Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Az ac pumpáknak el szokott fogyni a kommutátora. Így gyakran mechanikai lökés kell hogy elinduljon, ami eredhet az indítózásból is. Érdemes volna nehéz induláskor tenyérrel rácsapni a tankra ahol hozzá lehet férni, és ha ettől elindul akkor ac csere vagy felújítás kell.

Esetleg nincs valami rég elfeledett inmobilizer az autóban, mert az is tud misztikus hibákat okozni?

Betáp egy helyről van egy relén keresztül, az is lehet kontaktos és ott is segíthet a önindító vibrációja.

svejk

Amennyire aláfekve hozzá lehetett férni megmozgattam vele, de gyújtásnál semmi reakció.

Műszakira vitte az autószerelő, egy két dolgot cserélt rajta.
A kereszt sabilizátorrúd anyáját elfelejtette visrosszakni, úgy ment át műszakin. (nem csak a forgalmi járt ott, a tulaj is ott volt)
Pár nap múlva kezdett el kopogni.
No comment. :(

svejk

Egyébként nem hiszem, hogy kh. mert már vagy 4-5 hete stabilan ez a jelenség és jár is az autóval.

No de majd előbb utóbb kiderül...

s7manbs8

A mi ótónk azóta is a szervizben parkol. :)

Nemigen ezzel megyünk a Dakar rallyra. :)

zozo

Vettem egy vásárfia gyémánt korongot, de 5-6 tizedet üt a palástja. Próbáltam esztergában egy másik gyémánt koronggal leszabályozni, de nem nagyon akar fogyni. Negyed óra után még csak a felület kb. egyhatoda kopott kicsit.

A gyémánt kőszabályzó se nagyon koptatja. Mivel lehetne hatékonyabban koptatni?

svejk

Most hazafelé jövet eszembe jutott valami mégpedig, hogy  a nyomáskapcsolója lehet a ludas, állandóan érzékelheti a nyomást ezért nem indul gyújtásra az AC.

Ugyan nem ismerem azt az Opelt, de úgy szoktak ezek működni, hogy gyújtáskor elindul az AC aztán ha megvan a nyomás akkor leáll. Járó motornál meg állandóan mennek.

Most a kérdés az, hogy hol van összelogikázva, a relé előtt vagy esetleg két relé van?

No persze ez csak feltételezés, 20 éve még csináltak egyszerű érthető dolgokat is.

svejk

Nem lehetne inkább az alu hordozótárcsát hozzáigazítani a gyémánt felülethez?

zozo

Sajna nem csak egyszerűen excentrikus, hanem szabálytalan a felület. Amolyan rögbi labda profil.
Egykori lengyel-piacos példány.

svejk

Vagy nincs is nyomáskapcsoló, hanem csak egy fix időre elindítja?

Eh, térkép vagy tapasztalat nélkül keserves ez... :(

Révész Richárd

Központi vagy hengerenkénti injektoros?

jani300

Egyszer eltöketlenkedtem egy központi injektorossal egy napot . A jobb első oszlop aljában van a reléje .
Az volt a baj hogy az imobilájzer kis bigyusza kiesett a kulcsból :( Megtaláltam a kavicsos parkolóban ahonnét elhúztuk ...

svejk

Nem tudom. :(
Motorháztetőt fel sem nyitottuk.
Én csak beugrottam kicsit maszekolni, akkor panaszkodott a kolléga.

fisrcxuk3

nincs nyomáskapcsoló, Jobb "a" oszlopban van a reléje.
Kellene egy motorkód is .

remrendes

Adott idore fog az tortenni. Lampazd meg, ha a rele jo, akkor Ko-Csi Kft.

Csuhás

Szupport köszörűn sima rózsaszín koronggal tudod szabályozni, úgy hogy mindkét korong hajtva legyen. Persze drága mulatság mert fogy a gyémánt. Ha nincs köszörű akkor egy flexel is megpróbálhatod valami ideiglenes támasztékra rakva és a korong felé billentve. Lényeg hogy ne kezdjen el mozogni, rezegni szabályzás közben.