Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

gtibi

Igen szószerinti fordításban valóban, magyarul inkább farok kábel, az egyi végére gyárban feragasztják csatlakozót, csiszolják és mérik, terepen nem lehet ilyen minőséget készíteni, a másik végét lehet hegeszteni, vagy toldóval kötni. Ma már szinte senki nem használ helyszíni ragasztást, legfeljebb crimpelhető, vagy zselézs csatlakozót - pl. Digi.

svejk

Aha, értem, köszönöm a választ!

kuner

Beszerzési forrást keresnék szalagfűrészlapra az alábbi adatokkal:
Hossz:1300mm
Lap vastagság: 0.65mm
Fog sűrűség: 24fog/ coll

Kis fémdaraboló gépre kellene.

Köszönöm!

kuner

Beszerzési forrást keresnék szalagfűrészlapra az alábbi adatokkal:
Hossz:1300mm
Lap vastagság: 0.65mm
Fog sűrűség: 24fog/ coll

Kis fémdaraboló gépre kellene.

Köszönöm!

Sz.József

Próbáld meg a DOLEX Kft.-t...

Sz.József

fn47xk7ei

Mind a két cégnél a legsűrűbb fogosztás 14-es míg a fórumtárs 24-est keres .

2f428kduf

Az egy egyszerű zavarszűrő,2 induktivitás-4 kondi. Nélküle is elmegy, de zajong, elektromosan. Téged nem zavar, mert fűrészelés közben úgysem hallasz mást, de a szomszédok?

kuner

Igen,kell a 24-es, 10 éve olyant használ a cég, most 16-os van rajta, ameddig nincs más, de ez megcsúszik, túl nagyot harap. Az eddigi beszerzési forrás megszűnt ...

f2266unib

Köszönöm a segítséget. Megnézem a 100khz.es kínait aztán az UCxx ethernetest. Bár ha jól olvasom az csak a saját programjával megy. A találkozóra sajna nem megyek 1000 km akadálya van :)

Kanegér

wkbgzy80t

Sziasztok!

Tegnap először sikerült olyan hegesztési feladatba futnom, amihez a szokásos rutilos ( ok46.16 / 7024 ) elektródák nem voltak megfelelők.

Vettem is bázikusat ( ok48.00 / 7018 ). A probléma, hogy van két trafós hetra gépem is ( 160 / 100 ), meg lehet cserélni a vezetékeket, hogy fordított polarítás legyen ( DCEP ), de nem tudok ívet fogni velük. A pálca azonnal leragad, próbáltam sokféle árammal, normál polaritással stb. Mindkettő ezt csinálja. Másfél nap küszködés, 10+ pálca kuka.

Kölcsönkértem egy inverterest, azonnal gyönyörűen ment minden elsőre.

A hetra nyagyon búg amúgy...

Kérdés:

Én vagyok béna, / valamit másképp kell csinálni trafóssal?

Lehet esetleg csinálni valamit a hetrákkal, hogy használhassak ilyen pálcákat? Nem akarok új hegesztőt...

Lehet, hogy a probléma a hetrák állapotából fakad?

Üdv,
Gábor

jani300

Hűha !
Az lehet a gond hogy a Hetra csak egy sima váltóáramú trafó . Ha építesz bele diódahidat valószínűleg lehet vele kicsit nehezebben ,bázikus pálcával is hegeszteni .
A bázikus pálcát általában csak egyenárammal lehet hegeszteni .
A test szokott a negatív lenni bázikusnál .
De a dobozon fel van tüntetve az áramnem és a helyes polaritás is .

Vetesi75

Hasonló probléma ürügyén kérdeztem egy szakit. Azt az egyszerű  tanácsot adta, hogy koptassam meg az elektróda végén a bevonatot. Szóval az ívfogás előtt húzzam végig a betonon...
Elmagyarázta tudományosabban is. Nekem annyi maradt meg belőle, hogy alapból nehezebb vele az ívgyújtás, mint a rutilossal, ráadásul az ív megszakításakor sokkal mélyebbre beég a fém "pálca" vége a bevonatba, mint a rutilosnál.

jani300

A bázikus pálca végén van egy sötét színű bevonat ami megkönnyíti az első ívgyújtást .
Ha újra kell kezdeni már használt pálcával ,akkor van amit írtál .