Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Ezt hívták régen ötőláznak ?
Már akkor öreg tanárunk mesélt róla .
Egyébként sok karosszéria javító elem már horganyzott , azt hogyan kellene felhegeszteni hivatalosan ?
Co val a lyukakon keresztüli pontozás van nekem képben .

jani300

Told le a horganyt kisflexxel a varrat környékén .
Keveredik a horgany a vassal , és valami lemezes szerkezetű varrat utánzat rémlik ,ami szilárdságilag szinte semmi .

000000000

Horganyzott még rövid távon is kerüld el nehézfém mérgezést miatt pár óra interziv horganyzott hegesztésből is mérgezést  kaphatsz (ki milyen érzékeny rá idö függö órák)!!![#felkialtas]
Kisebb mérgezés tejel közömbösitheted othon is szervezetben (elsö jele savanykás iz a szájban, láz)...[#felkialtas]

Rabb Ferenc

A horganyozott lemezek, csövek, zártszelvények tüzi horganyozottak. A rétegvastagság 80-120 mikron.

A karosszéria elemek - ha egyáltalán valami van rajtuk - galvanizáltak. Megmutatták őket a horganyfürdőnek. A rétegvastagság max 5 mikron...

Más a folyamatos hegesztés és a "pontozás" károsanyag termelése

2f428kduf

A ponthegesztő robotok elektronikus p.-hegesztőt használnak: az első néhány tized másodpercben egy mérsékelt árammal megolvasztják a horgany bevonatot, a megmaradt nyomás kiszorítja azt, a következő pillanatban jön a full-gáz. Összehegeszti, a körben megolvadt horgany megfagy, a továbbiakban is védi a pontot. No ezt nem lehet maszekban, bár ha szükségem lenne rá, biztos menne. De a pont-hegesztéshez nagy áram kell. Nekem egy békebeli "kézi" van, persze nem tudom hogy képzelték: vagy 30 kg., de 30A kell hozzá.

jani300

Köszönöm a választ .

fn47xk7ei

"No ezt nem lehet maszekban," ...[#ejnye1] No , no ![#wave]Minden lehetséges ! [#integet2]

Csuhás

Olyannyira hogy a kínaiaktól már meg is veheted fillérekért a vezérlő panelt hozzá. Dupla impulzusos, mindkét impulzus erőssége hossza és közte levő szünet is beállítható.
Dupla impulzus vezérlő.

jani300

[#eljen]
Ilyet rendeltetek a gyermekkel .
Spotterhez is kellene .

fn47xk7ei

Nekem ilyen van itthon kettő darab teljesítmény szabályozó 8 kW-os hegesztőhöz így külön-külön is jól tudom majd kezelni őket .[#kacsint]

remrendes

Olyat  vegyel, ami atfolyast mer (rotameteres).

jani300

Köszi ! Majd megnézegetem milyen legyen .

csakyt

tudnál javasolni egy márkát vagy típust?

fpd0kbd4

A linkelt hirdetésben lévő szabályozókról van
valakinek referenciája? Használhatóak? megérik az árukat?
Az AC szabályzókat lehet utólagosan egyenirányítani,és DC szervomotor hajtásként használni?
hirdetés

remrendes

Az enyem (meg) nem olyan, regi Rhona-t hasznalok. Amig nem megy tonkre, addig nem bantom. De nem bonyolitanam tul, az iWeldet minden hegesztestechnikai bolt ismeri.