Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

nah5a9frh

Esetleg fázishasításos teljesítményszabályzó nem lenne e jó,folyamatosan csökkentve az áramot?

J-Steel

A fázishasítás a szinusz alakot tönkreteszi, ezért nem hiszem, hogy jó lenne.

Csuhás

Nem kell szinusz. Váltakozó irányú fokozatosan csökkenő mágneses tér kell.

J-Steel

Gif-et nem linkelünk.
Itt van még egyszer:

VighLajos

...nem cnc...
Hogyan lehet a laptop érintőpadját végleg letiltani?
Rendszer WIN10
Gép:
Lenovo laptop

Gépház-eszközök-stb a következő újraindításig tiltja le.
Elegem van belőle. Ha gépelés közben valamelyik ujjam hozzáér, a kurzor elugrik, és ott folytatja a szöveget.
Köszönet a tanácsokért:
Lajos

dezsoe

Kicsit pontosítsd azt, hogy Lenovo laptop. Van egy pár. Kultúráltabbakon van neki funkcióbillentyű, amivel ki lehet kapcsolni, feltéve, hogy a programja telepítve van. Esetleg BIOS-ban is lehet opció, bár ez inkább a HP és Dell gépeknél jellemző. Ha pontos típust írsz, akkor meg tudom nézni.

J-Steel

A touch pad, ami az egeret hivatott helyettesíteni laptop-on. Borzasztóan idegesítő!
Nekem kellett 6 hónap, hogy megszokjam, hogy ott nem pihentetem az ujjamat.

Win 7-nél Vezérlőpult/Egér alatt kikapcsolható
 Ha nem, akkor az eszközkezelőben kell kikeresni, és jobbklikk letiltás.

RJancsi

Nem egyszerűbb megszokni a használatát? Nem véletlenül találták ki, szerintem praktikus. Amivel nem tudtam megbarátkozni az a mini joystick, magyarul pöcökegér. Na az tényleg elég elszabott találmány.

dtb

gab27

Szerinted. :) Én pl. nem veszek olyan laptopot, amin nincsen: így nem kell megmozdítanom a karomat, ha egerészek, sőt, elhagynia sem kell az ujjaimnak a billentyűzetet gépelés közben - kattintáshoz a gombok hüvelykujjal megnyomhatóak -, és gyorsabban elérhető vele ugyanaz a pozíció. Már kb. 10 éve úgy használom a tapipadot, hogy a kurzormozgatást letiltom (így véletlenül sem mozdítom el a kurzort, ha hozzáérek), viszont hosszabb szövegek görgetésére, nagyításra stb. kiválóan használható marad. [#eljen]

Talán nem véletlen, hogy a legtöbb gyártó a termékpaletta felső szegmensében mindig is kínált pöcökegeres modelleket. Arról nem is beszélve, hogy gyakorlásnak sem utolsó, bár biztosan a tapipad is segít ebben-abban. [#kacsint]

MoparMan

ilyet keress. nem biztos, hogy pont az F6-on van, típusfüggő.
esetleg az egérbeállításoknál van ilyesmi: disable touchpad when external mouse connected

RJancsi

Ízlések és pofonok... Az én virsli ujjaim nem tudtak megbarátkozni a pöcökegérrel. A tapipadot viszont szeretem, nem kell külön egér, két ujjal lehet képeket nagyítani, forgatni, a szélein vízszintes és függőleges scroll van, ami pl. nagy excel tábláknál vagy képeknél hasznos.

nah5a9frh

Hogy tudnák ilyet produkálni?

J-Steel

Kérünk képet az asztalról!

J-Steel

És egy közeli képet is a felületről!