Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

sanka74

Lehet hogy rosszul fogalmaztam. Fába kellene 3D cnc marnom...mint relief

Devecz Miklós

Mind a kettőben van dxf fájl, abból nem lehet valamit kihozni?

0twrtb8ni

Minimálisan higítom. éppen hogy.
Pisztoly függö a ködölés. sok festék kevesebb levegő. felsőtartályos a pisztolyom.
Ha folyamatosan használom akkor nincsen dugulás. miután végeztem vagy éppen szárad a fal, addig kiöblítem pár deci vízzel.

Tervezem az idei festést is, de csak szinező festékkel.semmi diszperzit. így még nem csináltam. [#vigyor]

sanka74

De néztem, ha nem találok akkor abból csinálok majd valamit. Vagy fényképből aspire segítségével...az talán gyorsabb lesz mint megrajzolgatni szépen...Nem lesz nagy, 40 mm átmérő abban lesz egy pici relief, nem kell nagy felbontás...csak szamóca formájó legyen...

vjanos

Köszi. Lehet ki kéne próbáljam kompresszorral, festékszóróval...
Sebességben milyen egyébként a hengerhez képest? Az ilyen kézi motoros festékszórós videókban elég lassúnak tűnik a szórás, de lehet ott az eszköz is hibás.

0twrtb8ni

Sebességben szerintem ugyan az.bár attól függ mennyi festéket tud kifújni magából a pisztoly. annyi hogy nem kell mártogatni mint a hengert. csak tölteni. ha lenne némi affinitásom akkor építenék egy kb 20 literes tartályt és közvetlenül abba nyomnám a levegőt, így festéskor csak festék jönne a pisztoly végén. 5 éves tervben benne van :)

000000000

Azt nem értem a videón, minek az, a hatalmas nyomás.
Nekem volt festékszóró gépem. Hasonlóan működött.
De, úgy emlékszem 10 bar körüli nyomással működött. Elég jól lehetett vele haladni.

0twrtb8ni

Szerintem az PSI. 124 PSI cirka 8,5 BAR. és szerintem egyből a festéket nyomja ki magából, nem pedig levegő nyomás viszi ki.

B.Zoltán

Én az égész házat úgy meszeltem le.  Egy 16 literes tűzoltó palack tele szűrt mész, rá egy orosz hűtőgép kompresszor ami nyomta a levegőt, ahogy fogyott a mész. 10 bárra is felment a nyomás néha.

5-8 méter permetező cső a végén a permetező leszerelt méteres szárú permetezővel,csak sétáltam a szobákban.
De mindent letakartam, mert volt rendesen belőle mindenhol.
Olyan hamar kész az ember vele, sokkal több az előkészület.

Nem beszélve arról, hogy tök szép felületet csinált.
Most gondolkodtam rajta, hogy diszperzitet ki kellene próbálni, de mondjuk az drágább mint a mész, bár az idő is pénz.

000000000

A videón, nagy betűkkel ki van írva, 95-135 bár a nyomás beállítás.  
Igen, szerintem is csak a festéket nyomja, levegő nélkül.
Az enyém is úgy működött.
Vödörből, vagy más edényből felszívta és a csövön nyomta a pisztolyhoz.

000000000

Kompresszorral, levegős felső tartályos pisztollyal én is festettem mésszel, anno.
Selyemfényű lett a meszelés. Nem matt, mint egyéb felhordással.
A friss vakolásra jobb a meszelés, meszelővel vagy ecsetel. A kemény, tömör felső réteg kialakulása miatt.

B.Zoltán

Mondjuk 25 éve még van, ahol az első permetezős meszelés van mert, vagy nem lett éléggé koszos vagy én nekem nem volt kedvem csinálni.

000000000

Szerintem, lehet a permetezővel jobb min levegős pisztollyal. Nem ködöl annyira, és nem oxidálja a levegő.
Ahogy írták lentebb. Tartályba festék és azt nyomni levegővel, permetező szárral szórni. (modern permetező).[#taps]

000000000

Nekem például ez a festés tetszik.
Ezt lehet javítani is majd, ha kell.

juhasz

Töltsd le ezt. szamóca
Aspiréval importálod és ott a fél szamóca :)