Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

RJancsi

Erre a célra szerintem jobb lenne egy 12 vagy 24 V-os lassító áttételes DC motor. Ott az irányváltás is egyszerű sima polaritásváltással. A táp sem kritikus, szerencsés esetben egy sima "dugasz" táp is elég neki.

Révész Richárd

Révész Richárd

Így van. Pl.: ablaktörlőmotor

RJancsi

De. Pl. ha végigrugdalod a földön. [#nevetes1] A léptetőmotornak ott lenne előnye (a lépésvesztést figyelmen kívül hagyva) hogy az asztal magasságát nem kéne méricskélni, hanem számítógépről ki tudnád adni a "parancsot" milyen magasra álljon be. De ha csak fel/le nyomógombokban gondolkodsz a léptecs túl komplikált áramköröket igényel. (Relatív bonyolult táp, impulzus generátor mint jeladó, motorvezérlő ami az impulzusokból a motortekercseknek megfelelő polaritású, nagyságú és időzítésű áramot generál.)

h45wyjwrn

Köszönöm, akkor dc motortoral próbálkozok . :)

Révész Richárd

iadbesaa

Üdvözlök Mindenkit!
Szeretnék segítséget kérni a képeken látható SMD panel beazonosításában. A panelt a cuccaim között találtam, nem tudom, mi a rendeltetése, mire való. Köszönettel :
martoslaci1

Csuhás

Milyen témákban dolgozol? Az segíthetne az azonosításban.
De sok analóg alkatrész, analóg mux. precíz ellenállás stb
mondjuk valami méréspont váltó, esetleg valami motorvezérlés fesz/áram mérő része lehet. De ez csak tipp.

xsugix

Szia!

Ez egy NI PXI-6052E multifunkciós I/O kártya beépülő modulja, már nincs gyártásban. Sokra nem mégy vele, alkatrész bányának jó. Ha kell, tudok segíteni az alkatrészek beazonosításában.

000000000

Nem tudja véletlenül valaki, hogy a Windows hol tárolja a belépéshez szükséges felhasználónevet és a jelszót?

Köszi.

smalla

A Windowsba való belépéshez?

Milyen Windows?

egyébként valószínűleg ezt keresed:
%WinDir%\system32\config\sam

000000000

Nem arra gondoltam.
Amikor bejelentkezünk egy olyan weblapra, ahol kell felhasználónév és jelszó. Első alkalommal meg is kérdezi, hogy "emlékezzen-e".

Az általad említett fájlt nem tudtam megnyitni, mert azt írta, hogy a rendszer használja.
Ezt a problémát még majdcsak megkerülöm valahogy.
Onnan jött, hogy keressem a helyet, mert a Windows Commander állományát véletlenül megtaláltam, ahova az ftp kapcsolatos beállításokat tárolja. A jelszavak igaz kódolva vannak.
Mert én úgy gondolom, hogy a jelszavakat nem "feltörik", mint a mesében, hanem különböző trükkökkel ellopják.

mert például egy ilyen jelszót Szabó1990János az életben nem fog "megfejteni" szótárból.

000000000

Az imént lemaradt. XP-ről van szó. Én még azt használok.

000000000

Belenéztem a fájlba.
Valami bináris állománynak gondolnám. Olvasható szöveg nem igazán van benne.

smalla

Szia a sam fájl egy registry hive, regedit-tel lehet megnyitni. Ebben a windowsba való belépési azonosítók vannak.

de a weblapokhoz tartozó jelszavakat a webböngésző kezeli általában.

Milyen böngészőt használsz?