Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Segítség, béna vagyok!

Indította gaben, 2024 április 09, 15:35

Előző téma - Következő téma

fn47xk7ei

Siker - sikerült közvetlenül áttekerni az anyát egyik orsóról a másikra és komolyabb maradandó agyi sérüléseket sem szenvedtem közben ![#idiota]Szóval minden happy , megyek is visszaszerelni . Köszönöm a segítséget is .[#worship]

rmkeh8a83

Sziasztok segítségre lenne szükségem. Valaki át tudna konvertálni catproduct filet step vagy iges file-re kōszōnōm

dtb

remrendes

En elvileg az SW-vel meg tudom nyitni.

rmkeh8a83

Kōszi a segítséget megporóbàlom az ōtleteket

svejk

Eltörtem egy optikai kábelt. :(
Hogyan lehet rögzítve a képen látható kis fémfejekben az üvegszál?
Ha ki akarom húzni, akkor csak a szigetelés látszik kicsúszni.
Az üvegszálakat elvileg le tudnám vágatni és végeket becsiszolni.
Az egyik végétől 10 cm-re törtek el, így még elég hosszú maradna a kábel ha újra tudnám fejezni.

svejk

Persze ha valaki össze tudná hegeszteni őket az is segítség lenne.

smalla

Ragasztva van.

ezeket általában úgy csinálják, hogy "kilógó" üveggel pozícióba ragasztják, egy speciális vágóeszközzel a kilógó részt levágják, mely már vágáskor is majdnem jó, majd az egészet addig csiszolják (a ragasztót, meg az üveget együtt), míg tökéletes nem lesz.

svejk

Köszönöm, mindenfelől ezt az infót kaptam.

Egy fórumtársunk részletesen elmagyarázta egy új fejvégződés házi megvalósíthatóságát, de az én körülményeimmel, szerszámparkommal és nem utolsó sorban az
 ügyetlenségemmel nem mertem belevágni.

Maradt a hegesztés lehetősége, de komoly szakmabeli ember igen komoly hegesztőberendezésével is kudarcot vallott, a szálak öregsége miatt (cirka 30 éves üvegszálak), illetve állítólag a multimódosú szál is nehezítette volna a dolgot.

Utolsó mentsvárként kaptam tőle pár darab 3M-es Fibrlok toldót, de sajnos csak 125um-esei voltak kéznél.

Többszöri próbálkozás, törés után sikerült a saját védőcsövével és a 125 mikronos toldóból kinyert zselével elérni, hogy a két eszköz hiba nélkül látja egymást.
Valószínű a gélben van a titok, gondolom hasonló optikai tulajdonságai lehetnek mint az üvegszálnak.

Ideiglenesen az idők végeztéig így maradhat, de azért rendeltem 250 um-es Fibrlok-ot.
Tizenpár ilyen kábel van a látókörömbe.

000000000

A 14. kerületben van egy cég, aki üvegszálba profi.
Sajnos, 2 napja nem találom az elérhetőségüket.
Pedig ők, biztos tudnának segíteni.

Bicska

Bicska

Bocsánat, hülyeséget írtam a noviaval...csak az utolsó hozzászólást olvastam, azt hittem kompozitnak való üvegszál kell...

s4bkvprb

Sziasztok!

Bocsi, ha hülyeséget kérdezek... Készülőben van az új gépem, és ezt szeretném "multifunkciósra" csinálni. Marás, lézer, 3d nyomtató. Arduinoval+laser shild volt a vezérlő amit szeretnék most kiváltani egyre, ami tudja mind a hármat. Viszont van egy arduino uno + cnc shield v3.0.. ugye ez 4 tengelyes tehát tudná a filament léptető motorját is hajtani... Viszont a másik probléma az, hogy az Y tengelynek 2 léptető motorja van, de csak 1 kivezetés van a cnc shielden tengelyenként. Azt tudom, hogy lehet clónozni a tengelyt és akkor a 4. Tengelyre rá tudom kötni a 2. Léptető motort , de akkor a filament adagolójára nem jut hely... esetleg tud valaki valami megoldást vagy segíteni tudna ebben a dologban? Előre is köszönöm és remélhetőleg érthetően írtam le :)

RJancsi

Így utólag már mindegy, de az univerzális gépek fő jellemzője, hogy igazából egyik üzemmódban sem jók. A kérdésedre a válasz: ha a motor meghajtód bírja árammal, a két y motort kösd párhuzamosan. A másik megoldás, hogy kivezetékeled a shield y portját és két motormeghajtót kötsz rá párhuzamosan. Ez a szerencsésebb megoldás.

2f428kduf

Aki MINDENT tud, semmit sem tud igazán.
Már a kombinált fogót sem kedvelem.