Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vadember

Itt van hozzá a plugin amivel működésre bírható, mert a kínai elfelejti elküldeni.USB

ywathzay

Potméter szabályozó potmétert lehet-e bekötni, ha igen hogy egy rendszerbe? A lényeg: hegesztőgép áramerősség szabályozó poti-t szeretnék korlátozni lábpedálban, hogy egy beállított tetszés szerint beállított értéknél akkor se emelje túl a kívánt értéket, ha maximumig tekerem a szabályzó gombot.

Csuhás

A hegesztőgép pedálja egy feszültséget ad ki ami meghatározza az áramerősséget. A feszültség egy tápfeszültségből áll elő egy potival leosztva.  Táp föld közé megy a poti két vége, a csúszka és a föld a kimenet.
Ha limitálni akarod az értéket akkor két poti kell. A másiknak az egyik vége a tápra megy a csúszkája pedig a lábpedál poti eddig tápra menő végére. Az potik értékének aránya adja a limit tartományt. Azonos potik esetén az érték fele lehet az alsó limit. ( Más poti elrendezéssel más tartományt lehet lefedni. )

ywathzay

Feszültséget nem ad ki a pedál. Szerintem. Úgy van megoldva, hogy az eredeti potméteres állítgatás helyett ilyenkor a pedál vezérel. A pedálban van egy mikrokapcsoló, az zárja a kontaktot az ívhez. A másik 3 pólusú dugó pedig a potméter 3 lábának felel meg. Ezen tudom mérni a 0- 10Kohm ellenállást, akkor is ha nincs bedugva semmi. Én bekötöttem 2potit párhuzamosan, így 5 Kohm mérhető, és egymásnak ellen dolgoznak, vagyis nem tudom limitálni a felső értéket, csak a kettő kombinálásával, de ez ide nem jó.  Ha jól értem amit írsz, a 3 pólust 1,2,3 számmal jelölöm, akkor a 2. a fix a középső, a másik kettőt ellentétesen tehát 1-3, ill 3-1 kötöm párhuzamosan.

Csuhás

Ha gondolod hívj fel telefonon. És elmondom a hogy gondolom a poti bekötését. ( Hívtalak volna de nincs megadva a számod ) Ha viszont idegenkedsz a potitól akkor használj a lábpedálhoz egy ütköző csavart, azzal is limitálható hogy mekkora áramig lehet megnyomni.

65jpk56f7

Köszönöm a válaszod. Így már érthető a dolog.

65jpk56f7

KoLa

Na megoldódott a dalander motor bekötése!
A Bomar küldött nekem egy doksit a gépről.
A lényeg:

horcsab

Halihó!

Van-e valakinek Gildemeister NEF CT40 esztergálya, ami EPL2 vezérlős?
Kellene róla egy kép, ami a táp alatti elektronikát mutatja. Minden IC feliratára szükségem lenne.

Előre is köszi, ha valaki segít benne.

svejk

[#eljen] Ez volt a legtutibb megoldás.

fisrcxuk3

Megkérdezem itt . hátha valakinek van ötlete;van egy  fű kaszálék  gyüjtö pótkocsink a cégnél. A szívófej magasságát  kis  4 collos,felfújható belsős kerekek tartják. Két éve használtan kaptuk . még fujni nem kellett bele soha. Viszon t a külső mállani kezdett, vászon kikopott . mára belsö is szakadozik. Mint kiderűlt ezt valamikor  megtöltötték valami fekete szilikon szerü anyaggal.Ezért bírta hosszú éveken át, a levegös, felfújt kerék  pár napot bír csak. Ha a gépkezelő nem veszi észre  hogy  lapos  perceken belül rongyos is lesz, kuka.
A kérdés; mi a töltő anyag , és milyen  müdon kivitelezhető?

remrendes

Nem lehet, hogy defektjavito?

ywathzay

4" az 100mm. Ebben a méretben millió van tömörkerekesben is pl itt: blickle ki kell cserélni és nincs vele többé gond. Vagy kell esztergálni műanyagból...

jani300

Kínlódok a műhelyajtóval , nem elég magas .
Ma átfordítottam a tok felső szögvasát így nyertem 6 centit . 242 centi szabad méret már van .
De a nyomi magasított dukátónak még mindig kevés .
Ma kitaláltam megpakolom beton bányaidomokkal ...
A kérdés az lenne mennyit sűlyedhet a rugó terhelésre ?
Tíz centi kellene még ,hátul biztosan .
A keréken engedni is opció lehet ,de az nem szimpi .

g89ketty

Próbáld nekifutásból![#pias]