Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

smalla

Lehet a legegyszerűbb az volna, ha raknál rá egy ruhacsipeszt :)

Komolyabbra fordítva a csipeszt, egy lemezrugót tudnék elképzelni, vagy kettőt, ami rászorítja az ICket a hűtőbordára. S akkor a kettő közé mehet akármilyen hővezető paszta is.

J-Steel

Van egy HBM BF30 marógépem. A Z tengel oszlopa üreges, ebben van (a menetes órsón kívül) egy rugós teleszkóp. A teleszkóp a legfelső állásban is még nyomás alatt van.
 Milyen trükkel. hogyan lehetséges ezt a teleszkópot egy adott állásban fixálni, hogy szét tudjam szedni a vertikális részt?

g89ketty

Nézd meg a DSEI 120-06-ost. 126A 600V 35nS. Az inverteres hegesztőkben gyakori. [#integet2]

fn47xk7ei

Nekem nem kell mert az enyémben 20 darab fet  a primer és 16 darab gyorsdióda van a szekunder oldalon brutál méretű alagút hűtőbordára szerelve -lásd a mellékelt fényképen . Bár inmverteresben van egy GYSmi 165-ösöm is de azt nem használom . A GYS még a kínai gépek alsó kategóriáját képezi csak túl van értékelve mert Fr. országban rakják össze . A klónjai (SPARK -tól az Einhell-ig )már olcsóbbak .[#kacsint]

J-Steel

Vettem reszelőt, és külön kaptam hozzá nyelet.

Fúrjak elő a nyélbe lyukat, vagy csak egyszerűen üssem bele a nyélbe így lyuk nélkül a reszelőt?

Csuhás

Lépcsősen fúrd elő. Egyébként elreped. Ha műanyag akkor előfúrva a felmelegített reszelő véget nyomd a nyélbe.

J-Steel

Fából van. Pont attól tartok, hogy elreped. De akkor majd úgy csinálom, ahogy mondtad.

Messer

Laposvágóval vágj bele "szakállakat" mint ami a horgokon  van.
Megakadályozza, hogy kicsússzon a nyélből.

vxy575xm

Sziasztok,

Segitseget szeretnek kerni hozza erto emberektol.
Szeretnek csinalni egy nem tul bonyolult(nak tuno) munkadarabot.

Megrendeltem Kinabol egyszer egesz jo aron, de most mar ok is es mindenki mas 20-30 ezer forintot akar elkerni darabjaert amit kicsit soknak tartok. Lehet csak en nem vagyok kepben az arakkal, de ha tenyleg ennyibe kerul akkor innkabb beruhazok egy kis cnc gepre.

Szoval az elso kerdes pont ezzel kapcsolatos lenne. Ezek a kis kinai cnc gepek mennyire megbizhatoak? Egy ilyet neztem ki.

Latom laptoprol hasznalni nem nagyon lehetne Mach3 programmal USB-vel, de talaltam ilyet, ezzel valoszinu menne. Bar nekem mindegy a szoftver.
Adapter

A munkadarab amit szeretnek megcsinalni ilyesmi lenne.
0,1mm pontossag teljesen eleg, csak egy aluminium lap lenne amire rafogatok nehany mas alkatreszt.

Meglevo CAD file-t lehet ugy importalni barmilyen szoftverbe, hogy egy gyors beallitas utan a cnc szepen megcsinalja ezt a munkadarabot? Esetleg ha hosszabb ez a beallitas de csak egyszer kell megcsinalni, az sem baj.
Lattam errol videot, par perc alatt meg is voltak az importalassal, de mivel sosem csinaltam ilyet lehet elneztem valamit es igazabol 2 masik nap ment ra a video elott valami mas beallitasra...

Vegul arra lennek meg kivancsi, ha sosem foglalkoztam ilyennel de hamar megtanulom ami erdekel, mennyi idobe telne ezt a CAD fajlt kesz munkadarabkent kivenni a kis CNC-bol? Miket kell beallitani elore, mennyi ido ez, mik kellenek meg ahhoz, hogy ezt meg tudjam csinalni?
Megkoszonnem ha valaki megirna lepesrol lepesre reszletesen a valszokat.

Koszonom elore is!!

vjanos

Diszperziós falfesték szórásával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Ezek a kis elektromos kézi festékszórók gondolom nem sokat érnek.
Huszonezres kategóriában már van amit erre ajánlanak, de videókat nézve elég lassúnak tűnik, meg nem tudom mennyire száll a levegőben.

Van ez az airless, magasnyomású pumpás technika, ami jónak tűnik, de már bőven a bűvös 100E Ft felett...

Hengerrel már elég sokat festettem, ha annál kevésbé sportolós lenne, netán gyorsabb is akkor bérelnék vagy szereznék egy gépet...

smalla

Szia, miből van ez a munkadarab ?

Ha egy darabból akarod, az szerintem sok idő lesz a kis gépen (3-4óra), mert nagy felületet kell kivenni. Ha ez ráadásul valami acél, akkor meg felejtős, sokkal komolyabb gép kell hozzá. És akkor megérted, hogy nem is olyan elrugaszkodott az ár :).

Ha nekem kellene legyártanom, akkor én 3 különböző darabból raknám össze pl valamilyen csavarkötéssel/ragasztással, majd egybe kifúrnám/marnám. A fúrás az hamar megy, és a kontúrmarás sem veszedelmesen sok idő.

J-Steel

Ezeket írja:

+ ca. 150.000Ft + áfa + vám
+ Adnak Mach 3 licenszt
+ mechanikát
+ marómotort pumpával a hűtéshez
+ marómotor vezérlést
+ 3db 3A 1,5 Nm léptető (???)
+ párhuzamos portos csatlakozás
+ munkaterület y=600mm, X=390mm, Z=120mm
+ Pontosság 0,05mm

= Nem szállít Magyarországra

vxy575xm

Szia,
Valahol irtam talan, aluminiumbol.
Szerintem rovidebb lesz az az ido, mert nem kell mar igazabol az a kis 3mm magas vall es a meneteket megcsinalom en, eleg, ha kifurja pontosan nekem es nem kell pontozoval benaznom.
Igen, gondoltam en is a 2-3 darabbol valo osszerakasra, de inkabb megvarom meg elkeszul. :)

vxy575xm

Szia,

Koszi, pontosan ertem mit ir, nekem mas(ok) volt(ak) a kerdese(i)m. :)
Az sem baj nem szallit Magyarorszagra.

J-Steel

Azért írtam, mert van aki nem akar angol szöveget bogarászni!
Gondolj az angolul nem tudó pajtásokra!