Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Köszönöm, megnézem ezeket.

s7manbs8

Ez valami olyan elven működik, hogy ahol ugye nincs zárlat a forgórész tekercsében, ott csak feszültség indukálódik, ha meg zárlatos, akkor pedig az áram elkezd folyni, és erőt is kifejt, emiatt elkezd rezegni, ha jól gondolom a jelenséget, érdekes, egy ilyen nekem is kell mindenképp.

Egy vasmagot épp teganp bontottam szét egy mikrosütőét.

B.Zoltán

Régi csöves TV-be volt egy fojtó EI vasmaggal, én most is azt használom de-magnetizálásra.

Ahhoz kellene egy adaptert csinálni, hogy a forgórész bele lehessen illeszteni,és kész.
Nem kell azt túlbonyolítanunk, neked is megteszi akármilyen nyitott vasmagú trafó.
De ez az áram figyelés ez jó lehet, mert a zárlat esetén megnő a felvett teljesítmény.

Azért ellenőrizd végig a kommutátor szegmenseket és az állórészen esett feszültség esést is.
Nekem itt rögtön kibukott a hiba, amikor a két állórész tekercs nem azonos feszültség esést produkált.

s7manbs8

Aha, megnézem itt menet közben, ahog yügyködök, mindenképp, nagyon kíváncsi vagyok mi lesz az eredmény.

sanka74

Sziasztok! Nem cnc de biztos van aki ért ehhez is. Adott egy napelemes reflektor, nem a gagyibb fajta, ezzel egy 120x 80 mm körüli napelem van vezetékkel kötve. A gond az, hogy világít éjjel nappal, Az elektronikája halhatott meg. Próbáltam kicserélni a benne lévő MOSFET-et, de a helyettesítő típussal sem lett jobb, eredetit meg ugye nem volt. A kérdésem: nem tudtok valami egyszerű elektronikát ennek a helyettesítésére: Köszönöm.

ybm4ifb

Sziasztok

Segítsetek,mi lehet ez a szerkezet?

Használható számunkra??

Előre is köszönöm a segítséget.
[#conf]

ybm4ifb

Material no számot figyelembe kell venni.

Csak azért vagyok tanácstalan,mert a bemenet 230-ez oké.
Viszont a kimenet 3 fekete,+ a föld...ez nem inkább szervóra utal?

xgn8p4wk5

Sziasztok!

Az mitől lehet, hogy ha leesztergálok egy tengelyt(átmérőzve) és rámérek órával akkor 5-6 századot üt?

Csuhás

Esetleg feszültség volt az anyagban, és elhúzódott.

jani300

Látom változhatott a fórum elérési útvonala , nem jelenik meg semmi .
Nem is igazán segítség kell csak megjegyeztem .
Szólok majd a gyereknek ,talán nem hajt el :)

J-Steel

Mivel lehet a feszültséget megszűntetni esztergálás előtt?

jani300

Lágyítással (hőkezelés) pl .
De ez sem jó ,legtöbbször .
Bele kell törődni , egyengetni szerintem .
De pl hosszú anyagnál , maga a csúccsal való kitámasztás is okozhat deformációt .

MoparMan