Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sufnituning

Szia! Ok akkor megvan már a fejemben! Kösz!

Vetesi75

Ne felejtsd el megnézni, hogy a tüske vége nem fekszik-e fel a tokmány kúpos furatának az aljában! Már párszor találkoztam ezzel a hibával.

bznc93pf5

KERESSÜK a képen látható élzárógépet, HOLZ-HER 1310-1 a típusa, 256 a gyári száma, a gépet pár éve eladták de még nem fizették ki, a gép körözés alatt áll, sikkasztás ügyben nyomoz a hatóság, pénzjutalom a nyomravezetőnek, remélhetőleg börtönbüntetés az elkövetőnek de ehhez kell a segítség, aki lát ilyen gépet valahol, netán a mostani tulajdonos is olvassa a hirdetést ellenőrizze a gép gyári számát, 5 helyen fellelhető, +36 30 60 90 369 es számra várom az információt. Köszönöm ha segítesz!

jani300

Van egy régi kókányolt kompresszorom .
1,5 Kw os háromfázisó motor viszi , csillagban egy fázisról . Nem kötöm deltába !
Mekkora értékű üzemi kondit kellene így tenni .
Lehet hogy csak feszültséget mérek a kondin és felengedem valamivel 300 V fölé .
A régi kondi zárlatos lett ,és indítónak elkót tettek...

b4nm7gjvr

Üzemi kondinak az a jó, amivel szép egyenletesen megy a motor, nem búg nem erőlködik és tartósan sem melegszik terhelés nélkül... 50uF-al kezdeném és 70-75uF-ig emelném (Üzemi feszültsége 400 - 450V).

(100 wattonként 5 uF kapacitással számolva)

000000000

Köszönöm, hogy megkérdezted![#eljen]
Sajnálom.

jani300

Köszi egy 40 est tettem rá , egész jól dolgozik .

LittleSV

Sziasztok. Beton témában keresnék hozzáértőt. Vagyis meglévő beton gerendázatú és kb 5cm fedőbeton rétegű födém terhelhetősége érdekelne.
Csináltam fényképeket a födémről. Medencét tennénk rá, csak nem vagyok 100%-ig biztos hogy egy 6m2 felületen való nyomás mennyire megterhelő a födém számára (eddig személyautó állt rajta, de ott a terhelés 4 pontra oszlik szét.
Szóval ezért a béna kérdés...

RJancsi

Szia! Ez nem annyira beton mint inkább statikai kérdés. Ha előregyártott beton gerendás/béléstestes a födém, akkor a gerenda/béléstest típusa és a támaszköz (a födém szabad nyílása) alapján elő lehet bányászni a gyári teherbírás adatokat. Ha helyszínen öntött "monolit" födémről van szó az már necces. De mindenképpen statikus mérnök kell a kérdés megválaszolásához.

LittleSV

Köszönöm! Az első problémám hogy a nevét sem tudom mi ez, így rákeresni sem tudok (csak béléstestet, vagy ahhoz való gerendát találok).

svager

Elég fáradtak már ezek a gerendák, ráadásul pont az alsó vasalás rohadt.
Hiába nézed az adatlapot ezek már nem tudják azokat az értékeket.

RJancsi

Nem vagyok statikus, de a gerenda alsó (húzott) övén látható repedések nem túl biztatóak. Ott simán bejut as víz (akár pára formájában) és elrozsdásodnak a betonacélok. Autóval sem állnék rá, meg nagyon alá sem állnék. [#csodalk]

LittleSV

Igen rozsdul kissé, mert olyan jó szellőzése volt ennek a pincének (garázs volt rajta), hogy a plafonról csöpögött állandóan a víz. A repedés a pincelejárati gerendánál van, amit a XX tonnás markoló csinált mikor lebontotta a garázst körülötte, és ráállt...
Autó már nem fog ráállni, ellenben az udvar közepén van ez a gyönyörű betonplacc, amivel valamit kezdenünk kellene. Gondoltam kátránylemezes szigetelés+fa/műanyag kültéri padlózattal leburkolom, az valamennyire elvezeti a vizet és a súlyt is ki lehet húzni a tartófalakra (gondolom).
Vagy kijavítani a falakat egyenesre, leszedni a tetejét, kifóliázni és kész a medence?!

LittleSV

Gondolom egy hosszirányú középső fagerendás alátámasztás nem segít...

svager

Ha csak egy gerenda sérült nem olyan tragikus a helyzet,meg kell szüntetni a csapadékvíz bejutását a szerkezetbe, előtte célszerű a vas szerkezeteket rozsdátlanitani,hogy ne terjedjen tovább és alá kell dúcolni.
A felesleges kiálló vasakat le kell vágni és leszigetelni mert a víz ezen a részen fogja a betont roncsolni.