Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Bocs , a "szorul" helyett talán alkalmasabb szó a tapad .[#worship]

2mvset7bs

Sziasztok!
Összeraktam egy lézer gravírozó gépet és a szoftverezésnél elakadtam. Olyat keresek aminél külön rétegeket lehet beállítani, az egyik réteg gravíroz a másik réteg meg ki is vágja az anyagot. Ti milyen programot használtok erre a célra? Laser work v6-ot néztem, de az nem kommunikál a gépemmel.
Az elektronika ebből áll:
CNC Shield V3.0 + UNO R3 Board + A4988 Driver
Nema17-es léptető motorokat működtet.

000000000

Szerintem ezt a lézeres topikba kérdezd meg. Biztosabban kapsz választ.
Másrészt, érdemes ott visszaolvasgatnod is, ha belefér az idődbe.

nah5a9frh

Nem a vákuum fogja hanem a visszamaradt "mágneses tér"(vagy minek nevezzem)Ami sokkal gyengébb a bekapcsolt erősségnél de a nagyobb munkadarabokat csak rángatással lehet leszedni ami mellé vagy inkább bele hulló köszörűforgács intenzíven összemarja a mágnesasztal felületét.Próbáltuk már pólusváltással kisebb- nagyobb egyenárammal-váltóárammal rövidebb-hosszabb idővel is kísérleteztünk,de számottevő javulást eddig egyik sem hozott.Hátha valakinek esetleg van jó ötlete,bármit meghallgatok!Esetleg nem tudja valaki hogy működik a demagnetizálló amivel síkköszörülés után a vágólapokat vágóbélyegeket demagnetizálják? A mágnesasztal egyébként mindenhol egyforma erősséggel vonzza a vasat tökéletesen teszi a dolgát,ezt leszámítva.Lehet hogy rossz benne valami?

PSoft

Én, használtam hónapokkal ezelőtt a trial verzióját.
Hasonló összeállítással, mint Te.
Nagyon jó lézeres szoftver...
Próbáld ki a 30 napos verziót,és...biztos hogy meg fogod venni a licencet.

fn47xk7ei

Nagyon kevés gyakorlatom van mágnesasztal ügyben ezért nem is okoskodom túl sokáig  ..  szerintem nagyon kevés mágnesességnek kellene maradni az asztalban több inkább a munkadarabban maradhat .

sasi

A demagnetizálás lényege, hogy lecsengő váltakozó mágneses térnek tesszük ki a felmágnesezett tárgyat.

fn47xk7ei

Most is csak azért szóltam hozzá mert pont itt van az asztalomon egy magnetspannung és próbálom kilogikázni a működését - egyenlőre elég kevés sikerrel .

000000000

Nem mélyedtem bele, de hátha tudod.
Ez a progi Step/dír -es vezérlővel is használható?

J-Steel

Tulajdonképpen egy olyan szinusz jelet kap a demagnetizáló tekercs, ami folyamatosan csökken.
 Otthon ilyet nehéz elkészíteni.

B.Zoltán

Mondjuk egy toroiddal vagy soros ellenállással meg lehet próbálni nullára csökkenteni szép folyamatosan az áramot.

J-Steel

Változtatható ellenállással pont nem, mert nagy az áram.
Akkor inkább megcsapolásos transzformátorral.

B.Zoltán

Ismered a csúszó gyűrűs aszinkron motorokat, aminek a forgórészét induláskor ellenálláson keresztül zárták rövidre.
A bányákban 40-50KW-os motorokat, ott volt áram.

Egyszerűbb megoldásnak látszik egy szabályozható trafó.
Viszont egy edénybe rakott elektrolit az mindig kéznél van és akár meg is oldható vele, csak nem egy szép megoldás.

g89ketty

A lemágnesező váltóáramnak olyan nagynak kell lennie, hogy bőven telitésbe kerüljön a vas. Én kísérleteznék egy párhuzamos kondival kihangolni a tekercset, amivel kikapcsoláskor lecsengő váltóáram alakulna ki.

Csuhás

Régen a színes tévékben volt lemágnesező tekercs, ami egy PTC eszközzel kötöttek a hálózatra. Azt hiszem úgy működött hogy az áramtól megmelegedve növekedett az ellenállása így csökkenő áramot hozott létre a tekercsben. Ezek esetleg párhuzamosan is köthetők a nagyobb induló áram érdekében. A lemágnesezési ciklus után kikapcsolható volna ( magyarán egy nyomógombbal lemágnesezel azután elengeded így nem melegszik feleslegesen ) Szóval ebben az irányban nézelődnék egy kicsit a helyedben.