Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Pár éve áll egy Briggs motoros áramfejlesztőm   . Ma megpróbáltam életet leheli belé .  Nincs szikra.  Ezek ledkerék mágnes gyújtásosak elektronikus megszakítással  . Annyit sejtek hogy a mágnes feszültséget indukál ( gondolom úgy 300 V ot ) amit egyenirányítás után betöltenek egy kondiba . Onnantól emlékeim szerint tirisztoros a gyújtás . A gate vezérlése elméletem szerint egy hall lal van megoldva .
Kinek van valami rajza?.  Az egész egység ( a nagyfesz tekercs is ) ki van öntve .   Jó lenne valami trükk amivel tesztelni lehetne .  Már meguntam a rángatást

A dolgot komplikálja hogy van egy olajszint kapcsoló . Gondolom az leslusszol ha kevés az olaj .   Az elvet rengeteg helyen használják ( Honda , csónakmotor , láncfűrész stb )  mégsem találok egy jó rajzot

Úgy 30 évvel ezelőtt egy hagyományos lendkerekes ( megszakítós ) gyújtást átalakítottam optikailag vezérelt akkumulátoros nagyfesz gyújtássá. ( Fürge 3 volt a motor és a Csonka gyárban készült )  Szépen húztam a zsinórt és a fölső holtponton elindult .    No abból már kinőttem

Devecz Miklós

ANTAL GÁBOR

Köszönöm . Sajnos mélyebben szeretném ismerni . . Van két bontott gyújtásom . lehet az egyiket felteszem .  De mivel a generátor aszinkron arra gondoltam hogy frekiváltóról úgy fél fordulaton megpörgetem . és nézem a szikrát  ( igaz a Briggs- et is kell pörgetni de ki lesz véve a gyertya )

A karburátor alatt van egy spéci lemez , oda is elvisznek egy vezetéket amit végképp nem értek , ( Az olajszint kapcsoló az Ok ) További trükkök is vannak mert van egy led ami kigyullad ha kevés az olaj .  ( Tehát nem  a klasszikus slusszolással oprálnak . A hallon is gondolkodom mert minálunk nem is volt még hall amikor már voltak Briggs -ek .  Lehet  a hall helyett egy mezei tekercs van ?

xg2w6ib9x

Szervusz Gábor !

Majd nézz rá légyszíves a mail fiókodra (yahoo-s).
Ha minden igaz átküldtem egy Briggs-es anyagot.
Bízom benne, hogy találsz benne hasznos infót.

Üdv: István

94yw8tv6c

Mielőtt szétbontadád előtte lehet, hogy meg kellene nézni a mágnes és a tekercs közti hézagot ! Saját tapasztalatom, hogy nagyon kényes rá, és ha rossz, akkor sincs szikra. Ismerőstől kunyeráltam el egy ilyen kidobásra szánt, megörökölt fűnyírót, és egy youtube-os videó alapján sörösdobozból vágtam egy darabot és azt kellet a kettő közé tenni, majd meghúzni a csavarokat. Utána láss csodát volt szikra.

ANTAL GÁBOR

Köszönöm  ! Találtam hasznos infókat  , ( de azért sok dolgot eltitkolnak )
17 perc alatt jött le .... Az a bajom hogy manapság minden a nem működik, dobd el, vegyél újat alapon működik .

s7manbs8

Nem titkolnak, nincsenek összeesküdve. :)

szf

Keresek tintasugaras fejet, amivel külső impulzus hatására
tintasugár lép ki a fejből. Kb 0,05mm nagyságú "cseppek" kellenek. Fel szeretném szerelni a 3d nyomtató extruder/fej helyére.
Ha van valakinek valami ötlete azt megköszönném.

Csuhás

A házi használatra szánt tintasugaras nyomtatóknál a tintaköpködő az a patron része volt. Magyarán kerítesz egy pót patront kibogarászod a neten a meghajtást és már használhatod is.

szf

Ezen már túl vagyok. Nem megyen a dolog, nem tisztítható. A működtetéshez meg kevés vagyok.

Csuhás

Hmm, ezek mindig is szerettek beszáradni, nagyon gondosan nedvesen kell lezárni a fejet nyomtatások között. Vezérlést nem nagyon keresgéltem, de azt láttam hogy van arduinohoz inkjet shield, az jó kiindulás lehet.

dtb

A varázsszó a meleg víz.
Anno az összes miskolci szakszervizt körberohangáltam, hogy valami fej tisztítót vegyek a beszáradt fejre. Aztán az egyik szaki megsajnált, és kibökte a titkot. Erős, meleg vízsugár.
Működik!

PSoft

szf

Miért keresem? Mert nekem nincs.

MoparMan

már ha vízbázisú a festék.
az alkoholbázisúakhoz izopropil-alkohol, hígítva