Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

AlNiCo az gitár pickupnek jó állítólag a Fenderekben olyan volt annak idején az szólna jól.

ANTAL GÁBOR

A jó AlNiCo az erősebb mint a a neodímium !!( egy kikötéssel : zárt vaskörben )
 És   stabil, mert öregítve szinte állandó a remanenciája  , nem korrózióérzékeny , magas a hőfoktűrése,sokszorta olcsóbb ( nem tartalmaz ritka földfémet -amiből igencsak szegényes a földkéreg )  A neodímiumot fölkapta az emberiség  mert nem kell cicózni ( pl léptecsek ) de majd ha elfogy a alapanyag akkor kényszerből lesz egy nagy visszatérés . ( hacsak a szilárdtest kutatás nem hoz valami áttörést ) ( mondjuk paradicsomos makaróniból fognak mágnest csinálni [#kacsint]

J-Steel

A fúrótokmányom időnként leesik a B16-os kúpról. Főleg szerszámcsere alkalmával.
 Ha felmelegítem 200 fokra a tokmányt, a csapot pedig lehűtöm -20°C-ra, és úgy rakom össze, az jó megoldás lehet?

jani300

Ha nincsen a tokmányban lehúzómenet akkor tegyél bele !
Ha szépen megtisztítva így összerakod ,az örök élet !
Meg egy nagy szívás levenni esetleg :)

ywathzay

Valószínűleg ott valami hiba van a kúpszögekkel. Ha köszörült mindkét felület (és nincs rajta egyéb sérülés) és egyezik a szög csak úgy nem enged el.

sufnituning

Mi az a lehúzómenet? én még ilyet nem láttam.

J-Steel

Képet kérnénk a lehúzómenetről.

Kopirnyák:
Igen valószínűleg az lesz, hogy nem egyezik a kúp. De az az igazság, hogy nehéz eldönteni mi lehet a rossz. Ez a B16-os tüske egy ISO30-B16 átalakító, direkt ide vettem. A tokmány is egy jó minőségű valami, mert nem volt olcsó.

Csuhás

Szvsz a lehúzómenet egy M8 menet, amit a kulcsos tokmányok házának tengelyvonalába szoktak fúrni. Amikor majd le kell szedni a tokmányt, akkor egy oda behajtott csavarral le lehet tolni a kúpról. ( Igazából letolómenet ) Gyors tokmányokhoz nem jó mert ott edzett alkatrész van a tengelyvonalban.

J-Steel

De akkor az segít a tokmányt ott tartani a tüskén?

Csuhás

Nem segít. A morse kúp önzáró, ha ép a felülete, és nincs elrontva a kúpszög akkor nem jön le. Pont a leszedéshez célszerű előre elkészíteni a menetet. A lejáró tokmány szinte minden esetben vagy felütődés vagy valami felületbe nyomódott szutyok miatt van. Meg kell festeni a kúpot ( tusír festékkel, filctollal, gyertyakorommal stb ) és megnézni hol az illesztési hiba.

J-Steel

Majd ma este kenek rá egy kis pasztát.
 Az a baj, hogy ha szét akarom szedni, akkor nem jön szét, de ha nem kell szétjönnie akkor meg szétmegy.

Csuhás

A fúróorsó vége elbír egy M6 mentet, az belefér a tokmány M8 menetébe. Satuba ( asztali tokmányba ) fogott fúróval előfúrhatsz neki. Végül egy süllyesztett fejű csavarral tudod biztosítani a fúrótokmányt. De jó kúpnál erre nincs szükség, illetve ha elfelejted a csavart akkor meg fogsz küzdeni a tokmány cseréjével.

ra8nsmk6w

Nagyon nem publikus, de én úgy szoktam levenni a kúpra szorult tokmányt, hogy belefogok egy gömbvasat amit épp elbir a befogás pl:13mm.
Elég ha kilóg 50-70mm-ert. A gépet bekapcsolva egy fadarabbal 60-80cm tengelyre merőlegesen kell fesziteni. Ha van mód akkor kétkarú emelőként.
Sem a tokmánynak sem a fúrógép csapágyazásának nem fog tetszeni, de le fog jönni. A kalapácsal való szétveréséneél 1 fokkal elegánsabb módszer.

ab

Fagor vn-300t 3 tengelyes útmérő egységhez szeretnék leírást találni. Tudtok ebben segíteni?

Több munka koordináta rendszerre lenne szükségem, de nem sikerül. Nem kizárt, hogy hiába keresem? Erre szeretnék rájönni. Nem mai darab.
Tervezéstől a kivitelezésig. Alkatrész-, gépgyártás, automatizálás.

Egyújabbgépépítő

Megkérdeztem Jenőt, sajnos nem maradt neki.
Parabolához használt toló motorral működött.
Felhős időben óra alapján, napos időben 2 fotodiódás érzékelő alapján állított irányt.