Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Csuhás

No ezt benéztem: nem a kérdező hanem Csikarc emlegetett 300-as követ.

Ha áruházi köszörű akkor két lehetőség van:
Az első: legjobb ha kidobod az egészet a kukába.
A második: Gyártani kell egy olyan felfogó tárcsát ami egy kis hüvelyben folytatódik és ezzel billegés nélkül cuppanósan feltolható a motor tengelyére. (Ez lehet kúpos is, vagy fel is ragasztható, és a helyén fel lehet szabályozni. ) Ezután esetleg lehet vele kis esztergakéseket újra élezni, lassan türelmesen.

ecp4rs0md

Sajnos nem tudom a nevét, de azt sem,hogy külön ,étezik-e olyan végállás kapcsoló amit egy tengelyre rögzítek és mondjuk (beállítástól függően)20 fordulat után ad egy végállást, majd visszafele is ugyan így, motoros tolózárakon láttam már ilyent, valaki ismeri???

fn47xk7ei

Nekem az Evig 300-as köszörűmön szépen futnak a szorító tárcsák mert ugye a belső tárcsa kúpos illesztésű és ehhez illeszkedik a külső tárcsa amin meg állítható kiegyenlítő súlyok vannak gyárilag és persze van kgst-és asztali köszörűm is - no azok már nem futnak olyan jól . Minden esetre minden követ érdemes felszerelés után a két oldalról is leszabályozni ... már ha nem cserélgeti az ember a köveket mert persze minden csere után más-más helyzetet vesz fel .

fn47xk7ei

Nekem a csigahajtóműben vannak ilyen végállás kapcsolók és 1-20 fordulat között lehet őket állítani .

jani300

Ja ja van valahol nekem is két ilyen kúpos felfogóm .
Talán elhiszed ... :)
De most nem fogom keresgélni .
Valami rettenet nagy teljesítménye volt a motornak .csak a tárcsákat vettem meg , de már bánom .
Azért kérdeztem rá milyen gépen is van az a kő .

hostya

Vásároltam egy GYSMI 131 tip. hegesztő invertert, amit előző életében javítottak.. (kicserélték az 5db diódát a vég-panelon)
A panel(pcb) 2mm vastag alumínium hordozójú felület szerelt "nyák lap", ami egy soklábú tüskesorral be van forrasztva az "alaplapba"...  
A panel gyárilag össze volt ragasztva a hűtőbordával, de ez a ragasztás sajnos elvált...

Keresek olyan ragasztót, hőpasztát. stb.. ami alkalmas lehet ebben az alkalmazásban, tehát nem csak a jó hőátadási képesség a követelmény, hanem a rögzítés is.! 100-150 C° tartományban.

Így néz ki jelenleg:

A fenti képeken látható hogy a hűtőborda és a panel között szinte zéró a hőátadás..  :( (semmi nem rögzíti, csak ott van.. lötyög-fityeg.
A mechanikai rögzítést (csavarok) elég nehéz lenne megoldani, mert ahhoz ki kellene forrasztani a panelt az "alaplapból", amire én nem vállalkozok..  :(

Így kellene kinézni a ragasztás után:

Jelenleg az a helyzet, hogy kb 50mm 2-es pálca leolvasztás után letilt a hővédelem, ami nem is csoda ilyen "szerelés" mellett.

Ebben kérem a hozzáértők segítségét.

pbalazs

Az utolsó kép alapján mintha hozzá lehet férni annyira fúróval, hogy ne kelljen leszerelni a panelt. Vagy tévedek?
Esetleg bilinccsel, vagy valami csipesszel odaszorítani?

pbalazs

Ja, nem tudok ilyen ragasztót :)

fn47xk7ei

Nem fogod elhinni ... nem hiszem el ![#nevetes1]

hostya

Az utolsó kép a net-ről van,és ki van szerelve az egész áramkör a dobozából..

Az a baj, hogy valóban lehetne a helyén is fúrni néhány furatot a panelra, de sajnos a belső oldalon a tüskesor miatt elég sűrű a "nyák-rajzolat".. :(

Én is valami bilincses rögzítésen gondolkodok, de akkor is jó lenne valami 'paszta', ami nem folyik ki a panel ferde helyzete miatt..

fn47xk7ei

Alumínium-alumínium .....alacsony viszkozitású fémragasztó - Loctite 496 . De nem szokott a gyári ragasztás elengedni, ezért gondolom  valószínűleg már javított kivitel az SMI panel . Szervizben préselve ragasztották .

jani300

Nem baj :)
Van még két régi 300as kisebb motorral .[#vigyor5]

fn47xk7ei

jani300

Vágtam hozzá burkolatot 5ös lemezből , hegesztettem lábat ,síkolt felső kerettel . A másodiknak már lába is volt . Nem megy egyik sem ,még . Majd ...

fn47xk7ei

Tudod az a baj , hogy nincs befejezve ! Így tulajdonképpen mindenbe belefogsz és aztán minden félbe van hagyva de így kicsi az értéke . Holnap álljál neki és fejezd be .. majd jön a fényképezés ![#vigyor1][#wink]