Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Ez kivételesen nem egy elcseszett opel motor .
Nincs a szivattyú a vezérlésben ,és a termosztát is jó helyen van . Biztosan kevesebbet csuklik azóta a tervező :)
De rajta a szíj és átmelegszik minden ,jó lehet .
Vagy hengerfejes ,vagy eldugult a hűtő szerintem . Felhívom hogy pucoltassa ki a hűtőt .
Azt kérdeztem először kivették e a téli hűtőtakarást , volt már akinek teljesen le volt takarva ilyenkor is (szomszéd).

zozo

Amelyiket légteleníteni kell, azoknak van a homlokfalnál légtelenítőjük, ha nincs ilyen, akkor elvileg kihajtja magából a levegőt. Gondolom a szintet újra ellenőrizte és utánatöltött.

jani300

Most hívtam ,nem klímás .
Felforr kinyomja a vizet ,töltögeti utána .
Én alapjáraton néztem ,úgy teljesen jónak tűnt ,termosztát csere után . Szépen kapcsolt ki-be a ventilátor ,a víz is visszahűlt .
De megy vele ,nem áll meg ...
Nem állok neki ,majd megoldja .

svejk

Ha nem tapasztalom én sem hiszem el.
Autószerelő ismerős már pár éve mondta, de én csak legyintettem.
Itthon az alföldön nem volt vele baj sosem, de a nyári nyaralások alkalmával a mediterrán utakon így visszagondolva már voltak jelei.

Tavaly aztán az autópályán kánikulában már itthon is felmelegedett úgy, hogy már elvette a klímát.
Haver erősködött, hogy termosztát, de mondom meleg mindkét cső. De azért csak kiheréltük...
Semmi változás.
Aztán csak nekiduráltam magam kivettem a vízhűtőt, kb. negyed óra a művelet a franc se gondolta, hogy ilyen könnyen kijön.

Volt szöszmösz is a két hűtő közt, de igazából a vízhűtő alsó harmada inkább sárral volt elrakodva,
Mezei víznyomással oda-vissza kimostam, a hűtő belsejével nem is foglalkoztam.
S lőn csoda nem bírtam itthon 85 fok felé vinni.

r2u4n063m

Sziasztok!
Segítséget kérek tőletek.
Olvastam a három lap összecsiszolásáról (valahol, valamikor), amit utána leppelő lapként lehet használni. Hol tudok ennek a technikának utána olvasni, ki lett-e már vesézve akár itt az oldalon, ismert-e hozzá szakirodalom?

vadember

smalla

Én még megpróbálnám (hamár úgyis ottvan), hogy a parafa alátámasztást nem nagy felületen, hanem minél kisebb felületen építeném be, hogy a parafa rugalmassága fel tudja venni a rezgést. Itt a nagy felület nem szerencsés. Érzésre szerintem egy alátámasztási pont ne legyen nagyobb fél-egy négyzetcentinél. úgy választanám meg a méretet, hogy mikor meghúzom a bilincset, akkor kismértékű deformáció legyen látható. De egy nema 17-es motort biztos nem kell eszeveszetten megfogatni, nem fog az elmászkálni.

Szerintem :)

sanyi84

Sziasztok!

Béna vagyok, hol kapható emberi áron és nem dobjával liycy kábel? 18 ér és 0.25 mm² ami kellene, bár ha lenne választék. 50-50 méter .5 mm² kábelre is szükségem van. Tme kilőve, a 0.5 mm² ből vegyél 500 métert mikor ennyire nem lesz szükségem. Vagy én vagyok béna vagy tényleg 25 helyről kellene rendelni mindenféle kábelt?

r2u4n063m

happisusu

linzi kft itt nézted? / Svejk " Lakótárs" tette fel tegnap onnan tudom én is :)

0twrtb8ni

Akkor bezony dugulás van. ki kell alaposan mosni az egész rendszert. ha meg nem akkor vízpumpa csere.

jani300

Azért némi minimális olajosnak kinéző nem odavaló dolgot láttam a sapkán , és egyre rosszabb ,a dolog .
De csak a légtelenítést akartam kérdezni ,de köszönök minden segítséget .

dtb

Nem a motor miatt kellett erősen rögzíteni, hanem a nagyon alacsony bordájú ékszíj miatt, azt kellett feszíteni. Az első próbálkozásnál 2mm vastag 10x20mm parafa került alulra-felülre, de ha meghúztam feszesre, akkor átadta a rezgést, ha meg nem volt megfeszítve, akkor meg a szíj ugrott könnyen. Kukáztam, csere lett nagyobb motorra, vastagabb bordásra. Most olyan jó kis rekedtes emberes :-) hangja van, de ez már nem az idegesítő vonyítás.

Nemes Mihály

Üdvözlöm az Urakat.
Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha valakinek van ebben tapasztalata.
Plexiből szeretnék egy házszámtáblát készíteni, amely nappal és este is olvasható.
Alakja és mérete jelenleg mindegy.
Úgy gondoltam, hogy a plexibe V-szerszámmal belegravírozok és feketével kifestem, egy másik lapot rá szeretnék ragasztani, hogy úgy tűnjön, mintha az anyag belseje lenne kimarva.
Gondoltam  megvilágítom oldalról és így olvasható lesz éjjel is.
Kérdésem:  Mivel tudom összeragasztani úgy, hogy a ragasztás ne látszódjon és víztiszta plexi színe ne változzon????
 Ha ki van festve a betű, akkor is látható oldalról megvilágítva?
Válaszokat előre is köszönöm!
Üdv, Mihály

000000000

Beírod a keresőbe: Plexiragaszó, és ott van.
Igen, látszik.