Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Megoldódott az opel motor hűtővíz melegedése .
Légtelenítési gond volt .Két légtelenítő cső megy a kiegyenlítő tartályra és a vízpumpától jövő el volt dugulva , a csöcs dugult el a tartályban .
Addig telefonálgattak ,cseszegettek míg rájöttem .Telefonban mondtam nézzék ezt meg ,de nem ment .
Csak azért írom mert sokan próbáltak segíteni és úgy látszik megvan a hiba .

designr

V.János falfestés témakör..nekem ilyenkor mindig ez ugrik be..

Messer

Igen tisztelt fórumtársak!
Az SPC-02 néven futó 1 tengelyes mozgásvezérlőhöz kapott valaki beállító programot? Esetleg sikerült utólag beszerezni?
Alapállapotban 0 rámpával történik, (vagyis nem történik meg emiatt) az irányváltás.
Hálás lennék bármi infóért.
Az "írj annak akitől vetted" és az "üsd be a keresőbe" akciókon túl vagyok már. :) Programozó kábelt sikerült szereznem.

sanyi84

Az oldalt megnéztem azok a feltételek... Inkább több helyről mint tőlük. Nincs szükségem egy tekercsre, innentől bukott a dolog, egy keresés mérés oldalcsípésért nem fizetek 4500+ áfát ami az egyik tétel kb negyedára. Hétfőn egy telefont megeresztek, találtam egy biztató céget, hátha van minden ami kell. Onnantól kezdve hogy a megyeszékhelyen nincs a legnagyobb ipari és lakossagi villanyszerelési boltban ventillátor személyesen be sem próbálkozok sehol. Ha nem linkeled nem keresek mást :) . Hajam égnek áll az ilyen lehúzós cégektől, mai vilagban a vevőt megfogni nem elilyeszteni kell.

svejk

Azért a 18 x 0,25 mm2 nem egy olyan méret amit visznek mint a cukrot.
Vágást akkor kell fizetni ha a német raktárból jön.
(valószínű itthon nincs belőle, de lehet, hogy a német raktárban is van darab akkor nem kérnek vágási költséget)

Hívd fel őket bátram lehet tudnak ajánlani más alternatívát.

Devecz Miklós

Itt is körülnézhetsz:

Conrad

Igaz, csak 16x0,25 és 20x0,25 mm2 található.

gtibi

Szervusztok!

Segítségre szorulok a következőkben:
van egy WW 1331-1 Westwind légcsapágyas motorom, amihez (valószínűleg az én bénaságom miatt) nem találok semmilyen meghajtót. Első körben szeretném felmérni a lehetőségeket - érdemes -e egyáltalán terveznem ezzel a motorral, vagy inkább adjam el, és vegyek valamilyen komplett szettet - nyák gravírozás - fúrás - marás lenne a cél.
köszönöm: GT

gtibi

Szervusztok!

Segítségre szorulok a következőkben:
van egy WW 1331-1 Westwind légcsapágyas motorom, amihez (valószínűleg az én bénaságom miatt) nem találok semmilyen meghajtót. Első körben szeretném felmérni a lehetőségeket - érdemes -e egyáltalán terveznem ezzel a motorral, vagy inkább adjam el, és vegyek valamilyen komplett szettet - nyák gravírozás - fúrás - marás lenne a cél.
köszönöm: GT

szf

Írd meg nekem pontosan mi kell.

000000000

Valaki tudna segíteni?

Olyan elektronikára lenne szükségem, ami egy tükröt állandóan a nap felé fordít automatikusan.
Egyszerű, átlátható megoldás lenne az igazi.
Bolti megoldás is érdekelhet.
Az is, ha valaki megépíti.

Előre is köszönöm, ha segítesz.

fpd0kbd4

Ha egy fókuszált parabolában gondolkodsz,még a Nap éves pálya koordinátáit is programozni kell a mozgásvezérléshez.Például,hogy naplemente után visszaálljon keletre. Ha folyamatosan látható lenne a Nap, működhetne valamilyen követő rendszer,de vannak felhők is. (engem is érdekelne valami egyszerű)

000000000

Valami olyasmire gondoltam, hogy párdarab érzékelővel megoldani.

J-Steel

Párdarab érzékelővel azért nem megy a napkövetés, mert ha felhős az ég, akkor nehéz lenne leprogramozni, hogy merre keresgéljen.

Az előre számított napkövetést (naptári adatok alapján) már megcsinálták ezt egyszer egy 386-os laptopon:

Ebben a cikkben a legutolsó bekezdést tessék olvasni:
https://web.archive.org/web/20071116011248/http://tuningnet.hu:80/cikkek/feny8/

Itt pedig a folytatás
https://web.archive.org/web/20071111012743/http://tuningnet.hu:80/cikkek/feny9/

J-Steel

Az előző hsz-emben a lényeg, hogy az illető a programjával a párhuzamos portot vezérelve irányítja az parabolaforgató egységet, amivel a napot fókuszálja egy adott pontra, hogy ott meleget állítson elő.