Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

vjanos

Ha a csavarok direktben összekötik a motort és a szerkezetet, akkor hiába parafázol...
Ez a fajta damper állítólag jó, ahol gumi van vulkanizálva a két fémlemez közé.

De a vezérlőn is múlhat, esetleg nagyobb felbontásban más lehet a hangja.
Mekkora motor, milyen vezérlő?
Kis TMC2130 bélyeg nem opció?

dtb

Sehol nincs fémes kapcsolat a motor és a váz között.
A linkelt vulkanizált felfogatót ismerem, nekem is van, de azért nem azt használom, mert akkor nem lehet ékszíjat feszíteni.
A motor egy kis nema17-es, a vezérlő kínai TB6600, de mondom, kézben tartva szinte semmi hangja nincs a motornak...

000000000

Ha, normális vezérlőt raksz, jól beállítva, akkor csendbe lesz.[#csodalk]  [#nemtudom]
Kétforintos vezérlő, kétforintos eredményt hoz. [#rinya]

dtb

Nem pont ilyen hozzászólásra gondoltam, mint segítség... [#nemtudom]

000000000

Mire gondoltál?
Ettől jobb tanács nincs. A többi csak gányolás.
Próbálkozhatsz még a mikrolépés növelésével. Esetleg a feszültség növelésével.
Bár, nem tudom most mennyi.
"De a kutyából nem lesz szalonna." A jó megoldás, jó vezérlő.

dtb

Akkor most próbálom másképp feltenni a kérdést, hogy ne a vezérlőn lovagoljunk. Mit javasoltok a fém tartószerkezet és a kengyelszerűen lefogatott léptetőmotor KÖZÉ rezgéscsillapítás céljából?
Off: léptetőmotor: több vezérlővel is lett hajtva, hangos mindegyikkel, de nyugodtan szidjátok tovább a kínait. Ez már reflex, úgy látom :-) :-) :-)

000000000

Ja, bocs! Ha kötözködésnek vetted akkor nem szóltam.
Valamiért azt feltételeztem, hogy igazi megoldást keresel.

Nem a Kínaival van a baj, hanem a meghajtó IC -vel.
Ami nem jó azt bárki gyártja, akkor se lesz jó.
A hitet nem zavarják a tények. Elnézést, hogy beleszóltam.

happisusu

"Kengyellel" akkor a motort hozzászorítod a vázhoz, és így a teljes test érintkezik, minden rezgést átad a váznak ami aluprofil, és erősíti a motor rezgéseit, ha jól értem. nem lenne egy L idom jobb megoldás

dtb

Kedves Danibá! Nem vettem kötekedésnek, de időnként elfelejtkeztek arról, hogy ez egy hobby oldal, ami jelen esetben arról szól, hogy ez van, ezzel kell főzni. ...és tudom, hogy rosszból nem lehet várat építeni, de adódnak olyan helyzetek, amikor az ember mégis megpróbálja. Jelen esetben már az alu híd is kifogásolható, de ez van. Igazából az érdekelt volna, hogy szövetes vagy sima gumi, vagy szilikon, vagy teflon, vagy parafa, (de az már kilőve), vagy rágott kenyérbél, mindegy, csak csendesebb legyen. ...és milyen vastagságban javasolt, melyik a legoptimáslisabb... stb. Biztos vagyok benne, hogy ezekben  kérdésekben is van tapasztalatod :-) :-) :-)

dtb

Mivel bordás-szíj hajtás van, csak így tudom a motort rögzíteni, és a szíjat megfelelően feszíteni. A kengyel és a motor közé, a motor és a váz közé is tettem parafát. A H betű két szára a rögzítőcsavar, a közepe a leszorító, alatta van a motor.

000000000

Nem, nem egészen így van.
Alapszabály: Sem szervomotort sem léptetőmotort nem fogatunk fel kengyellel. Kizárólag, az arra kialakított peremmel. A peremmel felfogatás, már jót tesz a zajosságának (más mellett).
Tudod, segíteni csak annak lehet, aki hagyja. Aki ragaszkodik az eleve hibás elképzeléséhez, azon nem.

Ha remeg a motor, hiába csökkented a zaj halhatóságát. A káros hatásai mindenképp meglesznek. Károsítja a motort, károsítja a meghajtást, és nem utolsó sorban nyomot hagy a munkadarabon. Már, csak hab a tortán, hogy rontja a gyorsulást és a végsebességet.
A hobbista abból főz, ami van, című dolog. De, tudod, ugyanabból az alapanyagból is 1000 féle pörköltet lehet készíteni.

Első lépésként mindenkép megemelném a feszültséget a vezérlő által tolerált feszültség 90% -ára.
Megkeresném azt a mikrolépést, aminél halhatóan, érezhetően a legsimábban megy a motor.
A motort pereménél fogatnám fel.
Egyébkén, a vásznas vagy nem vásznas gumilap alkalmas a rezgéscsillapításra.  De, az úgy lenne hatékony, ha két oldalon vassal vulkanizált lapot készítesz, vagy beszerzel, és a motort pereménél fogva, nem fémes kötéssel felfogatod a motortartóra. (Vannak motorok, aminél ez gyárilag meg van oldva.)

Bizonyos feltételeket, a hobbistának is teljesíteni kell. A tények nem alkalmazkodnak senkihez. Olyan eset nincs, hogy nem lehet megoldani a peremmel felfogatást.
De, meg kell oldani, ahogy más is megteszi. Tudom, plusz munka. Van, ami nem megspórolható.

dtb

Hát akkor a kengyel a kukába, újratervezés.... :-)

RJancsi

Nem kötekedés, de érdekes, hogy a marómotorokat meg gyakran kengyellel fogatják föl. Ott miért elfogadott ez a rögzítés?

hostya

... "a marómotorokat meg gyakran kengyellel fogatják föl. Ott miért elfogadott ez a rögzítés?"

Azért mert azok MARÓMOTOROK..!!

Olvass vissza, és értelmezd..![#integet2]

000000000

A kisbabát kézbe fogják. A szatyrot a fülénél.
Fordítva nem egészséges.

A babás hasonlat arról jutott eszembe, ma reggel lettem kétszeres dédnagyapa.
A 24 éves leányunokám segítségével.