Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vxy575xm

Uppsz erre nem gondoltam, bocsi.

Bar a meret gondolom mindegy, a kisebb, nagyobb is ugyanigy nez ki, ugyanabbol az anyagbol van. Ami esetleg fontos, a motor. Az 400w dc motor 500 - 8000 fordulat / perc.

Arra gondolam csak aki tapasztaltabb es latott mar hasonlo kis gepet az elmondhatja meg se vegyem mert 2 honap mulva kotyogni fog ez-az, vagy jo kis stabil gep, a beallitasa meg ennyi es ennyi ido.

smalla

ha csak koordinátafúrónak akarod használni, arra szerintem teljesen megfelel a kis gép. De az alumínium marásába szerintem bele fog törni a bicskája. Ránézésre szerintem 2es maró és 1mm es fogás felett olyan rezonanciát fogsz tapasztalni, ami meg fog látszani a felületben, ha túléli a maró. Vagy nagyon lassan haladsz, s döntöd rá a hűtést, de lehet, úgyse lesz jó, ha nem elég merev a gép. De ezt addig nehéz megítélni, amíg nem dolgoztâl vele egy kicsit.
Egyébként programot írni hozzá nem nagy dolog, sima fúrâst kézzel is megírod, de ha pl fusion360-at használsz, az tud pályát is generálni klikkelésre :)

vxy575xm

Koszi a valaszt!
Nem hangzik tul jol. Videokban lattam nem egy halk eszkoz, de azert eleg hihetetlenul hangzik, egy 400W-os motor 1mm fogasra kepes es huteni is kellene?
Oszlopos furoba tettem mar marofejet es egy az egyben elkezdtem marni 5mm-es aluminiumot, na ott volt rezonancia.
De ha 1-2 tizedet szedek le egyszerre ott is lenne?

Igazabol csak akkor vennem meg ha tudnam fogom tudni hasznalni, addig kicsit draga mulatsag.

En nem programot / utvonalat szeretnek irni, a kesz CAD fajlt szeretnem importalni, ha mar megvan pontosan a munkadarab, csinalja ezt a szoftver. :)

vjanos

Arra a CAM szoftver való, amivel szerszámpályát tudsz generálni.
Azért annak is van egy kis beletanulási ideje, illetve egy marék törött szerszámra felkészülhetsz, ha a forgácsolással is most ismerkedsz :)

vxy575xm

A torott szerszamokra fel vagyok keszulve, nem gond. :)
Irnal kicsit bovebben errol a CAM szoftverrol, esetleg arrol CAD-bol tud-e importalni?
Tanulni nem gond, azt szeretek.

Csuhás

Ha valami jobb reszelő akkor a kész kifúrt nyélbe nyomhatsz egy kis meleg ragasztót majd utána a megmelegített végű reszelőt. Ha meghűlt évekig jó lesz.

gorbi

Sziasztok!
Járt már valaki ugy hogy a kelleténél többet lép a léptetőmotor ? Ez lehetséges, pozitiv irányba téveszt lépést?
Kinai vezérlő Mach3 stb.

Kidwick

Üdv!
Nem nagyon értek hozzá de itt biztos van(ak) valaki (k) akik profik a témában. Az alábbi linken megtekinthető ipari kávéautomatából származó Por és pára védett érintőkijelző Egy db usb és egy 9 tűs D-Sub csatlakozó található rajta.
A kérdésem az lenne ,hogy ez használható e bármilyen érintőkijelzős feladatra vagy integrált és csak azt a feladatot tudja(különféle kávék választása:)?
Továbbá ha bármilyen touch panel -ként használható szerintetek lenne e rá igény az adok veszek-ben és kb mennyit érnek? 5 db van
TÖBB KÉP ITT
Válaszotok előre is köszönöm!

Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

fa4igtzhp

Helló,

gyorsulás vagy lassítás esetén?

Gyorsulást lejebb véve is fennál a jelenség?

Kisebb sebesség esetén?

fa4igtzhp

Esetleg érdemes lenne megnézni, hogy nem szed össze a vezérlő valami zajt össze és lép pluszba.

dezsoe

"Latom laptoprol hasznalni nem nagyon lehetne Mach3 programmal USB-vel, de talaltam ilyet, ezzel valoszinu menne. Bar nekem mindegy a szoftver."
Az általad linkelt cucc egy hamisítvány. Az UC100 magyar gyártmány, teljesen máshogy néz ki és nem utolsó sorban: működik. :) További információ itt.

vjanos

A tervezés a CAD-ben, a gyártás tervezése, szerszámpálya előállítása a CAM-ban történik. És természetesen utóbbi az előbbi végtermékét használja.

A CAM-ban állítod be a géped koordinátarendszerét, a nullpontot ahonnan a programod indul, a nyersanyagot amiből kiindulsz,  a szerszámot és annak paramétereit, a megmunkálás patamétereit (mekkora oldalfogás, mekkora mélységben, milyen fordulat, mennyi ráhagyás, nagyolsz vagy kész méretre simítasz, milyen marási stratégia, és még akár száz különféle) - mindezt annak megfelelően, hogy "mit bír" a géped és a szerszámod.

Alapvetően ezek ipari használatú bazi drága szoftverek, az okosított verziók használata pedig rizikós lehet, mert vagy próbálnak hazaszólni, vagy belementik ezt az infót a formátumukba.

Persze találhatsz belőlük ingyenest is.
Sajnos én csak egyet ismerek közelebbről, így csak részrehajlóan tudok ajánlani: a Fusion 360 magán célra, vagy éves 100E USD bevétel alatt jelenleg ingyenesen használható.
Ez egyben CAD, CAM és még néhány más funkció. Szerintem jól tanulható, ha tudsz angolul, pl a youtube-n egész jó videók vannak hozzá.
Illetve van pár hevenyészett magyar videó is... de mégis inkább az angolokat ajánlom :)

vjanos

Egyébként mekkora volumenben akarod előállítani ezt az alulapot?

gorbi

Átnézem a kábelezést, egy helyen nem árnyékolt kábel van, lehet onnan szed össze valamit...

vxy575xm

Na, ez ujdonsag, koszi szepen!

Sajnalom, ha a honlapjuk nem lenne 15 evvel lemaradva es lenne 1-2 fontosabb oldal angolul is, lehet a Google listajaba is bekerulne es nem az Ebay-on levo kinait talalnam meg eloszor.