Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

remrendes

Ha oprendszer szinten fagy, akkor stresstesztet futass, pl Aida64.

B.Zoltán

Van minimális különbség, amit észre vettem, hogy az olcsóbb nem tudott elindulni már a gyors sebességen ugyan azzal a meredekségű gyorsulással.

Szerintem 2-3A-os 2Nm-es motorokhoz teljesen jónak tűnik.
A belső felépítése is kontrolleres + fettek vannak benne.
Az áram figyelő ellenállás az olcsóbbnál SMD a drágábbnál hagyományos.
Nincs akkora különbség szerintem közte,mint az ára.
Van ahová nem érdemes drágábbat tenni.
De ha terhelésre letesztelem, akkor derül ki majd a teljes igazság.

LittleSV

Szia,

Én még februárban kezdtem el. Oszthatnál meg képeket a projektedről akár magánban is.
Pont tegnap fejeztem be egy részét a szoftvernek. A hanggal van még bajom, azon dolgozni kell...
Nem kell annak 12V. Én 3db 18650 akkut rakok bele (11.1V) bőven jó, csak a nyél kialakításánál kell ezzel számolni. De lehet több AA vagy AAA akkut soros párhuzamos kötésben rakni és az is belefér.
De ha végképp helyszűkében vagy, akkor vegyél 5V-os ledszalagot.

wolfthomas75

Halihó!
Semmi komoly, műanyag nyél, stb, a cél az egyszerűség.
Hang vagy fényeffekthez nem értek, de ha összaáll a cuccod szívesen megnézném/meghallgatnám.
Az árramforrás ötletet köszönöm, utánanézk.
Üdv

6rk75uezn

Egy kis segitséget kérnék.
Van egy hajtóműves villany motorom,Evig 1,1Kw és 3 fázisú,ezt sajnos (most) nem figyeltem mikor megvettem hogy nekem csak olyan motor jó ami 220/380-as az az 6 szál jön fel a tekercsektől.
Nincs baj gondoltam,szétszedem és megkeresen a 3 szál vezetéket ami össze van kötve,szétszedem és felvezetem a kapocsléchez,párositom ahogy kell/deltába kötöm és mehet is freki váltóról.
Egyszer már csinálltam ilyet de az 220/380-as motor volt de mégsem jött fel csak 3 szál a tekercsektől (valószinű már nem  gyári tekercselésű volt a motor és a tekercselő csak 3 vezetéket hozott fel,felhoztam és tökéletesen működött.

Most nem jártam szerencsével [#csodalk]
Leköttem a motorról a vezetéket és a delta kötést,az az a lapokat és ujra megnéztem nem e rosszul párositottam de nem,jó volt.
Ezután mértem ellenállást a 3 tekercsnél,mindhárom egyforma érték,és nagyon nem tudom mi van ilyenkor.

Jelenség:Elinditva a motor nem pörög fel és pár mp után elég melegecske.
Ha valaki valamilyen ötlettel tudna segiteni azt megköszönöm!! [#worship]

jani300

Üdv !
A dörzsöltebbek segítségét kérném !
Ma jött egy kisteherautós a házamhoz és kiabált be , hogy meghozta a saválló lemezt ...
Az én címem volt megadva , de a szembe szomszédé volt a cucc ,mint kiderült .
Ebben mi a csavar azt nem értem .
Az kizárt ugye hogy az ember eltéveszti a lakcímét .
A gyanakvás egyáltalán nem alaptalan ,ismerve a jóembert .
Majd megkérdezem még az igazi , simliseket is , csak még ,nem találkoztam eggyel sem ma , és ez délelőtti történet .

jani300

Közben meglátogatott egy "szakember" , hát minimum érdekes amit mondott .

designr

Legalább sejtess valamit..mire vigyázzunk ilyenkor..

jani300

Milliókért alakítja át most pl az udvart .
Gondolom ha a valós jövedelmeden felül vásárolgatsz hivatalosan , előbb utóbb a nav látókörébe kerülhetsz .
Hamis valótlan adatot adott meg a vásárláskor , hamis a lakcíme . Annak még utánajárok ,részemre mi ebből a hátrány .
Nem akarja észrevenni magát , pedig vannak közös ismerőseink , gondolkodhatna akár picit .
Genyóláda , most csinált nekem gondot ,és még ő lesz megsértődve .
De muszáj lépnem , eddig még csak egyszer akarta levágatni a fejem :)

szf

Én azért utána néznék nem e fordított áfás cucc volt!

jani300

Balfék voltam nem írtam fel a cég nevét ! Meglepődtem .
Mit is jelent ez ?

jani300

Csessze meg most már akkor biztos hogy ingyen dolgoztam a NAV os ismerősnek ... :)

szf

Vevő fizeti meg az áfát.

jani300

Rákerestem , de kacifántos .
Telefonálok még párat az ügyben .

Rabb Ferenc

Csak egy naiv kérdés: átvetted vagy nem?

Mert ha átveted a simlis szomszéd motyóját - óvatosan fogalmazok - meggondolatlan vagy. Ha meg nem, hanem átküldted a faszit a szemközti házba, akkor nem értem mi a gondod.