3500-as Atlonos, de az asztali kenterbe veri a notot a gyorsabb RAM (BUSZ) és 7500-as winyó miatt (pedig a noti sokkal frisebb kiadású).

svejk

Mint írtam, a régebbi notikal volt ez a tapasztalat.
Egyébként ma is egy valamire való noti 300 fölött van nem tudom olyannal tudtad-e az asztali gépet összehasonlítani.
Meg természetesen itt nem a videókártyáról vagy egy tuningolt PC-ről van szó.

robroy007

A mai nap szívása:

a kocsi hátuljában felejtettem néhány dolgot.

sajnos közte volt 2 nyomdai festékes doboz is  

persze ma rettenetesen jó idő volt és a csomagtartóban szét pukkant a tűzoltó piros festék

a kocsi hátulját egyszerűbb lenne most újrafesteni mint takarítani

0gbwyh99

motion

Sziasztok.
Nem tudja valaki, hogy új, még nem használt Teknomotor-nál(330W) a front csapágy melegedése normális jelenség-e?
Terhelés nélkül, a névleges fordulatszám 1/3-val járattam(6Krpm) kb. 5-10 percig. A motorral semmi gond, viszont a front csapágynál a kezem már alig állta.
Kb. 40-50 fokos lehetett. A leírásában 60 fokot adnak meg max. értéknek.
U.ennél a motornál mekkora a COS fi?(nem találok fí jelet a bill.-en) Nincsen feltüntetve az adattáblán. Vagy ez freki függő?

Köszönöm
Motion

000000000

Sziasztok!
Régen működő dvd filmjeim most már nem olvashatoak.Nincs ötletetk a kukán kívül?(a meghajto csak forog de aztírja nincs adat.isobuster dvd recovery badcopy kizárva)
kösz a választ

keri

Csak egy ötlet:
A nagy fordulatu léghűtéses gépek elég érzékenyek a szellőző letakarására.

keri

Próbáld másik meghajtóval, mert ha kezd dögleni a lézer, vagy a csapágy akkor is szokott ilyet produkálni.
LG meghajtók egy időben elég gyakran produkukálták ezt a hibát, de más meghajtóknál is találkoztam ilyennel.