Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

PSoft

Ipari tintaköpő(k)???
(tudod, az inox szekrényesek)
Az egyiknek, megvan a feje is.
Igaz, a tinta már rég beleszáradt.

ANTAL GÁBOR

Megoldódni látszik a problémám . A kulcsszó : Briggs oil level switch system .  Megtaláltam amit kerestem . Tranzisztoros s gyújtás ( darlington ) és nincs benne hall , egy vezérlőtekercs kapcsolja a tranyót .  . A nagyfesz tekercset le fogom tudni tesztelni egy műkapcsolással. Ha a tranyók halottak azt sajnos nem .

000000000

Vagy nem. Mert a víz oda is bemehet, ahova nem kéne.
Néhány helyen lehet venni kifejezetten fejtisztító folyadékot és egy közbetétet a fecskendő és a nyomtatófej közé.
A folyadékkel megáztatja az ember és a fecskendővel vákuumot, vagy túlnyomást létesít a fejen. Attól függ, hogy a fej melyik oldalához fér hozzá.
Én a nyomtassotthon.hu -n veszek dolgokat a töltéshez. De biztosan számtalan hely van, ahol lehet kapni ilyesmit.
Nem reklám, csak gondoltam, írok egy konkrét helyet, ahol lehet kapni. Tapasztalatom szerint minden, tintával foglalkozó cég nagyon készséges.

000000000

Annyit még érdemes tudni a tintasugaras nyomtatók fejéről, hogy nem szabad őket "szárazon" használni.
Tehát, ha be vannak száradva a fúvókák, nem kap tintát a fej, nincsen ami hűtse a bennük levő fűtőszálat, Így elégnek és semmit nem fognak csinálni.
Szóval, először kiáztatni, vákuumozni, utána próba. Akkor, ha a nyomtatós oldalon már magától is tintás lesz egy kicsit.
Tisztítófolyadék alkalmazása után fecskendővel megszívni és ha jön a tinta egyenletesen a fejen, akkor lehet hozzá bízni.
Ezeket a dolgokat a tintát forgalmazó cégek honlapjairól szedtem össze és a gyakorlatban tényleg így működik.

szf

vjanos

Villanyszerelésben jártas kollegák!
Falba építhető digitális időkapcsolóra lenne szükségem - fürdőszobai törölköző szárító radiátor fűtőpatronhoz.
A konnektor leszálló vezetékébe tenném egy új dobozba, két méter magasra.

Tudtok ilyent ajánlani?

Ez elsőre jónak tűnik, de hátha van bevált tipus.

3ihs2v23

Sziasztok! Van egy saját gyártású 3 tengelyes szervomotoros faipari cnc gépem és egy vezérlő tiltás problémára szeretném megtalálni a megoldást.

Mikor elindítok egy marást a mach-3 ban, akkor a "home" pozícióból a cnc mindhárom tengelyt egyszerre elindítva elindul a marás kezdő pontjára. Ilyenkor a vezérlő kiakad és hibajelzéssel leáll. Marás közben viszont már nincs gond, mert ott már általában csak az X és Y tengelyek mennek egyszerre, ha a Z éppen kiemel, akkor addig az X és az Y tengely áll.

Vajon a puffer kondenzátorom kevés vagy a torroid lehet kicsi? Esetleg más? Valaki találkozott már hasonlóval?

A mach-3 ban nem lehet beállítani, hogy 3 tengely soha ne menjen egyszerre? Az lenne a legegyszerűbb megoldás.

remrendes

Ha soronkent irod a G kodot, akkor az ugy hajtodik vegre. Bar ettol meg nem tudnik valami uzembiztosnak a dolog.

Nyilvan ha megadnad a mereteket, akkor a hozzaertok jobban tudnanak saccolni.

ra8nsmk6w

Szerintem a korrekt méretezett tápot nem lehet kikerülni.

s7manbs8

Csökkentsd a sebességet és a gyorsulást, az segíthet.

tatosa

Sziasztok!
Most látom, hogy itt a helye a kérdésemnek.
Segítséget kérek, USB vezérlőm van (Xulifeng Mach3 USB motion card) és nem tudom a Charge Pump jelet kicsalni belőle. A leírás szerint teljesen támogatja a Mach3 funkciókat. A portbeállításoknál hozzárendeltem egy kimeneti portot a Charge Pump-hoz. Ennél a kártyánál a kimeneti portok optocsatolóval leválasztottak és a kimeneti teljesítményt egy ULN2803 adja. A kimenet nyitott kolektoros, ezt felkötöttem 1k-val +12V-ra, szkóppal nézem a kimenetet. A 12 kHz nem jelenik meg. Attól függően, hogy invertálom vagy nem billeg a kimenet. A program (Mach3) futásától függetlenül a kimenet stabilan ott marad ahova állítottam. Amúgy más baját nem tapasztaltam.
Üdv.

izbeki

Sziasztok. A hozzáértők segítségét kérném.
Van két mágnesasztal (110V és 220V).
Tud valaki valami egyszerű kapcsolást, amivel a lemágnesezés is megoldható?
Köszi, ha segítesz.
Ide írj: tibor.izbeki kukac gmail.com

dtb

Ha jól emlékszek, akkor a charge pump jelet külön aktiválni/engedélyezni kell a beállítások valamelyik fülén.

szabo janko

Úgy szokták megoldani hogy váltó áramot kötnek rá egy nyomógombbal amit az egyenirányító váltó oldaláról vesznek le azaz a trafóról. Három állású kapcsolóval és egy nyomógombbal megoldható. A  közös pontra a mágnes asztal, egyik állás egyen, másik a váltó áram, a középső állásnál üres.

000000000

Az alapkérdés az, hogy egyáltalán milyen konkrét szervóról van szó. Nagyon nem mindegy ugyanis, hogy AC vagy DC, azon belül mekkora lehet a pozíció hiba limit értéke. Sajnos vannak olyan "játék" szervók, ahol ez a hiba pl. csak max. +-128 lépés lehet.
Azt se tudjuk, a szervód mennyire optimálisan van illesztve, méretezve maximális gyorsulás szempontjából. A szervók nagyon érzékenyek az optimális áttételre, és ha ezzel nem törődsz, a szervó a buta/csicsa step-dir CNC vezérlő program mereven kiadott parancsaitól leszakad. Hiszen a vezérlő csak a képernyőn hazudozik össze-vissza egy virtuális buborékban, a valós mozgás adatok meg egészen mások is lehetnek, amit a szervó ténylegesen létre tud hozni az adott CNC mechanikával.

Egy biztos, primitív tüneti kezelésképpen ha jól visszaveszed a gyorsulást, sebességet a motortuningban, jobb lesz a helyzet. A korrekt műszaki megoldás azonban a fentiek átgondolását igénylik.