Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

rx80bs30x

Én is azt kerestem, de semmit nem találtam hozzá sajnos! :)

fn47xk7ei

Kivétel - Lajos bácsi turkálójában .[#taps]

g89ketty

Minden szálat próbálj meg követni, mert lehet, hogy több szálat tekertek párhuzamosan könnyítés képpen.

rx80bs30x

Rendben, köszi a tippeket!
Megpróbáljuk akkor kiméregetni, meg átnézni még egyszer. [#zavart2]

PSoft

Azt írod, kb. 30 éves az a generátor.
Mióta nem működik?(hány éve)

rx80bs30x

Elmondás szerint kb. 15 évet állt. Valószínű azért, mert valami baja volt már akkor is és félretették.
Amúgy igazából szinte nem ér semmit (csak eszmei értéke van), viszont jó móka lenne újra életre kelteni. [#taps]

jani300

Most arra célzol hogy delejezni kellene ?  :)
Mert ennyi idő alatt nem biztos maradt remanens mágnesesség és akkor pörgetheti az ember az idők végezetéig ?

dtb

Pedig igazán belesűlyedhettél volna mélyebben is! :-) :-) :-)
Hátha akkor eljutottál volna a kérdés értelmezéséhez is! :-) :-) :-)

000000000

000000000

Mi a kérdés?[#nemtudom]
Ilyen általános kérdésre 3986 válasz létezik. Melyiket írjam?[#fejvakaras]
Én például 400 wattos motort használok általában. Egy ismerősömnek 4 kilowattos kell.
Én, általában dombormű és más hasonló dolgot marok, max 10 mm maróval. Néhány milliméter fogással.
Hasonló felhasználásra neked is elégnek tűnik a 800 watt.
Nyilván, a szerszámátmérőt, a fogásmélységet a marómotorhoz és géphez, anyaghoz kell igazítani. Ezt úgy hívják gyakorlat.
A gyakorlat mindig mást hoz. Tanácsokkal nem helyettesíthető.[#integet2]

g89ketty

A kondit mérted vagy cserélted? Próbáld terheléssel indítani.[#integet2]

rx80bs30x

Kondi már új volt benne, de azért próbaképp kapott egy másik újat, de semmi. Terheléssel nem próbáltuk, ez egy jó ötlet! [#vigyor]
Ma reggel megkaptam az állórészt, elég égett szaga van a tekercsnek, de a vezetékeken nem mértem szakadást. Ezeket az értékeket mértem.

kék piros 52ohm
kék fekete 53
kék fehér 53
fekete fehér 49
piros fekete 1,3 ??itt lehet hiba??
piros fehér 49

Ezekben a régi aggregátorokban nem volt egy állandó mágnes ami beindította a gerjesztést, ami után már magát gerjesztette? Ahogy Jani említette lehet hogy delejezni kéne? Csak nem tudom melyik érpárra kapcsoljunk feszültséget. [#nemtudom]

Csuhás

Figyu, a fotóid alapján ez egy tökéletes példája a leégett tekercselésnek. Tekercseltesd újra azután lehet vele foglalkozni.

dtb

Köszönöm! Igen, én ilyen válaszokat vártam, mert nem tudok dűlőre jutni a dilemmámmal, hogy kicsi, (3-5-800W) motort vegyek, vagy ezektől jóval nagyobbat. Mivel nem lesz áttétel, így ez az egyszerű kérdés nagyon sok eldöntendő dolgot is magában foglal. Valószínűleg egy 800w-1Kw lesz a vége.

000000000

Amit még hozzátennék. Ha jót akarsz magadnak, akkor frekiváltós motort válassz.
Fontos, hogy 3-5 ezres alsó fordulaton is tudjon dolgozni. De, tudjon 18-24 ezren is legalább.
Na, már mindent tudsz.[#nevetes1] [#taps]