Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

kmajer

Általánosan használt ragasztók max 200 fokon engednek.

iadbesaa

Ekkora beruházást nem ér meg az egész motor.Ez van a tengelyen Ezt kellene valahogy úgy lehúzni, hogy a motor ne károsodjon.

szf

Közben megválaszolták.

jani300

Üdv !
Gyönyörű szerszám neveket tudsz !
 "kölönce" az az ütőkalapács ?
Valamit egészen biztosan megindít :)

ANTAL GÁBOR

Mifelénk így hívják ... Ttudod te mi az a bigedornyi ?

jani300

Hűha [#nemtudom]
Hát a dorni az megvan ,csak van valami köze hozzá .
De szabad a gazda .

ANTAL GÁBOR

Nálunk a lyuk tágítását ( a furatok egymáshoz mozdítását )  célzó dornit ( gondolom nyomatékosítva )"bige" dornyinak hívják

ANTAL GÁBOR

Utánanéztem A bige az a biege német szóból ( hajlítás ) származhat . és a furatok egymásra húzásánál be is jön az a szó .

ANTAL GÁBOR

Utánanéztem A bige az a biege német szóból ( hajlítás ) származhat . és a furatok egymásra húzásánál be is jön az a szó .

fpd0kbd4

Ha nem zsákfuratos a tengelyre csatlakozás!Patron kivéve,patronanya levakol, megfelelő méretű csappal,esetleg folyamatosan hézagolva lehúzatni a patronanyával.

jani300

Kicsit gondolkozni kellett , de a lemezek szegecselésének előkészítéséről lehet szó azt hiszem .
Pécs bányászváros (volt) .
Sok megnevezés maradt ,bánya az már nem igen .

000000000

Nem is de egy laposvas 2db m6 lehuzhazo amit akarsz ahogy látszik a képen!
Mekkora hely van a motor felsö rész és a patronhüvely also sikja közöt?

jani300

Eddig ez tetszik a legjobban [#eljen]
Esetleg valami patronutánzat egy M6 belső menettel , acél csavarral , elég szakszerű ,kíméletes megoldásnak tűnik .

000000000

2db m6 menetes furatba raksz két csavart ami a laposvason van majd ezeknek lesz a lehuzó szerepül a kivágot rész betolod a tengely és a patronfej közé központosan tekered a két csavart elkezded tekerni  ...[#vigyor]

PSoft

Ezeket a bajokat megelőzendő, tettem a hüvely elejébe M6-os menetet, már a befogóm "gyártásakor".:)
A hatos csavarral könnyedén letolható a hüvely a tengelyről.