Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

SquirrelTech

Nem olyan rossz az, TruboCNC-vel vagy hasonló (inkább DOS-os) programokkal, esetleg Master 5-tel. De a Mach3-nak sajna kevés a dolog.

MoparMan

nyilván, de azokhoz a gépekhez képest, amiket nap mint nap rakok össze vagy szerelek, elképesztően nevetségesnek tűnik. hozzáteszem ha ez eddig kibírta, még egy jó darabig fog működni, ez még nem a spórolós világból való. Tavaly lomtalanításkor hajítottam ki 4db NCR 486DLC-t, hibátlanul működtek, bár nem tudom hogyan úszhatták meg az elmúlt 5-10 év lomtalanításait, hogy egyszer sem kerültek ki az utcára :)

4um5b65d

Urak !  
Egy táblázatkezelővel kapcsolatos kérdésem lenne.
Jelen pillanat az Oxigen Office-t használom, de az Excell-t ismerőkhöz is szólna a kérdés. Az a gondom, hogy egy adott táblázat egy vagy több cellájának tartalmát szeretném kinyerni például az Excell által létrehozott file-ból amit egy DOS által értelmezhető TXT formátumba szeretnék átkonvertálni és lementeni. Van e esetleg a csapatban aki már elkövetett ilyen "bűncselekményt" magával ?
Egy raktárkészlet nyilvántartást szeretnék egy Windows-os táblázatkezelővel létrehozni, de abban az esetben, ha telefonál egy érdeklődő, hogy ebből vagy abból a késztermékemből van e épp raktáron akkor nem a Windows-os gépet szeretném beizzítani, hanem egy DOS-os gépet amin gyorsan feláll a rendszer.  Végül is az a cél, hogy ne kelljen egy gépnek állandó jelleggel üzemben lenni, de viszonylag gyorsan hozzá tudjak férni a legfontosabb raktári információkhoz, mint például , hogy hány darab van az adott cuccból és milyen árban...

MoparMan

4um5b65d

Hú, de utállak most ezért....[#nyes]
- 2 órán keresztül túrom a netet valami infóért. Persze nulla sikerrel..
- 10 perc alatt megfogalmazom a kérdést ide a fórumba, gondolván, hogy valaki hátha érti amit szeretnék....
- 1 perc alatt megadod a pofon egyszerű választ....

Tanulság: Legközelebb a 10 perces résszel fogom kezdeni....

Hálás köszönet az infóért....
[#law][#worship][#wave]

MoparMan

hogy jó átlátható legyen, érdemes TAB separated-et választani

SquirrelTech

Esetleg ha feldobsz arra a gépre egy DOS navigator nevű programot, jó esélyed van rá, hogy táblázatosan megjeleníti neked azt a CSV-t DOS alatt. ;)

4um5b65d

Köszi, de valószínűleg írok egy egyszerű Pascal progit ami a TXT file egyes "celláit" majd lekezeli,így mindegy lesz az elválasztó jel.
Valójában ami az Excellben egy sornyit tesz ki apróbb karakterekből, azt a Dos-os látványban az egész képernyőn szétszórom egy kicsit átláthatóbb formában.

MoparMan

jó ötlet! én már tul sok 98-at NT-t, 2000-t meg xp-t szervizeltem, ezek a régi dolgok már csak rémlenek :)
nem is fontos a CSV, mentés másként/szöveg(tabulátorral tagolt) opció a jó neki, igy sima txt lesz, még DN sem kell hozzá

4um5b65d

Köszi, azt is "megkukkantom". Annak idején csak a Volcov commandert használtam, a Dos Navigátortba talán ha egyszer benéztem....

SquirrelTech

Nem kizárt, hogy az is tud valamilyen "spreadsheet" formátumot mejeleníteni. (vagy adatbázist. XLS, DBF, CSV, stb.)
A Dos navigator okosabb...

4um5b65d

Nagyon fakók már az emlékeim a navigátorról, de ha jól emlékszem valamiért nagyon nem tetszett. Túl csicsás volt, vagy valami ilyen gondom volt vele, de lehet, hogy mással keverem....
Majd utána nézek....

SquirrelTech

http://ndn.muxe.com/download/" TARGET=_fnew>http://ndn.muxe.com/download/  
Innét szerdtem most le gyorsba...

És ilyen táblázatot ad vissza:
http://cnctar.hobbycnc.hu/SquirrelTech/Egyebek/DN_CSV.jpg" border=0>

Ékezetekből lehet némi gubanc talán...
F7-tel tudsz keresni is a táblában.
Figyelj a verzióra, mert van mindenfélefajta.
Nagyon sok a menüje, könnyű benne elveszni (meg hülyét kapni tőle). Van ott valahol egy language pack, ami ezen sokat segíthet. A szín beállításokat érdemes Norton palettára állítani, az nem böki annyira a szemed. De jó is vót' ez hajdan... :)
(Volt benne tetris meg számológép is ;)

4um5b65d

Meg kell ezt néznem komolyabban. Igazság szerint csak akkor tudnám használni, ha az egyes cellákat engedi pozicionálni a képernyőn, míg egy másik cellát képes elrejteni. A Dos-os képernyőn nem kell minden cella infó ami az Excellben látható.
Na majd holnap ha lesz időm megnézem....

SquirrelTech

Rejteni, átméretezni nem enged, cellánként viszont tudsz ugrálni.