Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

jani300

Kinek mi a véleménye erről a patrontartó tengelytoldatról ?
Nekem  [#csodalk]
Nudli vékony tengelyre feltűzve egy hosszan kinyúló viszonylag nagy tömegű szerszámtartó , több tízeres fordulaton ...
Meg kellett kérdeznem bocsi !
Hobby ugyan de akkor is .

jani300

[#eljen]
Belső kúpos fúrótokmányokban sem árt ha van lehúzó menet , ha nincs , felrakás előtt jobb belefúrni :)

iadbesaa

iadbesaa

A patronanyával való lehúzás látszik a legjobbnak. A lukban látni a tengely központ furatát. A motor másik végén is van 8mm átmérőjű tengely, ha másképp nem megy, a patronházból leszúrok annyit, hogy a tengely központ furata szabad legyen, befogva a másik tengelyvéget csúcs között motorral együtt forgatva leesztergálom a tengelyről a maradékot. Már ha a keményfém lapkás kés viszi... Szívós anyagnak látszik.

vadember

Kb. ugyan olyan rossz mindegyik.

ANTAL GÁBOR

Régóta gondolkodom hogy én is veszek egy ilyen motort , de pont az tartott vissza amit írsz . Arra gondoltam hogy leszedem a patronos részt és megfúrom a tengelyt egy 3.175 ös furattal . Kapna egy ráragasztott muffot és abban egy oldal menetet . A gravírtű meg kicsit meg lenne lapolva ( az egész rendszer egy mini Weldont utánoz )
Motoros használ hasonlót , lehet rábíznám a fúrást mert az a legnagyobb kihívás

ebalint

Én még fiatalabb koromból a 2. jelentésre rögtön emlékeztem...:

Főnév

bige

1.   (népies) Népi játék. Egy 5-10 cm hosszú, 3-4 cm átmérőjű, mindkét végén kúposra faragott botocska végére egy másik, hosszú bottal rácsapva, az felpattan, majd még a levegőben újra eltalálva kell minél messzebbre, vagy adott célba (lyukba) ütni. Az első lökés egy ún. bige lyukról indul, amikor az ütőt a bige alá tesszük és kilökjük a lyukból. Az győz, aki öt vagy tíz ütésből messzebbre üti.

2.(szleng) Fiatal nő, lány.

iadbesaa

A motor jó, az elképzelésemnek megfelel. Azt már tisztáztam, hogy nem menetesen lett felragasztva rá a marótokmány. Közel 800 fokos levegőt fújtam rá perceken keresztül, de abban most sem vagyok biztos, hogy elértem volna a ragasztó lágyulási hőmérsékletét. Akkor hagytam abba a melegítést, mikor a motor pajzs már meleg volt. Ki fogom próbálni azt a melegítési módszert, ahogy nagy kommutátorokba forrasztják a tekercs végeket. grafit rúd (moziszén) 6-8V, nagy Amper, és pár másodperc alatt már olvad a forrasztóón. Csak az a kommutátorszelet melegszik, amelyikhez a grafitrúd hozzáér. Az esetemben csak az a kritikus, hogy mekkora erővel tart a felsajtolás. Ez viszont a leesztergálás mellett szól.

iadbesaa

A motor driverje, még nem érkezett meg, de egy BLDC háromfázisú driverrel már kipróbáltam, 12000-fordulatnál is igen csendes.

PSoft

Nekem valamiért a "biliszke", vagy "bilicke" kifejezés maradt meg erről a játékról.
A játék metodikája ugyan az, mint amit leírtál...

sasi

Egy kis kiegészítés:

3. vezetéknév, pl. Bige László, az ötödik leggazdagabb magyar.

Gyermekkorom falusi nyaralásain magam is bigéztem. Nem lányoknak való játék, gyakran egymást találtuk el.[#nevetes1]

ebalint

Ezt a változatot emberbaráti okokból nem írtam...

sasi

Csatlakozva Kopirnyák véleményéhez, ez a fajta hegesztés, a módszer kipróbálásán kívül semmire sem jó.

Az alábbi képen a következő hibákat látom:
  Koronaoldali anyaghiány (511)
  Méretes salakzárvány (301)
  Gyökben lévő összeolvadási hiány (4013)

Csiszolt, polírozott, maratott felületen nagy valószínűséggel további, pl. kötéshiba is előfordulhat.

szf

hogy van a fogasléc angolul?

Szalai György