Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

ecp4rs0md

Ez is jó ötlet, köszi!

smalla

Van az a pénz, amiért tudunk :)

xt79ipd3

Üdv!
Mivel semmilyen használható infót nem találok a neten, van valakinek ötlete, hogy az alábbi léptetőmotorok hány Nm-esek lehetnek?
2 fázis, 2V 4A
https://forum.hobbycnc.hu/topic.php?topic=19&jump=85312

Köszönöm!

xt79ipd3

Igen, béna vagyok. A linkelés sem sikerült az előbb... [#conf]

[#t19p85312#]

s7manbs8

xt79ipd3

Az már jó is lenne nekem. De az eladó szerint csak 1-1,5 Nm. De ő sem tudja biztosan, csak tipp...
Ehhez azért kellene szerintem a 2 Nm. 550x750mm kb. A komplett híd 25 kg körül lesz.

s7manbs8

A gyorsuláskor nem árt egy kis erő, egyenletesen azért elmozogna, ha egyáltalán bír akkora forgatónyomatékot ami ott kell.

s7manbs8

Mondjad az eladónak, hogy mérje meg.

Rá kell fogni a kimenő tengelyre egy kart vakmi hosszal, rá akasztani egy súly hog ymennyi amit még elbír és megvan a forgatőnyomaték taertó állapotban,, mozgás közben meg úgyis gyengül ...

xt79ipd3

Megkértem már a mérésre, csak még nem jött válasz tőle.

s7manbs8

65jpk56f7

Helló!   Hobbi cnc marót építek. A mechanikus részekbe otthon vagyok csak az elektronikába szorulok segitségre. Egy lapropról szeretném vezérelni a gépet Mach 3 programmal. A kérdésem az hogy milyen kábellel kell összekötnöm a gépemet az illesztő kártyával ugyanis a laptopon nincs nyomtatóport csak usb. Válaszukat előre is köszönöm. Tisztelettel: Magyar Gáspár

2am4nwzib

Tele a net velük.

sasi

Az első képen látható 5 tengelyes illesztő LPT portos, az USB csupán tápfeszültséget biztosítja!

vadember

Vegyél ilyet, ez az USB-s vezérlő és nincs másra szükséged. Van rajta optikai leválasztás is. Nekem van, és kb. kétszeres sebességeket tudtam elérni ezzel lépésvesztés nélkül, mint nyomtatóporton keresztül.

vadember