Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

zozo

Köszi, megpróbálom. (csak azt a hülye port kell túlélni)

svejk

Köszönöm, hétfőn megkérdezem.

svejk

Értem.

A relé jó hiszen jár a srác az autóval.

Csak mint írtam nehezebben indul és nem hallja gyújtás ráadásakor az AC-t.

svejk

No de ha már autó...

Egy fórumtársunknak van egy állítólag Bamacot is megjárt TOYOTA LandCruiser-e.
A modelszáma: HJ61LG-MXW

Állapota a fentieket tükrözi.

Ehhez lehet szerezni villamos térképet?
Bizony van benne jó pár ad hoc javítás, átkötés, kiherélés, pótlás, stb...

Egy két dolgot átlátok rajta de azért javarészt ismeretlen terep ez a 70-es évek japán autoelektronikája.

Régen ezek a rajzok mind fizetősek voltak, de ma már talán hozzá lehet ezekhez jutni. Vagy nem?

vjanos

Márkaklubok, fórumok fb csoportok környékén érdemes kutakodni, sokszor az ottani keménymagnak van ilyen dokumentációja.

smalla

Volt egy BMW-m hasonló hibával. Ha a motor nem járt, akkor gyújtásra nem indult az AC pumpa, de ha jó ütemben vetted le a gyújtást és raktad rá ismét, akkor kb 5-6 próbálkozás után egyszercsak elindult az AC és onnantól pöccre indult a motor, egyébként kellett neki 1-2 másodperc köszörülés míg magához tért.

A szervíz azt hozta ki, hogy a nyomástároló (ami az AC pumpa mellett van) -benne a nyomásérzékelővel- rosszakodik.

Mivel annyiba került volna a javítása, mint a fél autó, ezért megtanultunk együtt élni a problémával :)

szf

Tud valaki olyan progit amivel a Pc- ben található videokártyát típusát/driver meg lehet tudni? Ne kelljen emiatt szétszedni.

ebalint

MoparMan

szf

MoparMan és ebalint!
Köszönöm a segítséget!

6rk75uezn

Sziasztok.
Valaki tudna segiteni hogy ennek a kis hajtóműbes vill motornak mennyi lehet a kimenő fordulata?
Az eladó nem tudja kipróbállni,más egyéb tábla meg nincs rajta.

svejk

És az a fekete mi a hajtóművön?

xg2w6ib9x

Le kell bontani a motort a hajtóműről és meg kell számolni hány bemenő fordulat kell egy kimenő fordulathoz. Így megkapod az áttétel arányát.A motor percenkénti fordulatszámát elosztod ezzel az áttétel számmal.
Pl. ha I=30  akkor a kimeneti fordulatszám 1400/30=46,6 1/perc.
Ezeken a képeken nem látszik, de még az is lehet, hogy a motor tengelyhez hozzá lehet férni a fenék lemeznél. Ez esetben még szét sem kell szedni.

6rk75uezn

Persze erre én is gondoltam de az eladó nem akarja szétbontani.
A hajtóművön az csak egy gyártói biléta.
Hetek mulva tudja elvinni kipróbálltatni,azt hiszem ezt ki kell várnom.
A gyártó oda firkanthatta volna a fordulatot.

vadember

Küldj neki egy 10 mikrós kondit meg bekötési rajzot ,hogy kösse be egy fázisra. Aztán számolja meg mennyit forog egy perc alatt.