Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Dehogy vettem át !
Nem kellett átküldenem ,mert már leste ,szaladt érte .
De majd rákérdezek holnap ,mi is volt ez ?
Még egyszer : A saját lakcímét nem téveszti el az ember !

Rabb Ferenc

Valóban. De gondold végig, hány helyen írták le, mondták telefonba a címet mire az a fuvaros papirjára került.

Lehet, hogy nem kellene rögtön farkast kiáltani...

Bicska

Régen is bevett szokás volt kamunévre venni bizonyos termékeket (ott a vámosok voltak érintettek, jövedéki termék miatt), de ott KP fizetés volt, el is vitték az árut, viszont a vevő neve+cím volt kamu. Önmagában egy házszám nem hiszem h elég lenne a hatóság megtévesztésére.

jani300

Hát ja , ha nem ismerném 20 éve ,én is így gondolnám .

jani300

Rászorulva nincsen az biztos .
De furcsa , véletlennek .

PSoft

"Az kizárt ugye hogy az ember eltéveszti a lakcímét ."

De bizony megesik!!:)

Tizen éve, "falurendezés" címszóval költöztetett az önkormányzat 11-ből a 13-ba, úgy hogy sehova se költöztem.
(átszámozták az utcát)
Az utána következő időszakban többször előfordult, hogy a negyvenéves beidegződés diktálta 11-et írtam/mondtam.

jani300

Itt semmi nem változott 40 éve .
Az sem 20 éve hogy nem tudja megvenni ,bármennyi pénze is van . Vakarózik is , mert most már többet vagyok ott mint máshol , de ezt ne részletezzük .
Ugorgyunk :)

thayscj6c

Hali!
A te neved volt megadva? Mert akkor valaki oda hamisította az aláírásodat.

jani300

Na az még lenne valami ...
Nem láttam papírt , De a név nem az enyém volt az stimmelt ,csak a házszám nem .
Az biztos hogy előítéleteim vannak a jóemberrel kapcsolatban , ez már nem fog változni .
Valahogy csak elférünk :)
Ketten szemben egy utcában ... :)

996dwuf96

Szia
Ha kivezetted a 3 tekercs 6 kivezetését  és ohmosan egyformák az értékek , a 3 tekercs között nagy szigetelési ellenállást  mérsz   és deltába kötötted akkor már csak egy magyarázat lehet a motor felől.
Egy tekercsnél ellett cserélve a kezdet a véggel.
Így ohmosan ugyan jó értéket mérsz a delta kapcsolásod is meg van  , de ez a egy tekercs szembe dolgozik a másik kettővel.
Gondolom én.
Levente

6rk75uezn

Szia.
Köszönöm válaszod,igen ez volt a gond,pár napja már forog szépen a motor!
Egy tekercs ellen dolgozott.

rx80bs30x

Sziasztok, szeretnék kérni egy kis segítséget, egy barátomnak van egy kb.30 éves aggregátora, aminek a benzines része jó, viszont a villanyos rész nem működik.
4 vezeték jön ki a motorból, abból 3 egy kondira megy, utána meg egyből a 220v-os aljzatba.
Ezekről a régi aggregátorokról sokat nem találni a neten sem, hátha nektek van valami ötletetek arra, hogyan álljunk neki az élesztésnek! :)

somma

Az állórészes fotót elnézve, tuti, hogy túlmelegedett a tekercselés. Láthatóan leolvadtak a tekercsfej bandázsolásai.
Valószínű csillagba van kötve, 3fázis, és a csillagpont a negyedik a "0". Ellenállásmérés, ha szimmetrikus az érték,  kondenzátorok nem zárlatosak, üresjáratban forgatni, nem melegszik-e , Feszültséget mérni. A látottak alapján esélyes a menetzárlat, kondi zárlat (ami kimeneti túlterhelést okoz) vagy a nem működik esetleg tekercsszakadást is jelenthet. (Ellenállásmérés eldönti a kérdést.)

somma

Bocsi ! Már látom az adattáblán, hogy egy fázis 220V.
Azt a hármat ami a kondira megy választanám szét mérés előtt. ( ha lehetséges) a többi ahogy az előzőben írtam.

jani300

Az előzőekhez annyit tennék hozzá hogy asszinkron generátor . Régebben sokat keresgéltem erről irodalmat de nem nagyon van .
Nem a legjobb a hatásfoka ,szabályozhatósága .
Ha találsz rajzot azért megnézném .