Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

0twrtb8ni

Gépház/eszközök majd baloldalt érintőpárna. utána jobb oldalt Kapcsolódó beállítás alatt a további beállítások. ezután ablak felugrik majd kiválasztani az animált tálcaikon a tálcán opciót közép tájt. ha ez megvan a tálcán lesz az ikonja tapi padnak. jobb klikk az ikonra és ott személyre szabható. szerintem. a tévedés jógát fenntartom [#vigyor]

svejk

Ha ugyan az nem segít fordított polaritással akkor nincs mese hívni kell a kalapácsos embert. :)

2mvset7bs

Ez nagyon jó program, nagyon tetszik. Köszönöm a segítséget.

VighLajos

Szia RJancsi!
Nincs ezzel gond, kinek a papné, stb...
Nálam a laptop szükségmegoldás, mindent, amit lehet, asztali gépen csinálok, egérrel.
No, a klitoriszjellegű joystick, ez aztán végleg nem jött be nálam sem.
Köszönöm az eddigi tanácsokat, legjobb megoldás az "F6".
...hogy mikre nem képes ez a laptop?
[#falbav]
Köszönettel:
Lajos

nah5a9frh

Ezen az úri huncutságon már a kalapácsos ember sem segíthet!Ide szaktudás kell punk-tum!!! Be kell látni az elektronika nem az én szakterületem!

g89ketty

Mint laikus találgatok. Gyanítom, hogy gyárilag van hozzájuk egy egyszerű elektronika ami kikapcsoláskor lemágnesezi. Ezt idővel elhagyják, mert működik anélkül is csak "ragad". Fordított polaritással nem lehet eltalálni az éppen elégséges gerjesztést, mert nem csak az asztal, hanem a mdb-ot is le kell mágnesezni. Már előttem is írták, hogy a vas telitésétől lecsengő váltóárammal lehet lemágnesezni. Elvileg el tudom képzelni, hogy egy néhány száz voltra feltőltött kondit kapcsolunk rá az üzemi fesszel ellentétes pol-al. Kísérletezve(mérve), hogy néhány kHz-en rezgőkőrt alkossanak. Én előszőr keresnék valakit, akinek van működő asztalkája.[#wave]

svejk

Ha attól a 110V egyentől felmágnesezve marad akkor valami mágnesanyagnak kell benne lennie.
Gondolom AlNiCO, ezt mutatja az is ha fizikailag megszakítják a kört akkor is leépül a mágneses erő.

No most az ilyen mágnesanyagot nem lehet lecsengő váltóval lerontani, ennek a be és kiütéséhez impulzus kell.

Persze azt sem tudjuk még, hogy üzem közben az a 110 V DC mindig rajta van-e.

svejk

No most végigolvastam az egész folyamodványt.
Nem is értem, akkor most a mágnesasztal marad vonzalomba vagy a munkadarab?

Ha a munkadarab akkor viszont a az egyszeri kimozdítástól nem szűnne meg annak vonzalma.

svejk

Ááá... hagyjuk, ez megint olyan hogy látni, mérni kellene nem lehet ezt távolról megoldani.
Hacsak valaki pont nem ismeri ezt az eszközt.

g89ketty

Tamás mondd el, hogy a 110V 2A folyamatosan rajta van-e a mágnesasztalkán.

g89ketty

Én sima lágyvasra tippelek. Bekapcsoláskor annyira rácuppan az anyag, hogy a maradék mágnesség még tartja kikapcs után. Néhány század eltávolodás után nagyon lecsökken az ereje.

sasi

Esetleg nem elektro-permanens mágnesasztalod lehet?

Ez bekapcsoláskor rövid impulzussal felmágnesezi az asztalt, mely mindaddig megtartja mágnesességét, míg kikapcsoláskor egy impulzus sorozattal demagnetizálódik.

Az elektronikája egy külön dobozkában van, mely viszonylag kis keresztmetszetű vezetékkel kapcsolódik az asztalhoz.

nah5a9frh

Tehát hagyományos mágnesasztalról van szó ami folyamatos 110 voltot kap (egyenbe) ha a 110 voltot lecsökkentem 42 voltra a mágnesasztal akkor is működik csak kisebb a "tapadó" erő.Viszont kikapcsolás után sokkal könnyebb bemozdítani a munkadarabot.Megfigyeltem hogy a nemesített CRMO-t a legnehezebb leszedni róla,de az alapból mágneses.Van másik köszörűmön is mágnesasztal lemagnetizálós elektronikával,de az 24v os.Kábellel elvittem de a feszültség túl kicsi a működtetéséhez.Annál úgy van megoldva hogy 24 et kap egyenbe 12v váltóról demagnetizál.Tökéletesen működik mintha egy fa asztalról vénem fel a munkadarabot.Esetleg lehet hogy a mágnesasztal szakszerűtlenül javított,vagy túlszabályzott?Vagy el tud benne valami romlani?Próbáltam már kisebb-nagyobb váltóárammal-egyen-póluscserével kondenzátorral (4-16-25 mf)visszacsapatni,de számottevő eredmény nélkül.Úgy gondoltam megkérdem hátha valaki tudna mondani valami okosságot,vagy belefutott már valami ilyesmibe.

nah5a9frh

Elfelejtettem! Szétszedtem egy sokkal kisebb régebbi típusút,de csak réz tekercs van benne meg lágyvas mágnest sehol nem találtam benne!Amiről viszont szó van nem szétszerelhető!Úgy néz ki mintha összeszerelés után lemarták volna a csavarok fejéről a kereszthornyot,hogy ne legyen szerelhető.

nah5a9frh

Lementem gyorsan,felszabályoztam ne legyen olyan karcos! A képet visszanézve ebből a szögből karcosnak tűnik pedig  érintésre iszonyat sima!