Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

mex

"Az van ami a linken"-írod. Nos a linken lévő ismertetőt olvasva kiderül, hogy egy kutyaközönséges hegesztőtrafóról van szó, egyenirányítás nélkül. Az ismertető: A hordozható ívhegesztõ transzformátor a legegyszerûbb hegesztõgép, amely a különlegesen kialakított transzformátoron kívül csak kapcsoló elemeket tartalmaz. Rutilos elektródák leolvasztására kiválóan alkalmas.

m3a80tums

Sziasztok!

Egy stihl fűkasza eltört rosszvát akarnám olyan módon megjavítani, hogy az alumíniumcső belső átmérőjénél cirka fél milliméterrel vékonyabb - ilyet találtam - vascsövet ragasztanék bele. Persze, a jobb eredmény érdekében kissé megcsiszolnám mindkét felületet. Milyen ragasztót használjak?

Timár László

Két komponensű műgyanta, pl. Araldit Rapid, de a noname is jó.

Timár László

Modelezni tudnám 3D be, amiből rajzot készíthetek. Proe/Wildfire. Mekkora? Ilyet akarsz csinálni/tatni, vagy a pénzárcába kell a gyerek képe mellé?

ywathzay

Lehet hogy működik, de a végeredmény egy hibás varrat, és (mennyi a pálca hossza?) kb. max 300 mm hosszú varratot lehet vele készíteni.

ywathzay

Rövidtávú megoldás. Passzos betéttel esetleg, meg keresztben csavarral is rögzítve talán érdemes próbálkozni.

ywathzay

Most nézem hogy stihl. Nagyon drága egy új rosszv? Meg kell nézni, mert lehet többe lesz a hús, mint a leves.

m3a80tums

Már vettem újat, úgy emlékezem, 10.700 ft volt. Érdekes módon az új falvastagsága a duplája a réginek. Úgy látszik atihlék is rájöttek, vékonyka... :)

m3a80tums

A falvastagság elenyésző volta okán nem szívesen fúrnám. Ráadásul a felfogókengyel elhelyezkedése miatt nehéz is lenne jó helyet lelni a furatoknak. Kidobás ellen ráérő időmben bütykölök vele, van több kasza is, legyen egy tartalék rosszv, arra a pár napra, míg az új megérkezik .)

wkbgzy80t

Értem, én bevallom nem olvastam el a leírást. Amikor az ember váltóárammal hegeszt wolfram elektródával, ott erősen hallani a váltóáramú ív hangját, amikor ugyanaz a gép egyenáramról megy, nagyon halk.

Ez a jelenség nem figyelhető meg pálcáknál? Nem kéne hallani ott is a "zizegést"? Láttam youtube-on komolyabb awi gépen AC-ra állított pálcás hegesztést, és ott is "zizegett".

Ezeknél az egyszerű trafóknál valahogy kisimulnak a váltások, azért halkabb/más a hangja?

mex

Lehet hallani, hogy váltóáramról dolgozol, de leginkább az erővonalakat irányító-söntölő vasmag búgása dominál, az pedig elnyomja az ív ugyanilyen frekvenciájú hangját. A rutilos bevonat egyik szerepe az újragyújtás könnyítése az áram nullátmenete után, ez "simítja" is a felhasználói élményt...[#nyes]

ecp4rs0md

Sárga vezérlő (DG4S16035)első lépéseiben rutinos fórumozókat keresek, a vezérlőt már felismeri a gép, kérdezi melyik tengelyhez rendelje, beütöm, de nem enged tovább a PID-ek beállítására, azon  az oldalon minden inaktív, mitől van ez?

svejk

Kérj telefonon segítséget a gyártótól, segíteni fognak!
Én már nem tudom fejből leírni a megoldást.

ANTAL GÁBOR

Rá van dugva az a FTDI csipet tartalmazó kütyű ( programozó ) Jól van rá dugva? A virtuális Com port működik?  Az az egység autonóm is működik ( nem követelmény a Mach vagy az UCCNC jelenléte )  Persze kell a saját ( fejből szervoconfigurátor )szoft hozzá

svejk

Van nekem egy 3 év körüli Asus notim Win8.1-gyel.

A winyó halálán van, a Norton Ghost már nem tudja a klónozást végigcsinálni.
De általában a notiban még feláll a rendszer a winyóról.

Van másik jó winyóm, de hogy is lesz az új winyón jogtiszta Windows-om?
Egy füst alatt az sem lenne baj ha mindjárt Win10-el.
(tudtommal még működik az ingyenes upgrade lehetőség)