Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

fojtótekercsben zárlat != fojtótekercsben menetzárlat ![#worship]

ANTAL GÁBOR

A Co ( kettő! ) hegesztőgéppel kevert gázzal lehet hegeszteni de abban is van CO2 . Corgon a becsületes neve .  Jó sok pénzed lehet ha tiszta argonnal próbálkoztál

ANTAL GÁBOR

A volt munkahelyemen többször kihívták a központi villanyszerelőket mert a hegesztőgép midig lecsapkodta a kismegszakítót . Már 3*25 A nél tartottak mikor szóltak hogy nézzem meg . A hegesztőt meggyanusítottam hogy "C"()inát fogott az éjjel és remeg a keze , mert minden volt ott csak normális varrat  az nem .  Aztán én is kipróbáltam , és secc perc alatt kiderült hogy a 3 f egyenirányító 6 db diódájából kettő szakadt kettő meg zárlatos
 ( azok az utálatos autós generátordiódák voltak egy alulemezbe besajtolva )
Kapott 6 db becsületes ruszki ( zöld ) diódát és vagy 15 éve teszi a dolgát

fn47xk7ei

Így van csak én pont abból indítottam a logikám , hogy 160A-es a gép így "elképzelhetetlen" ( űrgolyhók [#worship])valószínűséggel egy fázisú a hegesztőgép ahol a dióda zárlat komolyabb jelenséget produkál ezzel szemben  a fojtó szerepe jobban kidomborodik mint a háromfázisú gépeknél .[#confused]

vadember

Hol lehet ilyen hasznos információkra szert tenni? Kocsmában?
Csak beüti az ember a keresőbe hogy hegesztési védőgázok vagy valami hasonlót és máris nem fog marhaságokat kipróbálni. Az első találat nálam:Messer

Ötvözetlen és gyengén ötvözött acélok hegesztésénél mindig kell valamilyen aktív gázkomponens a védőgázba hogy stabilizálja az ívet.
Tehát vagy tiszta CO2-t használsz vagy valamilyen Ar+aktív komponenst tartalmazó keveréket.
Egyébként markáns különbség nincs a tiszta CO2 és a kevert gázok fröcskölési mennyisége között. Sokkal inkább a rosszul beállított paraméterek vagy a gagyi gép az okozója.

fpd0kbd4

Köszi! Tehát a hirdetett cucc túl van árazva. Viszont túl is kell a teljesítményét méretezni a felhasználási teljesítményigényhez képest.

szf

Mivel lehet fekete/fehér pdf képből negatív azaz fehér/fekete pdf-et csinálni?

sufnituning

Adobe Acrobat - ban képként mentem, utána photoshopban Image
 Adjustments invert és  print pdf-be és kész örülsz.

996dwuf96

Szia
Adobe Photoshop CS6 két két lépés : először fekete \fehér majd negativ és mentés PDF be
Levente

sufnituning

Ja és nem is fontos az acrobat, mert PDF-ből mentés másként JPG - nek

szf

fn47xk7ei

Segítség , béna vagyok !!! Szét lett hajtva a "z" tengely 2/10-es golyósorsóm anyája - mini golyók kiperegve ! Van erre valami ügyes technika hogyan lehet összerakni újból anélkül , hogy idegrohamot kapnék közben ?[#csodalk]Vagy van ugyanilyen méretű golyósorsó anyám de más méretű orsón - létezik olyan trükk , hogy át lehetne vezetni az anyát valahogyan egyik orsóról a másikra a kis golyók kipergése nélkül . [#help][#help][#help][#worship]

KoLa

fn47xk7ei

Köszönöm .[#worship]Erre a műanyag csöves ( nekem papír cső ) megoldásra én is gondoltam de valahogy nagyon nem voltam biztos az estleges sikerességében . Holnap megpróbálom áttenni egyik orsóról a másikra . Ha nagyobb golyók lennének benne akkor simán bevállalnám az összerakást de az a rengeteg miniatűr golyók látványától is elborzadok nem hogy még a helyükre illesztgessem őket .[#csodalk]

iadbesaa

Szép estét Mindenkinek!
Véleményt szeretnék kérni az alább leírt dologban.
A Hyundai HYD 300 kis esztergám CNC-re alakítása folyamatban van. Összességében elégedett vagyok a géppel.
A DC spindle motort azért hajlamos lennék erre cserélni, ez csak 3000 RPM. HALL visszacsatolással:
https://www.ebay.com/itm/500W-DC-brushless-motor-ER11-collet-DC0-48V-CNC-Carving-Milling-Air-cold-Spindle/322622291649?hash=item4b1dc97ec1%3Ag%3AXIoAAOSw9fNZfAhl&_sacat=0&_nkw=CNC+Brushless+Spindle+3-phase+Motor&_from=R40&rt=nc&_trksid=m570.l1313
Ezzel a driverrel, ehhez adaptálható a saját fejlesztésű HALL nyomógombos spindle fordulatszám vezérlőm:
https://www.ebay.com/itm/WS55-180-DC-20-50V-CNC-Brushless-Spindle-3-phase-BLDC-Motor-Driver-Controller-zg/332633386987?epid=27018607318&hash=item4d727eafeb%3Ag%3A-xkAAOSwQwVa4pUV&_sacat=0&_nkw=3Phase+BLDC+MOTOR+&_from=R40&rt=nc&LH_FS=1&LH_TitleDesc=0%7C0
Tudni szeretném, hogy valakinek van e már tapasztalata ilyen három fázisú átalakításban. A választ előre is köszönöm, tisztelettel : martoslaci1