Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

guliver83

A leválasztó kártyáról is lehet neki engedélyező jelet adni, ha úgy akarod bekötni.
Ha bekötöd a STEP-DIR jelet és tápot adsz neki mit csinál?

0twrtb8ni

Üdvözletem az Uraknak.

Szerintem megakadtam.lassan 1 hónapja babrálok egy Unitronics v570 OPLC-t. SD kártyáról szeretnék programot rátölteni de nem sikerül. a menüben nem látszik a feltöltendő fájl. találkozott ilyennel vagy hasonlóval valaki? [#conf]

zozo

Jani, a szomszédom  simán beállt a garázsába, pedig a tető-csomagtartóján egy fél méterrel magasabb gyerekágy volt, mint a garázskapuja.

A titka egyszerű volt, a kapuján bekanyarodva, egy lendülettel célbavette a garázsbejárót :)

(PSoft, Te tudod is kiről van szó :)  )

PSoft

Jahhh!

A..."nemiromalá László"?!
(mifelénk, csak így hívják):)
Abban a garázsban, nem lehet lapjára se fölállítani egy kétezres Rittal szekrényt.
Mindig is lusta volt...akkor is, mikor a garázsát ásta.[#nyes]

jani300

Ilyen ismerősöm nekem is van .
Elkérte az utánfutómat ,szépen állítva felpakoltam naki a hintaágyat ,salgó polcot ,hogy elférjen .
Van egy kereszt összekötő a kapujuk felett .
Én mondtam hogy nem kéne beállni , de az nagygázzal simán bement vagy 30 métert ...
Kicsit megdolgozta a cuccokat .
Ma kikínlódtuk a gyerekkel a műhely legtávolabbi sarkából a nyekenyóka kompresszoromat egész a kapuig .
Megengedtem hogy betolatva lefújjanak egy kisebb platót .
Fél óra után gondolom leégett a motorja .
Nekem örökös lett volna ,mert csak kereket szoktam pumpálni vele ...
De mivel kihoztuk lett kis hely , tologattam picit a targoncát , és a seggét alá is bakoltam fával .
Talán 10 éve ment utoljára . Villamos 1,5 tonnás .

fn47xk7ei

Megjött a plazmavágó cnc-mhez az MK1-es illesztő NO DE ! Elkezdtem beszerelni de valahogy a hálózati trafó mellé lett elhelyezve !!!! Jó ez így vagy nagyon béna megoldás ? Nem fogja zavarni a közvetlen mellette lévő trafó mágneses tere ?[#nemtudom]

fa4igtzhp

Próbáld ki, ha valami bezavar akkor azt nagyon hamar meg fogod látni. Pl USB kapcsolat elhal, uC megőrül és olyan helyre ugrik ahova nem kellene.

En a gepemnel USB lehalassal küzdöttem. Debugger szerint a uC futott rendesen, tehát nem volt reset meg ilyesmi. Kaptam sok tippet, hogy mit hogy kellene csinálni. Az első és legegyszerűbb az volt, hogy vegyek egy USB isolatort. Vettem egyet es segitett. Azota nem szakadozik a kapcsolat. Mondjuk ez nem segitett a zajt csokkenteni, szoval ennek meg egyszer neki kell mennem.

kaqkk007

A zaj csökkentésére ez való (és nem is kell hozzá kábelt bontani (ha kell keress meg privátban nekem van eladó)

xt79ipd3

Üdv!
Asztali körfűrészen szeretnék alumínium profilokat és alu vastaglemezeket vágni. Ezt a körfűrészlapot néztem ki a feladatra. Van esetleg tapasztalata vele valakinek? Esetleg van más jól bevált 250x30-as lap aluhoz 10.000 Ft alatt?

xgn8p4wk5

Üdv!
Lánckereket milyen marószerszámmal szokták készíteni?

Előre is köszi a választ!

2am4nwzib

Osztófej használata....

ANTAL GÁBOR

Tudom hogy elsőre furcsa lesz a válasz    : de lánckerékmaróval .
( ugyanúgy mint a hagyományos fogaskerékgyártásnál van a modulmaró ami egy fogtartományt ölel föl , van a lánckerékmaró ahol az osztás és a fogszámtartomány az adott )
Én újabban lézerel vágatom ki

xgn8p4wk5

Köszönöm a segítséget! :)

jani300

[#eljen] Ezt a választ nem mertem meglépni .
Pedig még rá is kerestem , és gyorsan megnéztem egy furatos módszert használó videót is . [#wave]

zozo

Ne felejtsd ki a legfontosabbat, görgő átmérő szerinti osztályozást [#kacsint]