Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

Vetesi75

Ja-ja. Tele voltam már egy doboznyit kitevő félelektródával, mikor elkezdtem kérdezősködni. Az sajnos nem jött be, hogy erőszakoskodtam vele, mert ha sikerült is erősebben odakoppintani, sokszor lejött a végéről több centi hosszban a bevonat.

Azt fel sem mertem tételezni, hogy NG fórumtárs esetleg váltakozó áramú géppel próbálkozna.

000000000

Bázikus ahogy irod is inkább inverteres és dinamó való inkább ahol magas az üres fesz 80..100V is iv gyújtás ezét könnyebb míg a kisebb felé trafók hegesztők is 40..50v inkább..
Bázikus bevonatának sok a mész tartalma ez nehezíti az iv gyújtás!
Ha nincs igény nagy szakitó szilárdságú varratra akkor kár erötetni a bázikus megoldást mert csak ez a célja...

jani300

hetra

Én erre a gépre gondolok a megadott típus alapján .
És valóban elég kicsi a gyújtófeszültsége .

fn47xk7ei

A "DC" vagy a polaritás jelölés sincs rajta - de mentségükre a leírásban sem említik , hogy egyenáramú lenne .

simarex

Ez egy sima váltóáramú hegesztő trafó mely működhet 400VAC -ról ill 230VAC-ról

jani300

Nem tudom ilyen gépe van e .
160/100 jelöléssel egyenáramút nem találtam .
Az sem egyértelmű nekem hogy mire gondolsz .
Kinek szól az esetleges irónia [#nemtudom]
De talán majd megtudjuk .
További találgatásnak én sem látom sok értelmét , ennyi infóval .

jani300

Ez egyértelmű ,csak az nem milyen gépe lehet a kérdezőnek .
Arról már ne is beszéljünk hogy van ilyen trafóm ,és még cserélhetők a kábelei is ,mert gyorscsatis gyárilag ...

fn47xk7ei

Túl érzékeny vagy , legyél lazább - nincs itt semmi irónia .[#eljen]Én szándékosan nem fejtettem ki a véleményem az egész témáról .Le volt ott minden lényeges írva (2 Hetra kontra inverteres ).

jani300

h45wyjwrn

Sziasztok. Valaki meg tudná ezt rajzolni nekem pénzért ?

vadember

rossz az adatlap amit nyomnak hozzá . Váltóról is hegeszthetőnek írják (ami igaz is), de jobban jársz az egyennel. DC+ tehát fordított polaritásról hegeszd és szárítsd vagy egy órát 250 fokon hiába új a pálca. A bázikus sokkal jobban tapad mint a rutilos és nagyon rövid ívvel hegeszthető. Gyakorlat nem árt itt sem, sőt kifejezetten ajánlatos.
Mi az a feladat amihez ilyen ütőmunka elviselése szükséges?

2am4nwzib

Az oroszok igy csinálják.

wkbgzy80t

Kösz a sok szuper választ.

Engem nagyon megleone, ha a hetra valtoarammmal hegesztene. Az van ami a linken, egy vagy két fázisról üzemelő példány 100 (1) 160 (2) amper max. A dugaszok cserélhetők és másképp viselkedik felcserélve. Hegesztettem már valtvaltoarammal es 50 herzen is jól hallható a "váltakozás", míg a hetra íve  ha jó napja van szépen duruzsol, ebből kiindulva meg sem fordult a fejemben, hogy váltóáram lenne a hegesztőáram. Mind1 máskor is tévedtem már.

Visszatérve egy nyomástartó edényt kell csinálnom jobban mondva átalakítanom. Kell a jó varrat. Nem is nyúltam hozzá amíg minden ki nem lett játszva. Korábban már béreltem egy komolyabb gépet erre a munkára a fő varrathoz (awi) de néhány erősítő borda is kell rá és azokon "spórolni" akartam pálcával.

Egyébként tényleg monumentális a különbség az inverterre váltva, ma már szinte rutinszerűen ment a dolog. Ráadásul függőleges varratokat kell csinálni.

120 darab kb 10 centis varrat, 40et sikerült megcsinálni mert nagyon körülményes melegítgetni... néhány után már tök jól lettek.

Az ujragyujtas előtt lepkekorongra rányomom a pálcát és egész jó kb 80% os aránnyal tudom elhasználni a megszakított pálcákat

000000000

Meg. De az nem lesz pontosan ilyen. Mert a képen szereplő dísz, kézi faragás.

fn47xk7ei

Nagyon régi technológia és persze nem orosz találmány (Elin-Hafergut), de működik .