Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Ha tényleg a motor indítóáramától old le, akkor azt is lehet csökkenteni.
(Gondolom a maró tengelyterhelés nélkül indul és csak később nyomod az anyagnak, így a motor indítónyomatékát nem használod.)
Köthető megfelelő terhelhetőségű áramkorlátozó előtét, sorosan mindhárom motortekerccsel.
Ez lehet ohmos, de induktív vagy akár kapacitív is. Mindhárom egyforma értékű.
Csak annyi áramot kell átengednie, amiről felpörög a terheletlen motor és csak annyi ideig. Utána egy 3f kapcsolóval át kell hidalni, ki kell söntölni őket, hogy felpörgés után meglegyen a motor teljes terhelhetősége.
Nem lesz kis terjedelmű szerkezet, mint egy elektronikus megoldás, de működhet.

Szalai György

Mindhárom egyforma értékű. = Mindhárom fázisban egyforma értékű. Nem mindhárom fajta egyforma értékű!

xgn8p4wk5

Üdv! Köszörűkő oldalirányú ütésével mit lehet csinálni, hogy ne üssön?

fn47xk7ei

Én nemrégen tettem fel az új 300-as köveket és az oldalukat is gyémánttal leszabályoztam .

jani300

Lehet nem jók a felfogótárcsák ,és már önmagukban is ütnek ...
Új kőnek oldalirányban azért nem kellene ütnie .
De a szabályozás is segít biztosan , de első a jó ,futáspontos felfogás ,szerintem .

Szalai György

Van itt őstermelő?
Nem CNC, de majd az lesz.
Vettem egy kompresszort a kis hobby műhelyem számára tavaly.
Volt egy sor baja, de azokon már túl vagyok.
A rajta lévő légszűrő viszont össze volt horpadva és amúgy is gagyi szerintem.
Minthogy nagyrészt a beszívott mocskon múlik a kompresszor élettartama, kerestem rá rendes ipari légszűrőházat, papír légszűrővel.
Az sem volt elég a jóból, most még kerítettem előszűrőnek egy olajtükrös-olajnedves légyszűrőt is. Kistraktoron szolgált fénykorában.
Na, ilyennel még nem volt dolgom. Ki szabad ezt mosnom, Pl. gázolajjal?
Milyen olajjal nedvesítsem-tükrösítsem utána?

MoparMan

motorolaj mehet bele nyugodtan

RJancsi

Arra figyelj, hogy megfelelő szintre töltsd bele az olajat! Ha kevés akkor nem fogja meg a port, ha meg sok, akkor kicsi lesz a szabad keresztmetszet. Ettől le lesz fojtva a kompresszor (kevés levegőt fog szállítani) és ami a nagyobb baj, rengeteg olajat fog magával ragadni a levegő (ettől mondjuk idővel beáll az üzemi olajszint). [#wink]

Rabb Ferenc

Hol van az a kis hobby műhelyed, a Szaharában, hogy ennyire kell védeni a sivatagi viharok által behordott homoktól?

svejk

Egyszerűen nem jut eszembe mi az amit mi anno használtunk, de úgy rémlik viszkozitással kapcsolatos neve volt, vagy az is lehet az egész olajos szűrőt neveztük annak.

Végül is mindegy, van egy univerzális olaj a TCL46 az mindenre jó :)

Sokkal sűrűbbe nem ágyazódik be jól a kosz a hígabb meg hamar elpárolog.

Szalai György

Mindenkinek köszönöm. Ennyi infóval már elleszek. [#worship]

xgn8p4wk5

2 gépen is próbáltam a követ és mindegyiken üt. De meg megnézem a tárcsákat. Köszi a segítséget! :)

zozo

Első körben megpróbálod a kő másik oldalát belülre tenni, ha nem javul, akkor 30 fokonkénti pozícióba forgatva próbálni, ha ez sem segít, akkor ahol kívánja sörösdoboz bejlag csík a kő és a pofa közé.

Csuhás

Cseréld ki a papír betéteket a tárcsák és a kő között.

jani300

Akkor most már had derüljön ki , mekkora is az átmérője a kőnek ?  :)
Mert ugye van kis nyeke-nyóka áruházi és van ahol külön cserélhető felfogója is van kőnek .
Nem egy kategória .